• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Jedna lopta odlučiće meč u Bijeljini

Autor mondo.ba

Trener Borca Igor Janković želi da dobrim rezultatom u Bijeljini protiv Radnika njegova ekipa napravi dobru uvertiru za duel sa Krupom.

 PLBIH 19.kolo najava Radnik- Borac, Igor Janković Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri banjalučkog Borca proljećni dio prvenstva otvoriće gostovanjem u Bijeljini kod Ekipe Radnika.

Trener Borca Igor Janković pred meč 19. kola PLBIH istakao je da je najteži period, onaj priremni period iza njegove ekipe i sa “crveno-plavi” spremni ulaze u borbu za Ligu 6. 

Odradili smo dobar dio posla, sve je bilo zadovoljavajuće i nadamo se da ćemo ući u prvenstvo sa pobjedom i ostati u trci za Ligu šest”, rekao je Janković.

On je istakao da je Radnik kvalitetna ekipa, a da će pritisak biti na obje ekipe, jer se i Borac i Radnik nalaze u borbi za ligu šest. Vjeruje da uz pomoć navijača Borac može doći do pobjede koja bi bila uvertira za derbi sa Krupom.

“Ekipa Radnika je izuzetno kvalitetan tim, to su pokazali i u Banjaluci, kada su bili možda i bliže pobjedi, međutim, mi smo svjesni njihovih kvaliteta, analizirali smo ih. Meni je draže da tu prvu utakmicu igramo u gostima, oni igraju pred domaćom publikom, treba da se otvore, a na nama je da to iskoristimo i da se neporaženi vratimo u Banjaluku, što bi bila dobra uvertira za utakmicu protiv Krupe u sljedećem kolu”.

Janković je dodao da su sve ekipe, izuzev vodeće četiri, podjednake kvalitetom, pa će u Bijeljini odlučivati jedna lopta.

Što se igračkog kada tiče, Kondić i Dujaković će propustiti nedjeljni susret, Veselinović je i dalje pod upitnikom, ali kako kaže šef stručnog štaba “crveno-plavih” ovo je novi u Borac u odnosu na jesen.

“Tim od jesenas je bio sasvim drugačiji. Kada sam preuzeo ekipu dosta prvotimaca više nije radilo sa ekipom. Smogli smo snage da odradimo maksimalno korektno ostatak prvenstva i mislim da smo uspjeli, ostali smo u trci za Ligu za prvaka. Mislim da tako i treba biti do kraja prvenstva. Kvalitet ekipe će se tek pokazati. Mislim da izgledamo drugačije, agresivnije i brže i da ova ekipa ima budućnost kroz sve te mlade igrače koji su željni dokazivanja”, objasnio je Janković.

Na kraju se osvrnuo na problem o nedovoljnom broju licenciranih pomoćnih trenera rekavši da kazne od strane saveza neće biti, jer je jedan trener Borca danas otišao na edukaciju, a svaki trener koji upiše “A program” stiče pravo da bude na klupi. Od naredne sedmice to će biti Marko Maksimović, koji će dobiti licencu.

Novi kapiten Banjalučana, Nemanja Janičić, o susretu sa Radnikom kaže da se radi o kvalitetnoj ekipi i da ih očekuje težak meč na teškom terenu.

“Očekuje nas dosta teška utakmica, igraćemo na teškom terenu protiv ozbiljnog i kvalitetnog protivnika. Početak je polusezone, dosta je novih igrača i u jednoj i u drugoj ekipi, ali odradili smo kvalitetne pripreme, kroz pripremne utakmice, iako je ovo sasvim nešto drugo”, rekao je Janičić.

Utakmica između Radnika i Borca na rasporedu je u nedjelju s početkom u 14.30 časova uz direktan prenos na BHT 1. Meč će suditi Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Nastavlja se Premijer liga BiH

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC