• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senegal ispao zbog KARTONA!

Autor mondo.rs

Kolumbija i Japan u osmini finala Mundijala u Rusiji. Senegal ispao zbog fer-pleja, tačnije dva žuta kartona više od Japana!

REZULTATI UTAKMICA GRUPE H:

SARANSK: Senegal - Kolumbija 0:1 (0:0)

VOLGOGRAD: Japan - Poljska 0:1 (0:0)

Uh, kakav rasplet u Grupi H. Kolumbija je pobedom nad Senegalom osvojila prvo mesto, a Japan, koji je poražen od prežaljene Poljske, ide u nokaut fazu zahvaljujući manjem broju žutih kartona od afričkog tima. Japanci su imali dva žuta kartona manje i prvi put otkako postoji nokaut faza na svetskim prvenstvima, odnosno od 1982. godine, nećemo gledati jednu afričku reprezentaciju...

***Japan i Senegal bili su poravnati po svemu - i po broju bodova i po broju datih golova. U tom slučaju u pomoć pristiže fer-plej.

***Kolumbija je postala prva reprezentacija koja se domogla osmine finala uprkos tome što je izgubila prvi meč u grupnoj fazi.

***I Kolumbiji i Japanu ovo je treći plasman u osminu finala svetskih prvenstava.

Kolumbija i Japan igraće u osmini finala sa Engleskom, odnosno Belgijom (u zavisnosti od ishoda međusobnog meča ove dve evropske reprezentacije večeras).

Na svom jedinom učešću na svetskim prvenstvima do sada, 2002. godine, Senegal je stigao do nokaut faze. Na drugom učešću u Rusiji trebalo mu je malo, vrlo malo...

"Lavovi Terange" imali su sve u svojim rukama (nogama), ali ih je "presekao" gol Džerija Mine. Senegal je probao da izjednači, ali se Ismaila Sar ispromašivao. Kolumbijci nisu delovali moćno i opasno kao u meču protiv Poljske, štaviše. Pazite ovaj podatak: Huan Kintero je jedini koji je u timu Kolumbije stvarao šanse i to dve. Srećom po zemljake Karlosa Valderame, jednu od te dve lopte iskoristio je Mina.

Senegalci, međutim, mogu samo sebe da krive što su igrali "na nulu"...


Iz prvog poluvremena meča u Saransku, koji je sudio Milorad Mažić, izdvajamo i detalj kada je Sadio Mane ušao u šesnaesterac, a na njega je startovao Davinson Sančes. Mažić je odmah pokazao na "belu tačku", ali je posle VAR konsultacije promenio odluku. Uvideo je da je Kolumbijac prvo dotakao loptu.

Zanimljivo, na današnji dan Kolumbija je ispisala istoriju pobedivši Urugvaj 2:0 (oba gola dao je Hames Rodriges) u osmini finala Mundijala u Brazilu 2014. godine.



U Volgogradu su igrali Japan i jedno od najvećih razočaranja Mundijala - Poljska

Poljska je odigrala pošteno i nastavila je tradiciju svojih učešća na mundijalima - da u grupnoj fazi ostvari bar jednu pobedu. Za nju se pobrinuo štoper Jan Bednarek, koji je odlično reagovao na nabačenu loptu Kuržave.

Japancima je bio dovoljan bod za plasman u osminu finala Mundijala u Rusiji. "Samuraji" nisu ušli u meč da igraju na bod, napadali su, ali su bili i na ivici ambisa u pojedinim momentima, pogotovo posle vodećeg gola Poljaka, koji su imali još jednu veliku priliku preko Roberta Levandovskog... Srećom po Japance, najbolji strelac Bundeslige nije reagovao u svom stilu.

U svakom slučaju, Japanci su treći put u svojoj istoriji u osmini finala.

SENEGAL - KOLUMBIJA (SASTAVI)

SENEGAL: Kadim Ndiaje - Lamin Gasama, Kalidu Kulibali, Salif Sane, Jusuf Subali - Čeiku Kojate, Idrisa Gana Geje, Ismaila Sar, Sadio Mane - Keita Balde, Mbaje Nijang.

KOLUMBIJA: David Ospina - Santjago Arijas, Davinson Sančes, Džeri Mina, Džohan Mohika - Mateus Uribe, Karlos Sančes, Huan Kuadrado, Huan Kintero, Hames Rodriges (od 31. minuta Murijel) - Radamel Falkao.

JAPAN - POLJSKA (SASTAVI)



JAPAN: Eiđi Kavašima - Hiroki Sakai, Maja Jošida, Tomoaki Makino, Juto Nagatomo - Hotaru Jamaguči, Gaku Šibasaki - Gotoku Sakai, Šinđi Okazaki, Takaši Usami - Jošinori Muto.

POLJSKA: Lukaš Fabijanski - Bartoš Berešinjski, Kamil Glik, Jan Bednarek - Gregorž Krihovjak, Jacek Goralski, Rafal Kuržava, Artur Jedržejčuk - Pjotr Žjelinski, Robert Levandovski, Kamil Grošicki.

TOK UTAKMICA:

- NIJE PENAL ZA SENEGAL! Sadio Mane je ušao u kazneni prostor, a Davinson Sačes ga je oborio sa leđa. Mažić je najpre pokazao na belu tačku, ali je ipak odlučio da konstatuje VAR, koji je pokazao da je Kolumbijac ipak prvo dirao loptu, pa tek onda zakačio Manea.


27' - Novi napad Senegala, najpre je probao Mane ali je izblokiran, probao je potom i Nijang, ali to nije bio težak posao za Ospinu.

31' - Problem za Kolumbiju. Zbog povrede izlazi Hames Rodrigez, ulazi Murijel.

32' - Kakva prilika za Poljsku i kakva odbrana Kavašime! Kamil Grošicki zvani "Turbo" je izvanredno tukao glavom sa oko 10 metara, ali je golman Japana bukvalno izvukao loptu iz gola. Gol-tehnologija je pokazala da lopta nije celim obimom prešla gol-liniju.

35' - Uzvraćaju Japanci. Udarac Usamija iskosa sa oko 7, 8 metara, ali je Fabijanski budan.

KRAJ POLUVREMENA. Kolumbijci ništa nisu pokazali i prilično je iznenađujuće da nemaju udarac ka golu Senegala, a treba im pobeda za prolaz. Vrlo loša igra Kolumbije koja od 30. minuta igra bez Hamesa Rodrigeza koji je izašao zbog povrede
.

DRUGA POLUVREMENA:

52' - Kontra Poljaka, ali je ispred Grošickog bio brži golman Japana. Ipak, Japanci su ti koji diktiraju tempo. Hoće gol.

59' - GOOOOL! POLJSKA VODI! Kuržava je centrirao, a Bednarek potpuno sam, na pet metara od gola, samo je ubacio loptu u mrežu! Dobra reakcija odbrambenog fudbalera Poljske. Sad Japanci moraju da daju gol da bi išli u osminu finala.



74' - Kakva šansa za Poljsku! Grošicki se stuštio ka golu Japana, ubacio je oštro ka Levandonskom, ali je najbolji strelac Bundeslige loše reagovao i poslao loptu daleko iznad gola.

74' - GOOOOOL! Kolumbija vodi! Strelac Džeri Mina udarcem glavom posle kornera koji je odlično izveo Kintero! Sada Senegal "visi" za osminu finala, jer ako ovako ostane ispašće zbog većeg broja žitih kartona od Japana!



77' - Zamalo da Senegal izjednači! Udarac Ismaila Sara u Ospinu, pa posle kornera umalo autogol Mine!

80' - Ponovo šansa za Senegal, ponovo za Ismaila Sara, ali je očajno šutirao - otvorio je stopalo, umesto da "poklopi" i uputi volej...

81' - Senegal kidiše ka golu Kolumbije. U Volgogradu umalo augotol Japanaca.

GOTOVO JE! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC