• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kavani izbacio prvaka Evrope: I Ronaldo ide kući!

Autor mondo.rs

Prvi četvrtfinalni par Svetskog prvenstva čine Francuska - URUGVAJ! Portugal je stao u osmini finala.

Ne da nećemo gledati duel Lionela Mesija i Kristijana Portugala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, nego su obojica u istom danu počeli da se pakuju za odlazak iz Rusije!

Francuska je u subotu u spektakularnoj utakmici eliminisala Argentinu, a Urugvaj je nekoliko sati kasnije čvrstom odbranom i preciznim udarcima Edinsona Kavanija izbacio šampiona Evrope.

Ujedno je i zakazao četvrtfinalni meč protiv "trikolora" za 6. jul u Nižnjem Novgorodu.

URUGVAJ - PORTUGAL 2:1 (1:0)

Luis Suarez pronašao je Kavanija sjajnim centaršutem u sedmom minutu, a on je ubacio loptu u mrežu grudima, u naletu, za 1:0. Portugal je uzvratio početkom drugog dela, udarcem Pepea glavom posle kornera u 55. minutu, ali je nerešeno bilo samo sedam minuta.

Kavani je odmah odgovorio Evropljanima, protrčao po levoj strani i udarcem iz prve iskoristio dodavanje mladog Rodriga Betankura, da postavi konačnih 2:1!

Heroj četvrte uzastopne pobede Urugvaja na ovom Mundijalu nije ostao na terenu do kraja, jer je zbog povrede napustio teren u 71. minutu. Dok je skakutao van linija igrališta oko struka ga je držao Kristijano, manje što je brinuo za rivala, a više što je želeo da se igra što pre nastavi.



Ipak, ni to što je koliko-toliko ubrzao Kavanijev izlazak nije pomoglo Ronaldu i Portugalu, kao ni veliki pritisak na gol Urugvajaca u završnici, u kojem je glavnu ulogu imao Rikardo Kvarežma.

Štoperi Godin i Himenez ponovo su pokazali da znaju da sačuvaju Kristijana, kao što su znali i u dresu Atletiko Madrida. Štaviše, u četiri gradska derbija Madrida, Ronaldu NIKAD nisu dozvolili da im postigne gol, a ni da sa svojim Realom pobedi njihov Atletiko.

Ni jedno, ni drugo nisu mu dopustili ni večeras i zato je aktuelni vlasnik Zlatne lopte i svoj četvrti nastup na Mundijalima završio bez postignutog gola u nokaut fazi.

URUGVAJ: Muslera - Kaseres, Himenez, Godin, Laksalt - Toreira - Nandez (od 81' Sančez), Betankur (od 63' Rodrigez), Vesino - Kavani (od 74' Stuani), Suarez

PORTUGAL: Rui Patrisio - Rikardo, Pepe, Fonte, Gereiro - Bernardo Silva, Vilijam Karvaljo, Adrijen Silva (od 65' Kvarežma), Žoao Mario (od 85' Fernandes) - Gonsalo Gedeš (od 74' Andre Silva), Ronaldo.

Tekstualni prenos:

- KRAJ UTAKMICE, 2:1! - Urugvaj će igrati protiv Francuske, Portugal završava učešće -

97' Urugvaj je pod velikim naletom Portugalaca...

95' Kvarežma šutira, Muslera izbija loptu u korner!

93' Veliki i potencijalno važan previd sudije Ramosa na štetu Portugala. Stuani je na metar od kaznenog prostora po desnoj strani očigledno faulirao Kvarežmu, ali je arbitar iz Meksika pokazao da se igra nastavi. Ronaldo se bunio i dobio žuti karton, zbog kojeg neće moći da igra u eventualnom četvrtfinalu.

90' Ronaldo pokušava sa distance, ali šalje loptu daleko od gola... Urugvaj deluje zaista čvrsto dok se meč bliži kraju.

85' Poslednja izmena i u Portugalu. Fernando Santoš izvodi Žoaa Marija, a uvodi Manuela Fernandesa.

81' Treća, poslednja izmena u Urugvaju. Izlazi Nandez, ulazi Karlos Sančez.

77' Portugal opet preti posle prekida, Gereiro šutira snažno u naletu, ali prebacuje nogom gol.

73' Ponovo izmene u oba tima. Kod Portugalaca izlazi Gonsalo Gedes, a ulazi Andre Silva. U Urugvaju je Kavani već seo na klupu zbog povrede, a umesto njega na terenu je Kristijan Suarez.

71' Edinson Kavani se povredio i uz Ronaldovu pomoć napustio teren. Neće moći da nastavi...

70' Kakva šansa za Portugal! Bernardo Silva promašio je "prazan" gol! Golman Urugvaja Muslera je istrčao, uz kontakt izgubio loptu, a Silva je šutirao snažno i preko gola. Imao je odličnu priliku.

65' Prve izmene na obe strane. Kvarežma ulazi umesto Adrijena Silve, a Kristijan Rodrigez je zamenio Betankura.

62' URUGVAJ OPET VODI, KAVANI ZA 2:1!

Muslera je izbacio loptu, Betankur je poslao na levo za Kavanija, a on je šutirao iz prve, u dalji ugao i savladao Rui Patrisija.





55' IZJEDNAČENJE, 1:1! PEPE!

Prvi put od 14. novembra 2017. Urugvaj je primio gol! Pepe je iskoristio lošu reakciju Godina, skočio neometan i savladao Musleru!



54' Umalo šansa za Portugal. Ronaldo je odložio loptu do Adrijena Silve, njegov šut je bio izblokiran, a Kristijano nije stigao loptu...

- Poluvreme -

35' Ronaldo je imao šansu takođe iz prekida, gađao je sa 20 metara od gola i pogodio igrače Urugvaja. Portugal ne uspeva da stvori šansu.

22' Suarez preti iz "slobodnjaka". Šutirao je sa više od 20 metara, gađao donji desni ugao, ali je Rui Patrisio bio na mestu. Urugvajci konkretniji na početku, što govori i rezultat.

20' Inicijativa Portugala u ovim trenucima. Bernardo Silva je pokušao da nabaci loptu Ronaldu na glavu, ali se Urugvajci disciplinovano brane, kao i u grupnoj fazi, u kojoj nisu primili gol.

11' Lopta skakuće kroz peterac Urugvaja, a Ronaldo nije tamo da je pošalje u mrežu. Žoze Fonte je poslao glavom na drugu stranu peterca, pritom verovatno napravio i faul.

7' 1:0 ZA URUGVAJ! Fenomenalna kombinacija Kavanija i Suareza!

Kavani je poslao loptu sa desnog krila na drugu stranu, Suarez je primio, namestio se na centaršut, a strelac je grudima poslao loptu u mrežu!

Ovako je centarfor Urugvajaca pogodio!



6' Prvi šut u okvir gola uputio je Ronaldo. Lopta je išla pravo u Musleru.



4' Još jedan interesantan podatak. Ronaldo još nije postigao gol u nokaut fazi Mundijala. Odigrao je do sada pet utakmica "na ispadanje".

1' Meč je počeo! Podsetimo, Portugal je u Sočiju u prvom kolu Mundijala odigrao sjajan meč protiv Španije, završen bez pobednika (3:3).

Prva utakmice osmine finala bila je spektakl i praznik. Nadamo se da će druga biti bar upola tako dobra!

U 20 časova na Olimpijskom stadionu u Sočiju saznaćemo ko će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske. Kada sudija Cezar Ramos označi početak, na centru će krenuti utakmica:

Urugvaj - Portugal!

Na jednoj strani će u prvom planu biti Edinson Kavani i Luis Suarez, na drugoj Kristijano Ronaldo. Ko će od njih nastaviti napad na titulu prvaka sveta?



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC