• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Zvezda pobedila Partizan...

Autor mondo.rs

I taktički i psihički.

 157 vječiti dervi Crvena zvezda Partizan 2:1 Izvor: MN PRESS

U 157. "večiti derbi" Crvena zvezda je ušla sa šest bodova više od drugoplasiranog Partizana, sedam kola pre kraja sezone.

Mogli su, dakle, crveno-beli da kalkulišu i na svom stadionu odigraju "zatvoreno", čekajući grešku rivala i koncentrišući se isključivo na odbranu svog gola.

Svestan je bio Vladan Milojević da će njegov kolega Miroslav Đukić morati da naredi igračima napadačku igru, ipak, nije odlučio da se povuče. I on je tražio od svojih fudbalera da budu agresivni i borbeni, da ne dozvole rivalu da organizuje napade po svojoj želji, već da se što više kreću i konstantnim pritiskom ometaju rivala.

Upravo to je dovelo do drugog od dva gola u pobedi 2:1, kada je Branko Jovičić presekao napad gostiju već na njihovoj polovini, iz prve dodao do Bena, a on potom do Pešića, koji je "bocnuo" loptu preko Vladimira Stojkovića.

Ono što nije uspeo u prethodna dva derbija ove sezone, Milojević jeste u trećem - da "napali" igrače Crvene zvezde kao da igraju značajnu evropsku utakmicu, a ne treći ovosezonski derbi u kojem im odgovara i remi.

"Trener nas je odlično spremio i psihički i taktički. Izašli smo na teren jako agresivno i motivisano kao da nemamo bodovnu prednost i od prvog minuta išli smo na pobedu. Očekivali smo od Partizana da izađe agresivno, što je i uradio, ali smo ih sasekli sa dva brza gola... Stvarno smo se bili dobro pripremili za derbi i mislim da smo zasluženo pobedili", izjavio je jedan od junaka crveno-belih, Branko Jovičić.

Od početka je bila primetna ogromna želja kod igrača domaćeg tima da što pre stignu do gola, a kao potvrda prethodne konstatacije - da su bili izuzetno motivisani - stigao je majstorski pogodak Nemanje Radonjića - prvi prvenstveni ove sezone.

Odlično je talentovani fudbaler počeo sezonu, međutim, prethodnih meseci je stagnirao, pa i bio u padu forme, ali je uoči derbija počeo da se budi. Odlična partija protiv Zemuna bila je samo najava onoga što je usledilo u subotu...

"Drago mi je da sam baš na derbiju dao prvi gol ove sezone u Superligi. Ne moram više nijedan... Bio sam strelac i Evropi, ali derbi je derbi", reči su koje samo pokazuju koliko je Radonjiću bilo stalo da zatrese mrežu Partizanovog gola.

Još jednom Vladan Milojević je pokazao trenerski, ali i pedagoški kvalitet. Na početku sezone uspeo je da trgne tim demoralisan gubitkom titule koja mu je bila na dohvat ruke, a sada je uspeo da probudi nekada najvećeg talenta srpskog fudbala. Strpljivo ga je čekao tokom sezone i dočekao kada je bilo i najvažnije - u meču koji je najverovatnije rešio pitanje šampiona Srbije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC