• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robijevi „zmajevi“ skidaju „sombrero“?

Autor mondo.ba

Fudbaleri Bosne i Hercegovine u četvrtak ujutro po našem vremenu u 03.06 sastaju se selekcijom Meksika u prijateljskom meču koji će biti odigran na stadionu „Alamodom“ u San Antoniju.

Selektor „zmajeva“ Robert Prosinečki, koji je debitovao remijem sa SAD (0:0) u Los Anđelesu, najavio je da će na teren izvesti isti sastav kao i protiv „jenkija“, s tim da će mjesto Marka Mihojevića u zadnjoj liniji zauzeti igrač Širokog Brijega Stjepan Lončar. Defanzivac Sarajeva je dobio ponudu za angažman u inostranstvu, pa mu je stručni štab dozvolio da napusti kamp reprezentacije BiH i vrati se u Evropu.

BiH i Meksiko su se do sada sastajali tri puta. Dva puta su slavili „sombrerosi“, pa će ovo biti prilika da se „zmajevi“ izjednače u pobjedama.

Prvi meč odigran je 9. februara 2011. godine u Atlanti i završen je rezultatom 2:0 u korist Meksika. U strijelce su se upisali Havijer „Ćićarito“ Ernandez i Edgar Pačeko, dok su u drugom meču Meksikanci pobijedili 2:1 u Čikagu. Golove su postigli Đovani Dos Santos i Ćićarito, dok je za bh. tim pogodio Edin Džeko.

Robijevi "zmajevi" mogu do egala

I treći susret odigran je u Čikagu 3. juna 2014. godine, a „zmajevi“ su slavili pogotkom Izet Hajrović.

Vezni fudbaler Radnika iz Bijeljine Dino Beširević slavi 24. rođendan i želi pobjedu u predstojećem susretu.

„Očekuje nas tvrda utakmica i smatram da Meksiko ima bolji tim u odnosu na SAD. Međutim, ukoliko ponovimo pristup i igru iz prethodnog meča gdje smo stvorili mnogo prilika, možemo doći do povoljnog rezultata. Drago mi je da smo pokazali da imamo kvalitet i nadam se pobjedi protiv Meksika za rođendan“, rekao je Beširević, a prenio sajt Fudbalskog saveza BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC