• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Jedva čekamo meč sa velikim Brazilom!

Autor mondo.rs

"Nije sramota izgubiti, sramota je ne pružiti maksimum", rekao je selektor reprezentacije Srbije pred meč sa Brazilom u sredu uveče u kom će poraženi završiti turnir.

 Krstajić: Jedva čekamo meč sa velikim Brazilom! Izvor: MN PRESS

Od prve i do danas jedine pobede reprezentacije naše zemlje nad Brazilom na zvaničnim FIFA svetskim prvenstvima u fudbalu prošlo je 87 godina, 11 meseci i 12 dana.

Trinaestog dana, u 20 časova na "Lužnjikiju", "orlovi" selektora Mladena Krstajića imaće priliku da učine nemoguće, nešto što nije uspelo generacijama fudbalera koje su nastupale za nekoliko zemalja različitog imena: da pobede najtrofejniji fudbalski tim na svetu i plasiraju se u osminu finala Mundijala u Rusiji.

Baš zato što deluje nemoguće, vredi pokušati!

"Ovo je turnirsko takmičenje. Imamo šansu da se nadmećemo sa velikim Brazilom. Nema ništa lepše od toga", rekao je u jednom trenutku selektor Krstajić, koji je ovog utorka govorio u društvu kapitena Aleksandra Kolarova.

A, kapiten... bio je posebno inspirisan na "press" konferenciji i poslao jaku poruku saigračima, pa i rivalu.

ATMOSFERA U MOSKVI UOČI UTAKMICE SRBIJA - BRAZIL



"Brazil je fudbalska velesila", rekao je Krstajić na početku obraćanja srpskim, brazilskim, ali i novinarima iz ostalih zemalja, a najavljeno ih je 600 za meč na stadionu Spartaka iz Moskve.

"Opušteni su pred svaku utakmicu, to im je deo mentaliteta, međutim, mi moramo da gledamo sebe, kako da napravimo dobru atmosferu. Nećemo se predati, daćemo maksimum. Šta nas brine pred ovu utakmicu? To što imaju 23 igrača istog kvaliteta. Kompaktni su, sa dobrim pasom. To vidi ceo svet i mi ih poštujemo kao tim, ali ćemo sutra gledati i sebe. Nama je cilj da se što bolje pripremimo i pokažemo karakter", rekao je i naglasio:

"Jedva čekamo da zaigramo protiv veliko Brazila. Nećemo se predati, daćemo sve što imamo, pa ćemo videti kakav će biti rezultat".

(u 19.30 večeras "orlovi" su imali poslednji trening pred meč, evo fotki)

Srbija - Brazil 2-7-9 (22:33)

(naše pobede nad "Selekaom")

2:1 - Svetsko prvenstvo u Urugvaju (14. jul 1930)

8:4 - prijateljska utakmica u Beogradu (3. jun 1934)

 Krstajić je realan kada govori o vrlinama i manama svog tima. Kaže da zna gde bi Srbija mogla da kazni rivala, ali i da svako zna šta Srbija ne bi smela da radi.

"Znate i vi koji su naši kvaliteti, a šta su nam mane. Najvažnije će biti da iskoristimo ono gde smo u prednosti. Znate i kako smo primili dva gola od Švajcarske... Verujem da su momci već sada koncentrisani na ono što ih čeka, a da ćemo biti svi kao jedan kada utakmica počne".

Brazil, pored toga  što je jedini tim sa pet titula prvaka sveta, jedini je i tim koji nije propustio nijedan Mundijal. Za razliku od Srbije, koja se na velikoj sceni našla prvi put od Južne Afrike 2010.

Izvor: MN PRESS



O tome je u svojim izveštajima za brazilski list "O Globo", čiji je stručni konsultant, govorio i naš fudbaler Dejan Petković. Rambo se i ovog puta pojavio na "press" konferenciji reprezentacije Srbije i umesto pitanja izneo konstataciju da Kstajićev tim nema šta da izgubi...

...za razliku od Brazila.

"Jedan si od retkih koji je rekao da smo se plasirali prvi put posle osam godina na veliko takmičenje. To nije alibi", obratio se Krstajić našem fudbaleru, koji je igrajući za najveće klubove Brazila stekao status ikone u toj zemlji.

"Sutra nije problem izgubiti, ali je sramota ne dati sve od sebe. Hoću samo da budemo tim i da zadovoljimo naciju i ljude koji su došli ovde da nas bodre. Budite ubeđeni da će tako biti".

/ŠTA ODLUČUJE U POSLEDNJEM KOLU?/

Krstajić je i sam verovatno svestan situacije u kojoj se nalazi njegov rival, Tite. Nijedna generacija fudfbalera Brazila nije ispala u prvoj fazi još od Mundijala u Engleskoj 1966. godine i Nejmaru i drugovima, iako su favoriti, neće biti svejedno kada utakmica počne.

Jer bi poraz značio - eliminaciju!

Šta bi to značilo za "Selekao" slikovito su opisali navijači Brazila, sa kojima je Mondo razgovarao dan ranije, a koji su eliminaciju u prvoj fazi u Rusiji uporedili sa kultnim porazom od Nemačke rezultatom 1:7.


"Mislim da je ovaj tim pokazao da ima kvalitet, napravili smo spoj iskusnih i mladih igrača i imamo razloga da verujemo u sebe. Nemam strah od ovog meča, samo da budemo tim, da budemo disciplinovani, da zadovoljimo srpske navijače, i one koji su došli i one koji nisu došli ovde", rekao je i naglasio:

"Nije sramota izgubiti, sramota je ne pružiti maksimum", ponovio je.

"ZIDANOVA LEVA NOGA JE BOLJA OD CELOG KAKE"

"Tite ništa novo nije rekao"

Selektor Brazila, Tite, naveo je visinu "orlova" kao jednu od stvari na koju će njegovi igrači morati da obrate pažnju.

"Nije rekao ništa novo rekao. Važno je da imamo disciplinu i koncentraciju", prokomentarisao je Krstajić.

O podršci Rusa, koja nije izostala ni u Samari, ni u Kalinjingradu...

"Iskreno, već sam o tome govorio. Osećamo se kao da igramo u Srbiji. Na svakom koraku to možemo da primetimo. Ne sumnjam da će i u sredu uveče biti isto. Na nama je da damo maksimum, jedva čekamo i biće interesantno".

JOŠ MALO ATMOSFERE IZ MOSKVE



Selektor nije prihvatio razgovor o svemu što se događalo od poraza od Švajcarske, do danas, a bilo je burno... Od izjava, do kazni FIFA.

"Nije nam bilo lako posle poraza od Švajcarske, ali profesionalci smo i idemo dalje. Nema vremena da se tuguje, okrećemo se novom izazovu. Ne bih to komentarisao, sve je iza nas. Bavimo se samo Brazilom", rekao je Krstajić i naglasio da niko u našem timu ne može da očekuje "pomoć" Kostarike koja će u isto vreme igrati protiv Švajcarske, ali...

Ako se dogodi - dogodi.

"Uvek je bilo iznenađenja na velikim turnirima, nadam se da će biti i sutra..."

Srećno, orlovi!


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC