• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS spremio žalbu: Gdje je bio VAR za nas?!

Autor mondo.rs

Fudbalski savez Srbije zvanično će reagovati u subotu povodom rada Feliksa Briha, političkih poruka reprezentativaca Švajcarske...


Fudbalski savez Srbije neće bez reakcije staviti tačku na poraz protiv Švajcarske - 1:2.

Rad njemačkog sudije Feliksa Briha bio je više nego sporan i jasno tendenciozan u korist rivala "orlova". Osim lako dosuđenih žutih kartona i gomile prekršaja na štetu srpskog tima, koji su bili izuzetno diskutabilni, kao jedan od najjačih utisaka ostao je nedosuđen jedanaesterac za Srbiju.

Sredinom drugog poluvremena, pri rezultatu 1:1, dvojica čuvara držala su i bacila na zemlju Aleksandra Mitrovića, a arbitar je pokazao da je faul napravio - srpski fudbaler!

Zbog svega toga i ostalog što se događalo u Kalinjingradu, FSS će se žaliti, što su potvrdili i potpredsjednik Saveza Savo Milošević i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Razlog žalbe biće tendeciozno suđenje, ali i provokacija albanskih fudbalera i navijača na meču sa Švajcarskom u Kalinjingradu, prenosi B92.

Srbija je izgubila od Švajcarske 2:1 poslije preokreta, a meč je obilježio detalj iz 66. minuta kada je Nijemac Brih svirao Aleksandru Mitroviću faul u napadu, iako su ga u tom trenutku istovremeno držala dvojica protivničkih igrača u svom kaznenom prostoru.

"Sve je jasno, već smo obavili dosta razgovora, zvanično smo uputili žalbu i protest FIFA na suđenje. Ne očekujem neke spektakularne odluke, ali mi imamo još jednu utakmicu i nećemo se tako lako odreći osmine finala", rekao je Milošević.

On je rekao da ne traži opravdanje za izgubljenu utakmicu.

"Ali ako uvedemo sistem koji treba neke stvari da reguliše i mi u dvije utakmice doživimo ovakve stvari. Ni protiv Kostarike nije pozvan VAR za penal nad Mitrovićem, isti penal koji je suđen za Hrvatsku protiv Nigerije. Ovo je malo skandaloznija odluka u kojoj je gospodin dosudio kontra faul. Čak je i to sebi dozvolio. Onda je pitanje što smo uveli VAR. Onda je očigledno da taj VAR važi samo za neke i po potrebi", rekao je Milošević.



On je rekao da ispada da pričamo samo o jednom detalju, ali da taj jedan detalj odlučuje utakmicu, jer "na 1:1 da je penal i damo gol potpuno je drugačija priča".

"Uz konstantno tendenciozno suđenje, ta odluka nije jedina bila sporna. Ja sam u prvom poluvremenu vidio da čovek ima tendenciozne odluke. Prvi naš start bio je žuti karton, drugi start je bio žuti. Treći je bio žuti. Prvi faul Matića, prvi Milivojevića, prvi Sergeja. Tu se već vidjelo da je suđenje tendeciozno. I uz sve to mi smo imal i igru, i rezultat, maksimalno dobru situaciju na terenu", rekao je Milošević.

Na priču Miloševića nadovezao se Šurbatović koji je objasnio zbog čega će FSS sve da se žali FIFA i šta očekuje od toga.

"Mi imamo dva sata poslije utakmice da najavimo žalbu, mi smo to uradili. U stalnom smo kontaktu sa lokalnom kancelarijom FIFA. Naš stručni tim u Beogradu priprema analizu cijele utakmice. Nije u pitanju samo penal. Žalbu ćemo predati u roku, još sutra i javno ćemo je objaviti. Ono što nemamo je jednak tretman".

On je rekao da se naš savez prije samog početka utakmice žalio na nastup Šaćirija koji je na kopačkama imao zastavu tzv. države Kosovo.

"Uložili smo prigovor, tražili da promijeni obuću. To je očigledna politička provokacija, igrali smo protiv Švajcarske, a ne protiv Kosova. Oni su nam odgovorili da prema propisima ima pravo da nastupi...", rekao je Šurbatović.

On je ukazao da su na stadionu uočene neke zastave kojima nije mjesto.

"Mi smo kažnjeni za utakmicu protiv Kostarike, koja je bila mirna, bez ikakvih incidenata naših navijača, 10.000 franaka zbog male zastave koja se pojavila 45 minuta prije utakmice na minut. Sada čekamo da vidimo kako će reagovati FIFA na kopačke Šaćirija, na dvoglavog albanskog orla na tribinama, proslava gola je takođe skandalozna. FIFA nema isti tretman za sve", kaže Šurbatović.


On je dodao da ne očekuje da FIFA izbaci Švajcarsku, ali da Srbija mora da zaštiti svoj integritet.

"Šta nas očekuje protiv Brazila ako imamo ovakvav tretman u prve dvije utakmice?", kaže Šurbatović.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan BL

Ok jeste bilo stetno sudjenje napravili su gresaka bas puno. Zanima me samo jedno kako nasi igraci igraju bez zara za svoju domovinu. Od kad je antic otisao sve je otislo samo realno. Nema igre nema zelje nema borbe . To je to!!! Sto se tice briha to vam je isto ko kad bi srbiji sudio crnogorac . Cuj svabo sudi svabama pod drugom zastavom.

Krajišnik

5 sudija sjedi i u specijalnoj sobi i posmatraju kamere,znači ukupno 8 i svi su pogrešili,samo poraz Srbije nije!!Sram vas bilo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC