• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUNDIJAL (6.dan): Ima li Salah čarobnu lampu?

Autor mondo.rs

Redakcija našeg portala nastavlja sa prognozama i u šestom danu Mundijala, koji će zatvoriti prvo kolo na šampionatu u Rusiji.

Jučerašnji dan ponovo je bio jako dobar u tipovanju, a samo zbog pojedinaca (Goran i Nebojša), nismo ostvarili stopostotni učinak. Zato je ponovo Željko izvukao situaciju pogodivši čak dva tačna rezultata što bi preračunato u kvote u kladionicama iznosilo oko 50.

Na našoj tabeli, dodatno je povećao razliku u odnosu na najbliže pratioce i zato je u vrhu današnje prognoze.

Izvor: MONDO

ŽELJKO SVITLICA

Kolumbija - Japan 1 (3:2)

Čini mi se da je Kolumbija jedna od reprezentacija koja sigurno prolazi grupu, a pošto Japance ne krasi neka pretjerana disciplina na ovoj utakmici bi moglo biti golova. Bar navijam za takav scenario.

Poljska - Senegal X (1:1)

Sinoć na BHT fudbalski stručnjak tvrdi da je prednost Evropljana u odnosu na Afrikance jer ''uvijek razmišljaju šta će biti i kada izgube loptu'', i zato su disciplinovaniji. S druge strane, kaže gost, Afrikanci vole individualnu igru i kad napadaju ne brinu se mnogo šta će biti kasnije. A kasnije može biti Levandovski. A ni Poljaci nisu neki super kvalitet da ne prime gol od Senegala.

Rusija - Egipat X (1:1)

Egipćani i svi mi s njima čekamo da vidimmo Salaha na terenu večeras. Ali Salah nema čarobnu lampu. Rusi su na lovorikama nakon razbijanja Arabije, ali mislim da bi ovo večeras moglo biti mirnije i tvrđe. Možda i bez golova, ali evo neka bude po jedan na obje strane.

ŽARKO MARKOVIĆ

Kolumbija - Japan 1 (3:0)

Iako je njihov igrački kadar poznat i kvalitetan, pravo stanje Kolumbijaca tek danas će da bude vidljivo, a protivnik je idealan za otvaranje Mundijala. Japanci dolaze na SP kao autsajderi i jedini u ovoj grupi nemaju nikakvih šansi da prođu. Prije četiri godine u Brazilu Kolumbijci su slomili njihov otpor u drugom dijelu utakmice, realno je da i sada vidimo nešto slično.

Poljska - Senegal X (2:2)

Iako je na FIFA listi najbolja afrička selekcija Tunis, većina stručnjaka smatra da je najkvalitetniji sastav sa tog kontinenta Senegal. I zaista, kada pogledate igrački kadar Senegala, ima osnova za tu priču. Za Senegalce je danas bitno samo da pokažu sav svoj kvalitet, disciplinovano i bez onih klasičnih afričkih situacija kada se igra tima raspadne nakon što prime gol ili ako se utakmica ne odvija u smjeru kakav su zamislili. Poljaci imaju Levandovskog, Senegalci Manea, ali što je važnije - i jedan i drugi sastav imaju igrače koji mogu da ovoj dvojici napakuju veliki broj prilika. Efikasan remi.


Rusija - Egipat 2 (1:2)

Rusi jesu startovali silovito, ali sa druge strane je bio gotovo pa poluamaterski sastav koji je i takav na vidjelo izbacio dosta mana koje ima domaćin prvenstva. Egipat je protiv Urugvaja igrao baš onako kako je zamislio Hektor Raul Kuper, a da je u tom meču igrao Salah, sigurno bi iskoristio bar jednu od nekoliko idealnih situacija koje njegovi saigrači nisu uspjeli da konkretizuju. Danas će Salah na teren, i ako Rusi ostave bar malo prostora iza svoje zadnje linije, napadač Liverpula će to da iskoristi. Ovo bi mogao da bude početak ruskog kraja na Mundijalu.

  ZORAN PAJČIN

Peti dan na Mundijalu je mogao ostati upamćen u istoriji ove rubrike kao prvi u kojem smo svi imali 100 odsto, ali Goran i Nebojša su to upropastili, šteta. Ipak, do kraja prvenstva ćemo i to postići. Takođe, ostaće upamćeno da smo se svi zamalo "smijali" Englezima. Biće prilike i za to, siguran sam.

Kolumbija - Japan 1 (2:1)

Kolumbijci nisu mnogo mijenjali u odnosu na prošli Mundijal gdje su bili maestralni na čelu sa Hamesom Rodrigezom koji se od tad pretvorio u njihovog "Podolskog". On je nakon turnira u Brazilu prešao u Real pa nakon toga u Bajern, ali nigdje nije dobio ulogu i značaj u timu kao u reprezentaciji. U kvalifikacijama je bio najbolji strijelac čete Hozea Pekermana i čini se da mu ta važnost za ekipu mnogo znači kao igraču. Ako se "zapali", Kolumbija može daleko. Japanci su smijenili Vahida Halilhodžića nakon kvalifikacija pa je za očekivati da naprave neke promjene u sastavu i načinu igre. Napad će sigurno predvoditi Kagava, Okazaki i pomalo zaboravljeni Keisuke Honda pa očekujem jedan pogodak u metu.

Poljska - Senegal 2 (2:3)

Ne mogu da dočekam početak utakmice jer će ovdje da "pršti". Poljaci mi imaju bolji balans kao ekipa, ali primaju neshvatjlivo mnogo golova, čak 14 u kvalifikacijama, s obzirom da imaju dosta dobre odbrambene igrače i dobrog golmana. Senegalcima je ovo ukupno drugi plasman na prvenstvo, a u prvom su u Južnoj Koreji 2002. godine došli do četvrtfinala. To mi je jedna od ljepših uspomena sa Svjetskog prvenstva. Navijački igram na "Lavove"!

Rusija - Egipat 2 (0:1)

Moram priznati da sam u prvom meču potcijenio Ruse koji su urnisali Saudijce, ali protiv Egipćana će to ići mnogo teže. Hektor Kuper je odlično organizovao odbranu "Faraona", a u tim se vraća Mohamed Salah što će podignuti ekipu nakon tragičnog poraza od Urugvaja. Očekujem da jedan gol, odnosno jedan čovjek, riješi meč. Znamo svi na koga mislim.

NEBOJŠA ŠATARA

Kolumbija - Japan 1 (2:1)

Južnoamerikanci su bili nešto bolji u pripremnim mečevima od Japanaca, koji su se pored toga, ponijeli jako neprofesionalno prema mostarskom treneru Vahidu Halilhodžiću. Vaha je istina poprilično "težak" tip, ali je dobio otkaz na pravdi Boga, mjesec dana prije početka Mundijala. Zato vamos Colombia!

Poljska - Senegal 2 (1:2)

Iako Poljska nikad nije dala "kvislinga", kao zemlja se već neko vrijeme kreću prema "Sluškinjinoj priči", što mi se nimalo ne dopada. Robert Levandovski je nesporno veoma opasan igrač, koji je predvodnik ove poljske generacije, ali kao fan Liverpula, navijaću za Sadija Manea i Senegalce.

Rusija - Egipat 2 (1:2)

Ako zaigra Mohamed Salah, a vjerujem da hoće, "faraoni" će sigurno dobiti domaćina, koji se iako nije briljirao "ispucao" protiv Saudijaca na otvaranju Mundijala. Nesreća u prvom kolu Egipta, koji je poražen u sudijskoj nadoknadi u prvom kolu od Urugvaja, vratiće se večeras u Sankt Peterburgu.

  BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Kolumbija - Japan 1 (2:1)

Po meni je Kolumbija favorit u grupi i vjerujem da će krenuti pobjedom. Ipak, Japanci su uvijek nezgodan rival, ali kada se pogleda sastav Kolumbije sa Falkaom, Bakom, Kvadradom, Zapatom, Ospinom... kec se nekako nameće kao realan ishod.

Poljska - Senegal X (1:1)

Prvi krug zatvaraju Poljska i Senegal, u grupi H, koja je najslabija po imenima. Uvjeren sam da će u ovoj grupi biti viđeno mnogo neriješenih rezultata i da se do kraja neće znati ko će proći u nokaut fazu.

Rusija - Egipat X (1:1)

Iako su Rusi Mundijal otvorili sjajnom pobjedom 5:0, nisam oduševljen njihovom igrom. Egipat, u zavisnosti od toga da li Mohamed Salah igra ili ne, dvije su različite ekipe, ali vjerujem da može parirati domaćinu u kojem god sastavu da istrči. Protiv Urugvaja nisu imali sreće da dođu do boda, ova utakmica im je biti ili ne biti, ali mislim da će morati da se zadovolje remijem.

GORAN ARBUTINA

Kolumbija - Japan X (2:2)

Mnogi očekuju pobjedu Kolumbije, ali imaju i Japanci solidan tim. Igram na golove.

Poljska - Senegal 2 (1:2)

Juče sam bio na tragu iznenađenja, da nije izašao u napad Kazri, koji je bio vazan šraf odbrane Tunisa svojim konstantnim presingom Engleska bi teško do pobjede. Danas opet tipujem na afričku reprezentaciju, Senegal je vrlo kvalitetna ekipa i može do pobjede protiv Poljske, čuj mene Levandovskog.

Rusija - Egipat 1 (2:1)

Pritisak je ovog puta na Egipćanima. Nakon 5:0 protiv S. Arabije ovdje braća Rusi prolaze dalje. Salah? Nisam ga zaboravio. Taj jedan gol je njegov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC