• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi priznali da su namjerno izgubili!

Autor mondo.rs

Selektor Engleske, između redova, rekao da je birao "lakši put" ka finalu Svjetskog prvenstva. Mediji mnogo direktniji...

Ne dešava se često da čujete selektora koji poslije poraza svoje reprezentacije, od rivala koji nije apsolutni favorit, kaže da je zadovoljan. Ne igrom, već ishodom utakmice!?

Nije Geret Sautgejt baš tako izgovorio, ali između redova, može se shvatiti da je selektor Engleske srećan što će njegova ekipa poslije poraza od Belgije (0:1) kao drugoplasirana u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Na taj način, Englezi će za rivala imati Kolumbiju, ali potom i potencijalno mnogo lakše protivnike nego Belgija, koja će prvo na Japan, a potom bi mogla na Brazil već u četvrtfinalu.

Ako prođu Kolumbiju, Englezi će na pobjednika duela Švedska - Švajcarska.


"Ponekad morate da sagledate širu sliku i donesete odluke koje mogu biti kritikovane, ali mislim da svi razumiju šta smo htjeli", izjavio je Sautgejt poslije utakmice u kojoj su i Engleska i Belgija igrale u promijenjenim sastavima, bez većine standardnih prvotimaca.

"Bili smo konkurentni do posljednjeg sudijskog zvižduka", pokušao je da "ublaži" svoju odluku Sautgejt, koja je momentalno pokrenula brojne rasprave.

"Ne volimo da gubimo utakmice, ali ispunili smo primarne ciljeve za ovaj duel. Mislim da naši navijači to shvataju. Da sam uveo Harija Kejna na 10 minuta i on dobio udarac u zglob, to bi bilo smiješno i nepromišljeno", još jednom je selektor Engleske "upakovao" svoju odluku da ekipa "ne zapinje" previše protiv Belgijanaca.

Ne misli, ipak, Sautgejt da će njegovi igrači lako savladali Kolumbiju.

"Biće to veliki izazov za nas. Kolumbija ima nekoliko fantastičnih pojedinaca, ali mi napredujemo i vjerujem da možemo do pobjede. Da smo savladali Belgiju ljudi ne bi imali realnu sliku, jer moramo da mislimo i na fizičko stanje igrača. Sada smo odmorili one glavne i mislim da je to bila prava odluka, iako će neko reći da je uvijek bitno pobjeđivati", zaključio je Sautgejt.

Za razliku od selektora, mediji su bili mnogo direktniji što pokazuju neki od naslova:

"Engleska izgubila (ali je zapravo pobijedila)", "Dobro odigrano, momci!", "Drugi! Najbolji?", "Ovim putem do finala"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC