• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PSV razbio Ajaks i postao prvak - 24. put

Autor mondo.rs

Slavlje u Ajnhdovenu. Titula je stigla treći put u poslednjeg četiri godine.

Rekord je i dalje Ajaksov (33 titule), ali Filips stadion ponovo slavi!

PSV Ajndhoven ubedljivo je u nedelju pobedio velikana iz Amsterdama (3:0) i na svom terenu potvrdio osvajanje 24. šampionskog pehara u klupskoj istoriji.

Ekipa Filipa Kokua tako je otvorila vitrine stadiona PSV-a i u njih unela treću osvojenu titulu u poslednje četiri godine. Taj niz nakratko je prošle godine prekinuo Fejnord, ali se posle tog romantičnog "izleta" trofej vratio u dom trenutno najdominantnijeg člana "velike holandske trojke".

Golovima Urugvajca Gastona Pereira, holandske "devetke" Luka De Jonga i mladog Stivena Berhvejna (20), PSV je uoči poslednja tri kola stekao 10 poena prednosti, dovoljnih da do kraja prvenstva uživa u velikom uspehu.

Već tokom druge faze Svetskog prvenstva, PSV će početi najozbiljnije pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona, u kojima će zaigrati od treće runde, zajedno sa prvakom Grčke, kao i trećeplasiranim timovima iz Francuske i Rusije, odnosno sa vicešampionima Portugala, Ukrajine i Belgije.

Do ozbiljnog planiranja borbe za plasman u Ligu šampiona u Ajndhovenu će, ipak, imati dovoljno vremena. U međuvremenu im preostaje da na miru proslave, a zatim da kratko odmore pred početak takmičarske godine, u kojoj će svakako želeti da se vrate u elitu posle sezone odsustva.

U svakom slučaju, PSV će apsolutno želeti da mu se ne ponovi prošlo leto, kada ga je u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope izbacio hrvatski Osijek...

Kada je u pitanju holandsko prvenstvo u finišu sezone 2017/18, Ajaks je sa 70 bodova trenutno drugoplasirani, sa pet bodova više od trećeg AZ Alkmara (65 bodova) i realnom šansom da na leto takođe učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, počev od druge runde.

Prošlogodišnji prvak, ekipa Fejnorda (57 poena), ima samo teoretsku šansu se da se u poslednjih 270 minuta fudbala dočepa treće pozicije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC