• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan šut, dva gola i tri boda Hrvatske!

Autor mondo.rs

Hrvati sa osmehom prihvatili poklone Nigerije. Autogol i penal posle kornera, za izbijanje na prvo mesto u grupi "D".

Hrvatska je iskoristila remi Argentine i Islanda za prvo mesto u grupi "D" posle 1. kola!

"Vatreni" u Kalinjingradu nisu briljirali, ali su odigrali čvrsto i sigurno u odbrani, imali angažovani vezni red koji ni u jednom trenutku Nigeriji nije dozvolio da se razigra, a istovremeno su imali dovoljno sreće da posle dva kornera - indirektno dođu do dva gola.

Posle udarca Rebića glavom, pa Mandžukića nogom, Etebo je matirao svog golmana Uzoha u 32. minutu, da bi Luka Modrić u 72. Iskoristio novi kiks odbrane "super orlova".

Obgrlio je nespretni Ekong sa obe ruke napadača Juventusa, a arbitar iz Brazila bez dvoumljenja (i bez asistencije VAR tehnologije), pokazao na "belu tačku". Iz prvog od ukupno dva šuta u okvir gola, Hrvatska je potvrdila pobedu i nalazi se u odličnoj poziciji pred nastavak takmičenja.

U narednom kolu ipak igra protiv Argentine…

HRVATSKA - NIGERIJA 2:0 (1:0)


Selektor Zlatko Dalić izveo je verovatno najofanzivniji mogući sastav sa Rebićem i Perišićem po krilima, a Kramarićem iza Mandžukića, dok su Luka Modrić i Ivan Rakitić bili "najdefanzivniji" igrači veznog reda. Ipak, "kockasti" su igrali oprezno na početku meča i nisu želeli da Nigerija kazni njihovu otvorenost iz kontre...

Videli smo prodore Rebića i Perišića, dobar šut Kramarića sa tridesetak metara preko gola, dok Nigerijci nisu mogli da dođu do gola Subašića.

Kada bi imali loptu - pokretni vezni red Hrvatske bi im presingom onemogućavao da igraju fudbal, udaljavao ih od gola, a očigledno da su "kockasti" dobro skautirali rivala i proučili sve njihove slabosti. Jedna od njih jesu i prekidi!

Posle jednog iz desnog ugla u prvom poluvremenu, i karambola na pet metara, Etebo je ubacio loptu u svoju mrežu, da bi u drugom poluvremenu, sa suprotne strane, Ekong koristio preteranu silu kako bi zaustavio Mandžukića da upotrebi svoje najveće oružje - skok.


Luka Modrić je preuzeo odgovornost za 13. gol u dresu reprezentacije, dok je jedina opasnost na meču viđena još u nadoknadi vremena kada je Mateo Kovačić ušao u igru.

Svežiji vezni fudbaler prošao je po desnoj strani, spustio se ka golu Uzoha, ali mu je više dodao loptu nego što je šutirao. Ipak, i to je bilo opasnije od svega što je Nigerija pokazala na današnjem meču u kom je bila potpuno bezopasna.

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić - Rakitić, Modrić - Perišić, Rebić (od 77. Kovačić), Kramarić (od 59. Brozović) - Mandžukić (od 85. Pjaca).

NIGERIJA: Uzoho - Idovu, Ekong, Balogun, Šehu - Mikel (od 85. Simi), Ndidi, Etebo - Mozes, Ivobi (od 61. Musa) - Igalo (od 73. Ihenačo).

GRUPA D

Argentina - Island 1:1 (1:1)
/Aguero 19, Finbogason 23/

Hrvatska - Nigerija (u toku)

TABELA: Argentina 1, Island 1, Hrvatska -, Nigerija -.

Sledeće kolo (21. i 22. jun): Argentina - Hrvatska, Nigerija - Island.

Meč je sudio brazilski arbitar Sandro Riki.



N  A  J  A  V  A

Argentina je kiksnula, pa je "ulog" postao još veći!

Hrvatska i Nigerija boriće se ove večeri u Kalinjingradu za prvo mesto grupe "D" pošto su Island i "gaučosi" osvojili po bod, pa je možda je i to razlog što je selektor "vatrenih" Dalić odlučio da na teren pošalje najofanzivniji mogući sastav...

On je od prvog minuta odlučio da zaigra sa bočnim igračima Perišićem i Rebićem, sa Kramarićem iza Mandžukića, dok su u veznom redu Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Njihovu možda nešto neoprezniju igru pokušaće da iskoriste "super orlovi" koji su tokom pripremnog perioda igrali promenljivo i nepredvidivo. Selektor Ror osloniće se na proverene snage, korpulentnu sredinu terena, ali i na brzu tranziciju po krilima (Mozes i Ivobi) gde će "loviti" greške Hrvata.

Nigerijcima je ovo treće uzastopno učešće, šesto u istoriji, i najdalje su otišli do nokaut faze. Kada su Hrvati u pitanju, od bronze 1998. godine - nisu prošli grupu.

Pratite ovaj meč u tekstualnom prenosu na MONDU.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! POBEDA HRVATSKE 2:0!

90' - Četiri minuta nadoknade. Kovačić u velikoj šansi, ali pravo u Uzoha sa sedam metara!

85' -
Pjaca ulazi umesto Mandžukića, dok je Simi u igri umesto Mikela. Brozović dobija žuti karton, ali zbog takve žrtve je i ušao u igru...

77' -
Ihenačo u prvoj šansi od ulaska u igru, iz mesta, pored gola Subašića. Rebića menja Mateo Kovačić.

71' - GOL! MODRIĆ! 2:0!

Uzoho na jednu, lopta Luke Modrića na drugu stranu. Prelako je Nigerija dopustila dva gola, Modrić siguran za 13. gol u dresu Hrvatske.


70' - Penal za Hrvatsku! Ekong je sa dve ruke posle kornera obgrlio Mandžukića. Nije imao dilemu arbitar iz Brazila. Bez VAR-a dosuđen jedanaesterac.

59' - Igalo!

Ovo je prvi udarac u okvir gola na meču... Ipak, blago, Subašić je lako ovo uhvatio. Kramarić napušta igru, menja ga Marcelo Brozović. Musa umesto Ivobija u Nigeriji.

55' -
Rebić na centaršut Perišića promašuje s pet metara, dosuđen ofsajd!

48' -
Nigerijci bolje počinju drugo poluvreme, serija kornera sa desne strane, na prvu stativu, a Etebo je imao dobru šansu. I dalje bez šuta u okvir gola.

45' -
Konačno Nigerija u šansi. Posle slobodnog udarca sa leve strane, i skoka Ekonga, lopta pada Ivobiju u dobroj poziciji, ali u šut mu "ulaze" trojica igrača. Izblokiran je! To je bilo i sve od ovog poluvremena koje nije bilo toliko sadržajno i dobrog tempa.


39' -
Rakitić za Kramarića i nova velika šansa za Hrvate. Blizu je gola napadač Hofenhajma, ali i ovoga puta lopta ide malo preko gola.


32' - GOL! AUTOGOL! 1:0!

Hrvati zasluženo dolaze do vođstva. Skočio je Rebić na prvoj stativi, Mandžukić je šutirao sa pet metara, lopta je bila između Eteba i Kramarića - i završava nekako u mreži Uzoha. Velika radost za reprezentativce Hrvatske.

Nigerijci sada moraju da zaigraju ofanzivnije...

32' - Rebić!

Jedan od najaktivnijih na terenu. Serija driblinga Kramarića na boku, Mandžukić iz kaznenog prostora spušta grudima Rebiću na šut. Izblokirano.

31' -
Treći start Rakitića na meču i žuti karton. Videćemo koliki će ovo problem biti za Hrvatsku kod koje Rakitić danas igra kao najpovučeniji igrač sredine terena.

21' -
Nigerijci se polako oslobađaju pritiska, ali teško dolaze do pozicije za šut. Igalo je usamljen, ne uspeva sve sam pored odbrane Hrvatske.

16' -
Kramarić sa preko trideset metara, bez bloka, ali malo pored gola Uzoha.


14' - Perišić!

Prvi šut i prva ozbiljnija šansa... Prošao je Modrić kroz sredinu, izdržao Mikela na leđima, a onda je odlično sa levog boka ka sredini povukao Rebić, uposlio Perišića, ali njegov jak udarac ide malo preko gola.

10' -
Bez pravog ritma na početku meča. Hrvati su ti koji imaju loptu u svom posedu, ali malo za sada uspevaju da urade, Nigerija oprezna, preskače sredinu terena i želi da "vatreni" budu ti koji diktiraju tempo.

1'
- Meč je počeo.

- Igrači su na terenu, intoniraju se himne.

- Nigerija i Hrvatska nikada do sada nisu igrali na velikim takmičenjima.

- Ovo je poslednji meč dana, pošto smo prethodno gledali pobede Francuske nad Australijom (2:1) i Danske nad Peruom (1:0), dok su Argentinci i Island, koji su u istoj grupi D kao večerašnji rivali, remizirali (1:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC