• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se Pogba okreće protiv Murinja?

Autor mondo.ba

Sinoć je u sjenci pobjede Totenhema, ostao "sukob" Žozea Murinja i Pola Pogbe pored aut linije...

Totenhem je sinoć na Vembliju održao fudbalsku lekciju Junajtedu, a "crveni đavoli" su imali sreće da ne prime više od dva gola.

Fenomenalna predstava Eriksena, Kejna i drugova je, sasvim opravdano, u drugi plan bacila "sukob" Žozea Murinja i Pola Pogbe pored aut linije.

Naime, portugalski stručnjak je od Pogbe tražio disciplinovaniju igru u sistemu sa dva zadnja vezna fudbalera, ali se skupocjeni veznjak tvrdoglavo bunio jer ga previše defanzivnih zadataka spriječava da učestvuje u igri bliže golu protivnika. Epilog "sukoba" i jasan znak Francuzu ko je gazda na "Old Trafordu" je došao u 62. minutu kada je Murinjo izveo Pogbu iz igre i uveo strogo defanzivno orijentisanog Maruana Felainija uporedo sa izmenom dvojice ofanzivnih vezista, Džesa Lingarda i Huana Mate.

Portugalac je svoju odluku obrazložio riječima "To je bila samo izmjena, ništa više. Različiti fudbaleri na teren donose različite stvari".

Ipak, teško se otrgnuti utisku da ovo nije bila samo izmjena, već i poruka.

>

O igri Pogbe je prije nešto više od mjesec dana govorio i legendarni veznjak Junajteda, Pol Skols.

"Ja na vidim onog Pogbu kojeg smo kupili iz Juventusa. On je tamo letio po terenu, prosto dominirao. Ali on je tamo iza sebe imao Andreu Pirla koji je diktirao igru i bio 'plejmejker', dok je sada u Junajtedu ta uloga pripala Pogbi, a to njemu ne odgovara. Ne kažem da je loš, on to sasvim solidno odrađuje, ali bi bliže golu i u slobodnijoj ulozi 'osmice', koja mu više prije, mnogo više pružio ekipi. Njegova snaga, brzina i vještina u toj ulozi više došla do izražaja".

Da li je ovaj stav, u kojem Skols ne "stoji sam" u Engleskoj, "došao" do Pogbe?

Murinjo je riječi Skolsa, iskusno i u svom stilu, "skinuo" sa sebe optuživši bivšeg reprezentativca Engleske "da je ljubomoran jer Pogba zarađuje mnogo više novca nego što je to radio Skols u svoje vrijeme".

Ovaj "Murinjo spin" je odgovornost za igre Pogbe "preselio" na lični sukob Skolsa i Francuza, što Murinju i te kako odgovara. Jer ko zaista želi biti odgovoran za "slabu" igru veznjaka koji je plaćen 100 miliona evra?

Murinjo je naglo promijenio retoriku u periodu sezone kada bi trebalo da bude presrećan zbog velikog pojačanja i dolaska Aleksisa Sančeza u klub, ali je i taj događaj bio ispraćen njegovim porukama da će Čileanac imati problema gdje god se pojavi zbog njegove plate u Mančester junajtedu, itd.

Engleski listovi su i prije Sančezovog dolaska na "Old traford" nagovijestili da bi razlika između Pogbine i Aleksisove plate mogla da predstavlja problem i da će Francuz vrlo brzo tražiti da mu primanja budu izjednačena sa novom "sedmicom" slavnog kluba.

U kojoj mjeri je ovo bila najava realnih problema u svlačionici ili se samo radilo o nagađanjima pokazaće vrijeme, ali je tokom prvog zajedničkog nastupa Pogbe i Sančeza bilo očigledno da ekipa nema pobjednički mentalitet, kao ni trunku pozitivne energije.

Posebno je netolerantan na Sančezovo povremeno zadržavanje lopte bio centarfor "đavola", Romelu Lukaku, Pogbin najbolji drug, za kojeg je Murinjo svojevremeno rekao da je nesrećan jer i dalje ne uspjeva da pronađe sponzora koji bi personalizovao kopačke za njega specijalno, i naravno platio za to.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC