• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subašić: Danska ima Eriksena, neće biti lako

Autor mondo.rs

Hrvatski čuvar mreže, koji u dva dosadašnja nastupa na SP nije primio gol, kaže da "vatreni" uoči osmine finala moraju da zaborave pobede ostvarene u grupi.

Golman reprezentacije Hrvatske Danijel Subašić izjavio je da će predstojeća utakmica protiv Danske biti "prvo finale" koje će ta selekcija odigrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"U toj utakmici neće biti favorita. U osmini finala svi idu 200 na sat, ali nadam se da ćemo se na kraju mi radovati", rekao je Subašić, a prenela Hina.

"Vatreni" se sastaju sa Dancima u nedelju od 20 časova u Nižnjem Novgorodu. Subašić je upitan da li će to biti "meč istine" za ovu generaciju, koja je pre dve godine u osmini finala Evropskog prvenstva izgubila od Portugala posle produžetaka, dok je u Brazilu 2014. ispala u grupi.

"Možda nije najveća utakmica za nas, mada nesumnjivo donosi mnogo. Ako nastavimo da igramo kao u grupi, onda će svima biti mnogo lakše", naveo je golman Monaka.

Hrvatska je grupu D završila sa sve tri pobede, pa igra protiv drugoplasiranog iz grupe C. Iz "ukrštanja" te dve grupe proistekao je i derbi između Francuske i Argentine.

"Francuska je jedna od pet najvećih favorita za osvajanje titule, ali i Danska je pokazala da ima odličan tim. Nisu izgubili 18 utakmica u nizu, a imaju i Kristijana Eriksena, koji je sjajan igrač. Sigurno nam neće biti lako".

Subašić kaže da su u reprezentaciji svesni velikih očekivanja hrvatske javnosti.

"Odigrali smo tri utakmice na odličnom nivou, dobili smo tri jake ekipe, međutim to sada treba da zaboravimo. Prvi cilj je ostvaren, ali mi želimo više", dodao je on.

Subašić je prokomentarisao i činjenicu da na turniru ima mnogo grešaka golmana.

"Pozicija golmana je drugačija od igrača. Sve greške se odmah vide. Ovo SP je pokazalo da ima mnogo sjajnih golmana koji brane u manjim klubovima. Ovde su pokazali da su klasa".

Hrvatska je u grupi primila samo jedan gol i to u meču protiv Islanda, koji joj nije bio toliko važan kao prethodni mečevi protiv Nigerije i Argentine. Subašić je ocenio da je to zasluga cele ekipe.

"Kada je ekipa kompaktna, kada (Mario) Mandžukić igra super odbranu, kada su svi u bloku, onda je i na golu lakše. Borimo se jedan za drugog. Međutim, nije ni važno da li smo primili gol ili nismo, sve dok pobeđujemo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC