• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Zbog Mitra sam se svađao sa pola Srbije

Autor mondo.rs

"... A, sada bih mogao da kažem - šta sam vam rekao?!", nasmejao se potpredsednik Saveza na Zlatiboru.

 Milošević: Zbog Mitra sam se svađao sa pola Srbije Izvor: MN PRESS

Mundijalska euforija "trese" Srbiju dok se bliži početak Svetskog prvenstva.

Reprezentativci su u ponedeljak poleteli iz Beograda ka Rusiji i dobili spektakularan ispraćaj, sa Nikolom Rokvićem koji je posebno za njih otpevao pesmu "Pukni zoro".

Savo Milošević, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, takođe je bio učesnik Mundijala i zna kako ta euforija izgleda "izbliza". Kao funkcioner FSS aktivno prati pripreme "orlova" i iz njegovog ugla selektor Mladen Krstajić iskoristio je priliku da u Austriji na kontrolnim utakmicama još bolje "skenira" sastav i da napravi detaljnije planove.

"Dobro je što smo dobili Boliviju da se održi dobra atmosfera koja vlada od prvog dana. To mi najviše daje nadu u dobar rezultat. U poslednje vreme sam bio sa ekipom na treninzima i video da su momci svesni situacije i jako motivisani. Rekao sam njima lično, a često to i ponavljam, najvažnije je da oni kao ekipa daju maksimum. U svakom momentu, na svakom treningu, na svakom meču. U tom slučaju, ne brinem za rezultat. A, atmosfera koja sada vlada, daje mi za pravo da duboko verujem da će upravo to i uraditi", izjavio je Milošević na Zlatiboru, gde je održan premijerni Kup prijateljstva evropskih klubova, koji je on i osmislio.

Nekadašnji golgeter naše reprezentacije posebno je govorio o svom nasledniku u "špicu" Orlova - Aleksandru Mitroviću.

"Zbog Mitrovića sam se u poslednje četiri godine posvađao sa pola Srbije. Da sam maliciozan, sada bih mogao da kažem, šta sam vam rekao", rekao je Milošević.

"Jako mi je drago zbog njega. Kada je imao problema i kada ih je on kao mlad igrač sam pravio, uvek je igrao sa karakterom i za tim. A, takav pristup mora da se vrati. Jako je bitno i za ekipu da imamo centarfora koji je u formi. Imamo mi još dosta igrača koji mogu da postižu golove, ali kada je prvi špic u formi to mnogo znači. Iz utakmice sa Bolivijom to je možda i najveći plus. Da Mitrović dobije na dodatnom samopouzdanju i da rivali imaju strah od njega. Pa ako on i ne postigne gol, odbrane će morati da budu fokusirane na njega. Ne bih da ga hvalim puno, ali neće se on pokvariti i sigurno će dati maksimum u Rusiji".

Koji su realni dometi reprezentacije u Rusiji?

"Ove ekipa ima kvalitet da posle veoma teške grupe prođe još jednu fazu. Ali, ako prođemo grupu kao drugi, izvesno je da posle toga idemo na Nemačku. A, ko može da garantuje rezultat protiv Nemaca. Ipak, ništa nije nemoguće kada je u pitanju ova ekipe. Koliko god da je to negde kliše, mi zaista moramo da idemo od utakmice do utakmice. S tim u vezi, prvi meč na turniru, protiv Kostarike, sada je apsolutni prioritet. Kvalitet rivala i raspored takođe nameću takav zaključak. Zato fokus ekipe, medija i javnosti mora da bude na njemu. A, ne šta ćemo uraditi i dokle ćemo stići. Svu energiju treba usmeriti na start takmičenja", dodao je Milošević.

O uspehu turnira na Zlatiboru, koji su minulog vikenda osvojili talenti Sarajeva, Milošević kaže da je napravljen veliki iskorak posle četiri godine takmičenja u Bijeljini.

"I to pre svega iskorak kada je u pitanju snaga takmičenja. Pored najboljih klubova iz regiona, tu je i šest timova iz inostranstva, iz ozbiljnih fudbalskih država. Na osnovu iskustva iz Bjeljine, shvatili smo da treba da pojačamo takmičarski momenat i u skladu sa tim, po prvi put ove godine, pozvali smo ekipe iz Evrope. Bio je to dobar potez, što nam potvrđuju mnogi faktori, pre svega iskustva svih ekipa. Sve grupe su bile jako zanimljive i neizvesne do samog kraja. A, to i jeste suština ovog turnira, da ti momci dobiju jako takmičenje kao i provere gde se nalaze u odnosu na konkurenciju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC