• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niš prvi pod pritiskom: Zvezda, pa Partizan...

Autor mondo.rs

Najverovatnije je da će Crvena zvezda biti šampion, Partizan će zauzeti drugo mesto, ali zato se vodi velika bitka za treću poziciju i kvalifikacije u Ligi Evrope. Ko ima najviše šansi, a ko najteži raspored?

 Niš prvi pod pritiskom: Zvezda, pa Partizan... Izvor: MN PRESS

Od timova koji se bore za treću poziciju i mesto u Ligi Evrope - prvo će Radnički iz Niša na megdan Crvenoj zvezdi kojoj su potrebne još tri pobede za šampionsko slavlje!

Pobedom u "večitom" derbiju fudbaleri Vladana Milojevića odmakli su Partizanu na devet bodova razlike, ali nisu još "završili posao". Ukoliko budu maksimalni na sledeća tri meča, koji uopšte nisu naivni, podići će ponovo pehar namenjen šampionu, 28. put.

Prvi od pomenuta tri zadatka za Milojevićeve momke jeste Niš, mesto na kome nije veliki broj timova pobeđivao ove sezone, ali jeste upravo Crvena zvezda.

Bilo je to početkom novembra kada je Crvena zvezda možda i neočekivano lako slavila 4:0 uz het-trik Aleksandra Pešića i pogodak Gelora Kange. Upravo nakon tog poraza krenuli su bolji rezultati "Reala sa Nišave" koji je sve do marta bio nebopediv.


Tim koji je ove godine promenio veliki broj trenera (Pakult, Jević, Đuričić, Dmitrović i Antić) na krilima tih odličnih rezultata došao je u situaciju da se bori za mesto u Evropi, ali ozbiljnu konkurenciju ima i u Spartaku, koji ima isti broj bodova kao i oni (28), odnosno Napretku i Čukaričkom koji imaju po dva manje. S obzirom na sistem takmičenja koji je prepolovio razliku među timovima, i dalje se čudu nadaju Voždovac i pogotovo Vojvodina...

Da bi Radnički ostao na "pol" poziciji za prve evropske kvalifikacije još od sezone 1983/84 potreban mu je i povoljan ishod u sledeća dva kola, baš protiv "večitih".

Anketa

Ko će pored Crvene zvezde i Partizana u Evropu?

  • Radnički Niš

    50% (1)

  • Čukarički

    50% (1)

  • Napredak

    0% (0)

  • Spartak

    0% (0)

  • Vojvodina

    0% (0)

  • Voždovac

    0% (0)


Prvo će u subotu (19 časova, Arena Sport 1) morati da prikažu bolju partiju protiv Crvene zvezde i da se nadaju da će kod njih doći do blagog pada posle pobede nad Partizanom, a već u sredu bi trebalo da gostuju u Humskoj.

******U poslednjih deset susreta između Crvene zvezde i Radničkog, Nišlije su upisale tek dva remija, dok su trijumf na "Čairu" ostvarili 2013. godine. Kada su u pitanju dueli sa Partizanom, tu su mao uspešniji: slavili su u martu ove godine pred svojim navijačima, a imaju i tri remija u prethodnih deset duela*****

Prethodno se prašina digla i kada je Ilija Stolica otišao na tribine "Čaira" nezadovoljan suđenjem, dok su bili na meti i Nenada Lalatovića koji se kasnije izvinjavao. Takođe, Miroslav Đukić se pitao zbog čega igrači Javora nisu stajali na obodu šesnaesterca u trenutku kada je Milan Pavkov izvodio penal.

Nišlije su pod velikim pritiskom javnosti zbog sve više nezadovoljstva iz drugih klubova suđenjem na susretima protiv njih, a poslednji u nizu jeste Čukarički. Fudbaleri sa Banovog brda su proteklog vikenda posedali na travu iz protesta arbitražom Ilije Brdara (dosuđen jedanaesterac i dva crvena kartona), da bi epilog toga bila ostavka sportskog direktora Vladimira Matijaševića, dok se u jednom trenutku čak razmatralo i to da do kraja sezone igraju sa omaldincima.

Izvor: MN PRESS


To se, kao što se i pretpostavljalo, neće desiti i Čukarički će nastaviti da igra u najjačem sastavu tražeći mesto u Evropi kroz prvenstvo, ali i kroz Kup Srbije što bi možda mogla da bude i "otežavajuća" okolnost po njih ukoliko ga ne osvoje, zbog dva meča više koliko je odigrati u odnosu na konkurente.

Dok Nišlijama u naredna dva kola slede Zvezda i Partizan - Čukaričkom sledi obrnuto: Partizan i Zvezda, i to obe na gostovanju. Ozbiljne ambicije ima i Spartak koji za vikend gostuje u Novom Sadu, pa u "meču istine" čeka Napredak.

Kome će više prijati kasnije igranje sa "večitima" i ko će od ovih timova u Evropu?

RADNIČKI: Zvezda (d), Partizan (g), Voždovac (d), Vojvodina (d), Spartak (g) i Napredak (k).

SPARTAK: Vojvodina (g), Napredak (d), Čukarički (g), Zvezda (g), Radnički (d) i Partizan (g).

ČUKARIČKI: Partizan (g), Zvezda (g), Spartak (d), Voždovac (d), Napredak (g), Vojvodina (d).

NAPREDAK: Voždovac (g), Spartak (g), Zvezda (d), Partizan (g), Čukarički (d) i Radnički (g).

VOJVODINA: Spartak (d), Voždovac (g), Partizan (d), Radnički (d), Zvezda (d) i Čukarički (g).

TABELA: Zvezda 42, Partizan 33, Spartak 28, Radnički 28, Čukarički 26, Napredak 26, Voždovac 24, Vojvodina 22.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC