• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajer preskočio Lajpcig

Autor mondo.ba

Gosti iz Leverkuzena gubili do posljednjeg minuta prvog poluvremena, a potom postigli četiri gola za veliku pobjedu u Lajpcigu.

Lajpcig i Leverkuzen zatvorili su 29. kolo Bundeslige, a direktan okršaj dva konkurenta za Ligu šampiona poslije velikog preokreta završen je pobjedom „aspirindžija“.

Fudbaleri Bajera savladali su Lajpcig u gostima rezultatom 4:1 i sa 48 bodova preuzeli četvrtu poziciju na tabeli, ispred Ajntrahta i Lajpciga koji su sakupili po dva boda manje.

Nakon debitanstskog nastupa u Ligi šampiona ove sezone fudbaleri Lajpciga i sljedeće sezone žele u elitno takmičenje, međutim, poslije serije od dva remija i dva poraza, među kojima i onog protiv Bajerna, ekipa Ralfa Hazenhutla razočarala je svoje navijače u ponedjeljak uveče.

Počelo je dobro za ekipu Ralfa Hazenhutla pošto je Sabicer u 17. minutu poslije spuštene lopte Poulsene bez oklijevanja poslao loptu u mrežu gostiju za vođstvo 1:0.

Poslije pola sata igre Brandt je propustio stopostotnu priliku za izjednačenje, tačnije Gulači je nogom odbranio njegov šut.

Imali su domaći inicijativu sve do posljednjih trenutaka prvog poluvremena, a onda je sjevnula kontra gostiju, Bejli je vukao po desnoj strani i ubacio za Haverca, koji volejom matira mađarskog čuvara mreže i donosi svojoj ekipi miran odlazak u svlačionicu.

Duel Lajpciga i Leverkuzena riješen je početkom drugog poluvremena, kada je Leverkuzen „blickrigom“ u samo pet minuta postigao dva gola i stigao do velikog preokreta.

Ključni detalj se međutim desio pred njegovim golom. Forsberg je pao u šesnaestercu poslije duela sa Aranguizom i tražio jedanaesterac, ali se to nije desilo. Šveđanin i njegovi saigrači bili su kivni na arbitra, a trenutak njihove dekoncentracije gosti su surovo kaznili.

Julijan Brandt već u sljedećem napadu odlično se snašao pred protivničkim šesnaestercem, izdržao duel i poslao loptu za vođstvo Leverkuzena 1:2.

Samo pet minuta kasnije na semaforu je stajalo 1:3. Ovog puta Brandt je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila nekog u gužvi i stigla do Retsosa koji je šutirao iz prve i postigao svoj prvenac u dresu Bajera.

Za potpuni debakl Lajpciga pobrinuo se Foland u 69. minutu i još jednom potvrdio odličnu formu. Bio je to njegov 11. gol ove sezone.

Leverkuzen je tako stigao do prve pobjede nad Lajpcigom, koji je do ovog meča bio neporažen u duelima sa ekipa iz TOP 6 u Bundesligi.

BUNDESLIGA - 29. KOLO:

Lajpcig - Bajer Leverkuzen 1:4 (1:1)
/Sabicer 17 – Haverc 45, Brandt 51, Retsos 56. Foland 69/


Odigrano u nedjelju:

Borusija Dortmund - Štutgart 3:0 (1:0)

/Pulišić 38, Bašuaji 48, Filip 59/


Ajntraht Frankfurt - Hofenhajm 1:1 (0:0)
/Jović 49 – Gnabri 56/

Odigrano u subotu:

Augzburg - Bajern 1:4 (1:2)
/Zile 18 ag - Toliso 32, Rodrigez 38, Roben 62, Vagner 86/

Borusija Menhengladbah - Herta 2:1 (0:1)
/Azar 75, 78 pen - Kalu 40/

Keln - Majnc 1:1 (1:0)
/Hektor 7 - De Blazis 50/

Frajburg - Volfsburg 0:2 (0:1)
/Didavi 2, 83/

HSV - Šalke 3:2 (1:1)
/Kostić 17, Holtbi 52, Hunt 84 - Naldo 9, Gurgštaler 63/

Odigrano u petak:

Hanover - Verder 2:1 (2:0)
/Harnik 17, Klaus 42, Belfodil 74/

TABELA: Bajern Minhen 72, Šalke 52, Borusija Dortmund 51, Bajer Leverkuzen 48, Ajntraht 46, Lajpcig 46, Hofenhajm 43, Borusija Menhengladbah 40, Štutgart 38, Augzburg 36, Herta 36, Verder 36, Hanover 35, Frajburg 30, Volfsburg 29, Majnc 27, HSV 22, Keln 21.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC