• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo je jedan Salah: Rusi slave drugi krug!

Autor mondo.rs

"Zbornaja" posle 32 godine u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

Ako ne vidimo dve ubedljive pobede Saudijske Arabije protiv Urugvaja i Egipta, a po svemu prikazanom u prvom meču to bi bila senzacija prve vrste, Rusija je prva reprezentacija koja je obezbedila učešće u nokaut fazi Svetskog prvenstva.

Domaćin je bio efikasan i u Sankt Peterburgu pošto je za 17 minuta drugog poluvremena tri puta savladao golmana Egipta - koga su "napustili" defanzivci u tim situacijama.

Rusi su zanimljivo u 21. veku na ukupno dva učešća na svetskim prvenstvima postigli šest golova, a na "domaćinskom" su već na koti osam posle samo dva meča. Do trećeg pogotka na SP stigao je "neplanirani starter" Čerišov, dok je i Artjom Dzjuba upisao drugi.

Egipćani su "otvorili" seriju golova tako što je kapiten Fati savladao svog čuvara mreže El Šenavija, dok je Mohamed Salah tek ublažio poraz golom iz penala u 73. minutu.

"Faraoni" nisu još zvanično eliminisani sa Mundijala, ali im je potrebna pobeda Saudijske Arabije da bi zadržali kakve takve šanse da idu dalje...

RUSIJA - EGIPAT 3:1 (0:0)


Prvo poluvreme bilo je uzbudljivo, dobrog tempa, ali šanse nisu bile brojne i uglavnom se sve svodilo na udarce sa distance, pošto su štoperi uspevali da izađu na kraj s protivničkim centaršutevima. Možda i najbolju šansu imao je Mohamed Salah, koji je počeo meč i nastupio prvi put od finala Lige šampiona u Kijevu, kada je u kaznenom prostoru uspeo da se okrene pored Žirkova, ali njegov plasirani udarac otišao je malo pored gola.

Rusi su navikli navijače da furiozno ulaze u nastavak meča, pa su posle jedne od brojnih akcija po desnoj strani i slabašnog šuta Zobnina - neočekivano došli do gola.

Rvao se kapiten "faraona" Fati sa snažnim Dzjubom, potom nezgodno pao pored njega koji je stajao ukopan kao tenk, a nogom u padu zakačio je loptu koja je prevarila El Šenavija za gol u 47. minutu i radost na "Krestovskom".


Drugi gol je ipak bio majstorija, prelepo je "probio" Fernandes 59. minutu i vratio za Černišova koji je poentirao za svoj treći gol na Mundijalu i premašio očekivanja posle povrede Dzagoeva.

Za ukupnu osmu radost Rusa od početka Mundijala pobrinuo se snažni Dzjuba koji je jednu dugu loptu između dvojice štopera prvo primio na grudi, u prijemu nogama je proturio kroz noge Gabru, i snažno tukao u gol El Šenavija.

Razočarani Salah pokušavao je sam, a nakon serije driblinga u 73. dobio je penal, deseti na SP, ali uz pomoć VAR tehnologije koja nije ispitivala težinu prekršaja, nego gde je bio.

Pogodio je najbolji Egipćanin za svoj 45. gol ove sezone, ali nije to popravilo raspoloženje pošto se njegova reprezentacija verovatno vraća kući već posle grupne faze.

GRUPA A

Rusija - Egipat 3:1 (0:0)
/Fati ag 47, Černišov 57, Dzjuba 62 - Salah 73p/

Urugvaj - Saudijska Arabija (20. jun, 17.00)

TABELA: Rusija 6 (8:1), Urugvaj (-1) 3 (1:0), Egipat 0 (1:4), Saudijska Arabija (-1) 0 (0:5).

RUSIJA: Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov (od 86. Kudrijašov) - Gazinski, Zobnin - Samedov, Golovin, Čerišev (od 73. Kuzjajev) - Dzjuba (od 78. Smolov).

EGIPAT: El Šenavi - Abdelshafi, Hegazi, Gabr, Fati - Hamed, Elneni (od 63. Barda) - Trezege (od 67. Sobi), Elsaid, Salah - Mohsen.

Meč je sudio paragvajski arbitar Ernike Kaseres.


N   A   J   A   V   A

"Obrnuli" smo krug i krećemo ispočetka!

Na programu je ponovo Grupa "A" i večeras ćemo na prelepom "Krestovski stadionu" u Sankt Peterburgu gledati prvi meč 2. kola. Sastaju se domaćin Rusija koji je ostvario najubedljiviju pobedu u dosadašnjem delu turnira protiv Saudijske Arabije (5:0) i Egipat koji je nesrećno poražen od Urugvaja u finišu meča (1:0).

Egipćani ipak s osmehom kreću u ovaj meč pošto će prvi put na Mundijalu zaigrati i Mohamed Salah koji je van terena još od finala Lige šampiona.

Salaha je povredio Serhio Ramos zbog čega je on morao da napusti duel u Kijevu, a pod znakom pitanja bilo je i njegovo učešće na Svetskom prvenstvu. Uprkos najavama da će igrati, poraz od Urugvaja gledao je sa klupe, ali sada će od starta napasti Ruse.

Domaćin Svetskog prvenstva se lepo predstavimo na premijeri, ali je ostao bez jednog od najboljih igrača Alana Dzagojeva za koga je takmičenje završeno.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! 3:1!

86' -
Žirkov ne može više, Kudrijašov je na terenu.

73' - GOL! SALAH! 3:1!

Poljubio je loptu i raspalio visoko po sredini gola, nije bio blizu Akinfejev... Kuzjajev menja Čeriševa.

72' - Pada Salah i nakon konsultacije VAR-a dosuđen je penal. Nije bilo dileme da li je prekršaj, nego da li je u kaznenom prostoru...


67' -
Serija driblinga Salaha, pa ostavljena lopta za Trezegea tačno na 16 metara, ali njegov udarac nije dovoljno precizan, malo pored gola. Sobi ga menja...

62' - GOL! DZJUBA! 3:0!

Kakvih dvadesetak minuta za Ruse...

I treći gol na meču, ukupno osmi na šampionatu (!), doneo je Artjem Dzjuba nakon duge lopte sa polovine Rusa. Spustio ju je grudima, pa proturio Gabru kroz noge, a onda fantastično šutirao razornim udarcem.

59' - GOL! ČERIŠEV! 2:0!

Sjajna saradnja na desnom krilu gde je Zobnin video Fernandesa, a nakon dobre povratne lopte beka CSKA iz Moskve - Čerišev natrčava i postiže gol.

To je njegov čak treći na Mundijalu...

56' -
Odbija se lopta Salahu u povoljnoj poziciji unutar šesnaesterca, ali previše Rusa ima da bi lopta prošla...


47' - GOL! AUTOGOL! FATI JE SAVLADAO SVOG GOLMANA!

Rusi su bolje "ušli" u drugo poluvreme i već vode...

Roman Zobnin je sa dvadesetak metara šutirao, bilo je to bezopasno po El Šenavija, ali se kapiten Fati očajno snašao u duelu sa Dzjubom i u guranju sa ruskim napadačem pao je na zemlju, zakačio loptu, a ona je promenjenim pravcem prevarila golmana.


42' - SALAH!

Koliko mu je malo potrebno...

Mohsen je lepo propustio loptu kroz noge, stigla je do Salaha, zastao je i okrenuo se oko svoje ose, a onda iz mesta šutirao. Ostao je ukopan Akinfejev, ali lopta ide pola metra pored desne stative. To je bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu.

34' -
Zbunjeni domaći igrači umesto da izbace loptu u aut dozvoljavaju Egipćanima da sklone loptu na stranu i da Trezege "spoljnom" pošalje loptu u kazneni prostor. Na drugoj stativi Žirkov u poslednjem trenu ispred Salaha...

Ovako se Svetsko prvenstvo prati u rodnom selu Mohameda Salaha - Nagrigu.


27' -
Rusi su sada potpuno dominantni na terenu i sve vreme pokušavaju da pronađu Artjoma Dzjubu u kaznenom prostoru. Fernandes dobro probija po desnom, Žirkov po levom boku, ali i dalje su najopasniji centaršutevi koje šalje Aleksandar Golovin.

19' -
Bude se Rusi, Čerišev sa 25 metara "bije" posle odbijene lopte, ali i ova lopta ide malo preko prečke. Ostaje na dva gola na Svetskom prvenstvu...

16' -
Trezege krade loptu, pa pokušava da plasira loptu u dalji ugao. Centimetri pored gola!

15' -
Uključio se i Salah u akcije, ali još uvek nema njegovog šuta. Deluje kao da će biti ozbiljna pretnja štoperima, Rusi paniče u odbrani...


6' -
Rusi su krenuli ozbiljno i tri puta već prete El Šenaviju... Najozbiljniji bio je Golovin, verovatno najbolji fudbaler Rusije, koji je ukrao loptu Elneniju i šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali udarac ide malo pored gola.

1' -
Meč je počeo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC