• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minimalan poraz Robijevih „zmajeva“

Autor mondo.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, sastavljena od igrača iz Premijer lige BiH, minimalno je poražena od selekcije Meksika u prijateljskoj utakmici u San Antoniju - 1:0 (0:0).

Poslije remija protiv SAD (0:0) na debiju, novi selektor „zmajeva“ Robert Prosinečki upisao je i prvi poraz na klupi BiH.

Na stadionu „Alamodom“ u Teksasu, selekcija Meksika je bila bolja i zasluženo zabilježila pobjedu rezultatom 1:0 (0:0). Bio je to treći trijumf „sombrerosa“ nad selekcijom BiH u četvrtom međusobnom meču.

Gol odluke „pao“ je u 65. minutu, a strijelac je bio defanzivac Tigresa Hugo Ajala (na fotografiji).

Poslije centaršuta iz kornera Ajala je „nadskočio“ Mersudina Ahmetovića i pogodio suprotan ugao gola Kenana Pirića, koji je u nastavku zamijenio Ibrahima Šehića.

...
Izvor: Dailmotion

Žestoko su počeli Meksikanci i u prvih 15-ak minuta prijateljske utakmice na stadionu „Alamodom“ u San Antoniju.

Imali su nekoliko dobrih prilika već na startu meča i bili veoma opasni pred golom Ibrahima Šehića, koji je morao da interveniše poslije udaraca Đovanija Dos Santosa.

Prvi ozbiljniji napad „zmajevi“ su ostvarili u 15. minutu nakon kornera i skoka Stjepana Lončara, koji je loše zahvatio loptu.

...
Izvor: Dailymotion

Nakon toga, BiH je zaprijetila preko Mersudina Ahmetovića, koji je odlično prošao po desnoj strani, ali je oboren na 20-ak metara iskosa, da bi potom Haris Medunjanin šutirao iznad prečke iz slobodnog udarca.

Sredinom prvog dijela, izabranici Roberta Prosinečkog su uspostavili ravnotežu i u pojedinim trenucima bili i bolji od „sombrerosa“, međutim, nisu uspjeli da stvore neku izraženiju šansu pred golmanom Rodolfom Kotom.

Šta o Robijevim "zmajevima" misle Meksikanci?

U nastavku meča, „sombrerosi“ su već na samom početku imali dobru šansu nakon slobodnjaka iskosa sa lijeve strane. Lopta se od Nestora Arauha odbila poslije oštrog centaršuta i pogodila vanjski dio mreže.

Samo par minuta kasnije odlična akcija Meksika, koju je udarcem „nebu pod oblake“ sa desetak metara upropastio Havijer Akino.

Meksiko je poveo u 65. minutu za kako se na kraju ispostavilo minimalnu pobjedu - poslije centaršuta iz kornera najviši u skoku bio je Hugo Ajala, defanzivac Tigresa i matirao Kenana Pirića, pogodivši suprotan ugao za 1:0.

Za veliko slavlje na tribinama u San Antoniju...

Meksikanci su i nakon vođstva bili bolji, napadali su i stvarali prilike, dok su „zmajevi“ sastavljeni od igrača iz Premijer lige BiH pokazali dosta želje, trke i beskompromisne borbe, ali u ovom trenutku, nedovoljno da izbjegnu poraz, prvi otkako je bh. tim preuzeo selektor Prosinečki.

Još kad je u 84. minutu Almir Bekić zaradio isključenje zbog dva žuta kartona, bilo je jasno da ionako inferiorni „zmajevi“ ne mogu do povoljnijeg rezultata.

BiH: Šehić (od 46. Šehić), D.Todorović, Graovac, Medunjanin, Bekić, Tomić (od 46. Beširević), Sarić (od 74. Šećerović), Lončar, Menalo (od 67. Ćavar), Zakarić (od 64. Todorović), Ahmetović (od 73. Koljić).

MEKSIKO: Kota, Rodrigez, Ajala, Alanis (Arauho), Galjardo, Molina (J. Hernandez), G. Dos Santos (Akino), Pinjeda (J. Dos Santos), Vela, Martin, E. Hernandez (Molina).

Ovo je bio četvrti međusobni duel Meksika i BiH, a uspješniji su „sombrerosi“ sa tri pobjede uz jedan trijumf "zmajeva". 

Prvi meč odigran je 9. februara 2011. godine u Atlanti i završen je rezultatom 2:0 u korist Meksika. U strijelce su se upisali Havijer „Ćićarito“ Ernandez i Edgar Pačeko, dok su u drugom meču Meksikanci pobijedili 2:1 u Čikagu. Golove su postigli Đovani Dos Santos i Ćićarito, dok je za bh. tim pogodio Edin Džeko. 

I treći susret odigran je u Čikagu 3. juna 2014. godine, a „zmajevi“ su slavili pogotkom Izet Hajrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC