• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Begović je naš vođa“

Autor mondo.ba

Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović uprkos greškama u posljednjem meču protiv Njukasla (2:2) ima zagarantovano mjesto u startnih 11 Bornmuta.

Trener engleskog kluba Edi Hau pružio je javnu podršku Begoviću za propuste na utakmici protiv „svraka“ u kojoj je čuvar mreže BiH „kumovao“ kod oba pogotka gostiju koja je postigao Dvajt Gejl.

"On je izvanredan golman i za nas je imao jako dobru sezonu. Život golmana je težak jer se primjećuje svaka greška koju napravi. Ali, Begović je bio dobar cijele sezone i ovom podrškom mu pokušavam da pomognem da se što prije oporavi“, rekao je Hau engleskom listu "Bornmut Eho".

Na pitanje kako se njegov stručni štab ponaša u ovakvim situacijama, Hau je odgovorio da nije bilo potrebe reagovati, posebno sa igračima poput Begovića.

„Ne vjerujem da bilo šta možete da kažete igračima koji imaju Begovićevo iskustvo, to sve dolazi iznutra. A on je imao mnogo iskustva u karijeri, mnogo uspona i padova. To mu nije prva greška, a vjerovatno neće biti ni posljednja. Golmani moraju da izdrže taj pritisak što je i dosad činio. Uvijek se vraćao i pružao odlične partije“.

Prema riječima trenera Bornmuta, čuvar mreže „zmajeva“ zbog toga ima karakter lidera.

"To je znak istinskog lidera, vođe u našoj grupi. Asmir je svima inspiracija kad je u pitanju samopouzdanje i sretni smo što je s nama“, zaključio je Hau.

Bornmut je poslije 28. kola u Premijer ligi osvojio 32 boda i nalazi se na 11. mjestu na tabeli, a Begović je branio na svim utakmicama i primio ukupno 43 gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC