• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vea "junior" debituje za PSŽ

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Sveci" će se večeras davljeniku Troa suprotstaviti bez glavnih zvijezda tima Edinsona Kavanija, Kilijana Mbapea, Marka Veratija, Markinjosa i Havijera Pastorea.

Timothi Vea, 18-godišnji sin nekada sjajnog liberijskog fudbalera Žorža Vee, prvi put je uvršten u seniorski sastav Pari Sen-Žermena za prvenstvenu utakmicu.

Naime, trener Parižana Unai Emeri pred večerašnje gostovanje Troa u 28. kolu francuske Lige 1 odlučio je odmoriti ključne igrače, pa je među 18 igrača uvrstio i talentovanog Veu.

"Sveci" će se večeras davljeniku Troa suprotstaviti bez glavnih zvijezda tima Edinsona Kavanija, Kilijana Mbapea, Marka Veratija, Markinjosa i Havijera Pastorea.

Očigledno je da je namjera španskog trenera da najvažnije igrače odmori za utorak i revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida. Uz spomenute, u timu PSŽ-a neće biti ni Nejmara, koji se prošlog vikenda povrijedio i danas će imati operaciju, nakon koje ga čeka pauza od dva i po do tri mjeseca. Madridski klub će na revanš u Pariz doći sa prednošću od 3:1.

Žorž Vea se nakon blistave fudbalske karijere, posvetio politici u Liberiji, a nedavno je izabran za predsjednika te siromašne afričke zemlje.

Igrao je za mnoge klubove, a izdvajaju se Monako, PSŽ, Milan, Čelsi, Mančester siti i Olimpik Marselj. U više navrata proglašavan je za afričkog fudbalera godine, a 1995. je dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača svijeta.

Njegov sin Timoti je u julu 2017. godine potpisao profesionalni ugovor sa PSŽ-om, ali je do sada igrao samo za "B" tim pariškog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC