• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan bez... SRCA

Autor mondo.rs

I opet su crno-beli odigrali užasno kada se to najmanje očekivalo. Bez srca, hrabrosti, bojažljivo, sramno...

 157. vječiti derbi Partizan bez srca Izvor: MN PRESS

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, po struci pravnik, tokom gledanja direktnog TV prenosa "večitog derbija" u emisiji TV Partizan ovako je komentarisao tok događaja na terenu: "Meni je ovakav pristup neshvatljiv, a još teže mi je da razumem da je pristup takav u najvažnijoj utakmici sezone u kojoj se odlučuje o prvaku".

Iako, dakle, nije fudbalski stručnjak u pravom smislu te reči, Vuletić je imao dobro zapažanje. 

Zaista je neshvatljivo da igrači Partizana budu potpuno anemični na terenu stadona "Rajko Mitić" i da Zvezda reši utakmicu za desetak minuta i to bez nekog posebnog napora i nadigravanja.

Igrači Partizana danas su dobili slobodan dan(?) kako bi se odmorili i od ponedeljka pripremali za polufinale Kupa Srbije protiv Čukaričkog, obavestila je novinare portparol kluba Biljana Obradović.

 U dve najvažnije utakmica ove sezone (slede i one u polufinalu Kupa Srbije), Partizan i Miroslav Đukić su potpuno podbacili.

Najpre u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv Viktorije u Plzenju, a onda i u subotnjem, 157. "večitom derbiju", u kojem je veći deo ekipe Partizana na utakmici bio pristuan samo telima. Ne i glavama.

"Moramo da budemo hrabri, da napadnemo, nema kalkulisanja", govorio je pred derbi Miroslav Đukić.

Zvezda je novi šampion i bolja je od Partizana!


Partizan nije bio hrabar. Štaviše, Đukić je postavio sličnu taktiku kao protiv Viktorije. Želeo je da Partizan ne primi gol u prvom poluvremenu, a onda, valjda, da krene u drugom. Bar je tako izgledalo.

 Ponovo je Đukić dao priliku igračima koji su ili daleko od nekadašnje forme (Leandre Tavamba), ili onima koji su u "autu", kako psihičkom, tako i fizičkom (Marko Janković, pre svih).

"Treba nam ozbiljna rekonstrukcija igračkog kadra", zaključio je Vuletić posle prvih 45 minuta derbija, a legendarni fudbaler Partizana Zvonko Živković se nadovezao: "U ovim preostalim kolima treba dati šansu mlađima, koji nisu imali priliku da igraju".

Jedan od tih mlađih, koji je "skrajnut" je i napadač Đorđe Jovanović, koji tek povremeno dobija šansu. Nema ni Đorđa Ivanovića, koji je zimus došao sa epitetom najboljeg igrača Superlige.

Vladan Milojević je "matirao" Đukića u postavci igre, ali je za Đukića i njegove saradnike mnogo problematičnije to što je moral ekipe potpuno srozan. Nikakvog žara u očima, anemično, tromo, sporo...

Za razliku od utakmica kada je Partizan pobeđivao, i od prošlogodišneg aprilskog derbija u Ljutice Bogdana, koji je "valjak" dobio 3:1, ovaj put javnost je mogla da čuje izjave samo dvojice igrača crno-belih (Zorana Tošića i Svetozara Markovića) i to onih koje je odredila portparol tima Biljana Obradović. 

 Crvena zvezda je zasluženo, bez ijedne mrlje, pobedila i tako rešila šampionsku trku, mada će pojedinci iz Partizana još neko vreme pričati da će se borti dok ima nade i truditi se da odlože neminovno - konačno slavlje crveno-belih. A, šansa je postojala i u subotu uveče...

Ništa učinjeno nije!

Navijači Partizana složni su u jednoj oceni - ne pamte kada je "parni valjak" odigralo lošiji "večiti derbi". Bez imalo srca, htenja, bojažljivo  - sramno!

Podbacile su sve linije tima - od odbrane i to dvojica najiskusnijih - Miroslav Vulićević i štoper Nemanja Miletić, vezni red kao da nije ni postojao (Danilo Pantić se trudio, ali je bila "mala zarada", Marko Janković, Saša Zdjelar je morao da krpi razne rupe...), početničke greške u predaji lopte...

Đukiću treba odati priznanje na jednoj stvari - stavio je u vatru dvojicu tinejdžera Svetozara Markovića i Armina Đerleka. Mladi štoper Marković jeste grešio u pojednim situacijama (pogrešan pas, recimo), ali je pokazao da ume da bude stabilan i da on jeste budućnost odbrane crno-belih.

Đerlek je bio previše udaljen od gola Zvezde za konkretniju akciju. Njegov čuvar Filip Stojković ga je odlično čuvao, li ni njemu, kao ni Svetoraru Markoviću ne treba mnogo zamerati, jer ipak im je ovo prvi "večiti derbi".


Partizan nije iskoristio nijednu od blagih prednosti koje je imao - dobra forma i ritam, niz od sedam utakmica bez poraza u večitim derbijima. Izgubio je već u svlačionici stadiona Zvezde. 

O tome kakva je atmosfera unutar ekipe Partizana svedoče dve situacije. Prva se dogodila uoči utakmice, kada je jedan od fudbalera, u nezvaničnom ćaskanju rekao: "Ako ne budu igrali ti i ti, razbiće nas".

Druga situacija se dogodila u finišu "večitog derbija". Najskuplji fudbaler u istoriji Partizana Sejduba Suma, koji je dobio priliku DVA MINUTA pre kraja, pokačio se sa Mičelom Donaldom. I dok su ostali igrači Crvene zvezde odmah uskočili (uglavnom, da smire strasti), dotle je Suma dobio pomoć samo od Đorđa Ivanovića. 

I to nešto govori o stanju u ekipi Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC