• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobari razdvojeni i razjedinjeni kao nikad pre

Autor mondo.rs

Navijači Partizana biće podeljeni u četiri odvojena sektora za 157. "večiti derbi", koji se u subotu igra na stadionu Crvene zvezde.

 Grobari razdvojeni i razjedinjeni kao nikad pre Izvor: MN PRESS

U subotu se na stadionu "Rajko Mitić" igra 157. "večiti derbi". Crvena zvezda i Partizan boriće se za prve bodove u plej-of fazi Superlige, ali verovatno i odlučujuće u šampionskoj trci.

Pobeda Zvezde definitivno bi rešila pitanje prvaka Srbije. Isti scenario najavljuje i nerešen ishod, dok Partizan u igri ostavlja samo trijumf protiv lidera prvenstva.

Očekuje se veliki broj navijača, a posebno zanimljiv biće pogled na deo stadiona gde su tradicionalno stacionirane pristalice crno-belih na gostovanju najvećem rivalu. Ovaj put potpuno razdvojeni i razjedinjeni u čak tri sektora!

Podele Grobara dovele su do toga da na utakmice Partizana dolaze tri frakcije. U starom "kavezu" do istoka biće smešteni "Zabranjeni", grupa koja već godinama dolazi na istok stadiona u Humskoj ulici i koja se posle prvog odlaska nikada nije vraćala na južnu tribinu.

Anketa

Hoćete li ići na derbi?

  • Da

    6.67% (1)

  • Ne

    93.33% (14)

  • Možda

    0% (0)


Na centralnom delu juga Zvezdinog stadiona, oko semafora, biće smešteni "Grobari jug", dok će u novom "kavezu" do zapada (sektoru 7), predviđenom za gostujuće navijače na evropskim utakmicama (kapaciteta 4000 mesta), biti "Partizanovci". U slučaju da ova grupa popuni sektor 7, za njih će se otvoriti i sektor 8.


Neutralni navijači Partizana poslednjih godina punili su deo istične tribine do juga, ali će im za ovaj derbi to biti onemogućeno, jer će između svake frakcije Grobara i drugih delova tribina biti popularne "tampon" zone radi bezbednosti. Oni će za 157. "večiti derbi" morati da se povuku za centralnom delu istoka.

Za derbi zatvoren sektor istok do juga!


S obzirom na to da je reč o dubokim podelama između pomenutih frakcija, policija će imati zadatak da precizno organizuje i sporvođenje grupa do stadiona Crvene zvezde, posebno iz razloga što će na i oko stadiona biti veliki broj navijača Crvene zvezde, s kojima su Grobari (sve frakcije) godinama u neprijateljskim odnosima, koji su poslednjih godina eskalirali.


Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18.30.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC