• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DELIRIJUM! Rusija u četvrtfinalu!!!

Autor mondo.rs

Rusi pobedili Španiju u osmini finala Svetskog prvenstva posle penala. Akinfejev heroj Rusije! Rusi prvi put u nokaut faza otkako nastupaju pod imenom Rusija. Inijesta se oprašta od španske reprezentacije...

Igor Akinfejev je kada je imao samo četiri godine upisan u akademiju fudbala moskovskog CSKA. Posle gotovo tri decenije, Akinfejev je novi ruski heroj!

Golman ruske reprezentacije (32) odbranio je dva penala u meču osmine finala protiv Španije, zaustavio je nekoliko veoma teških udaraca tokom igre, u dva navrata je vadio svoj tim...

Rusija je izbacila Španiju u osmini finala Svetskog prvenstva, posle pravog bunkera na kojem bi joj pozavideli i Italijani!

Rusija - Španija 1:1 (1:1), penalima 4:3 za Rusiju.

Španija je vodila, posle izjednačujućeg gola Rusije je konstantno bila na polovini domaćina, ali onaj fudbal od noge do noge ovog puta nije dao željene rezultate. Prinudni selektor španske reprezentacije Fernando Ijero iznenadio je sve kada je objavio početni tim za utakmicu u kojem nije bilo Inijeste.

Morao je da ga ubaci tokom meča, ali ni legenda španskog fudbala nije mogla da promeni stanje na terenu, iako je upravo Inijesta mogao da bude taj koji bi na oproštaju od nacionalnog tima odveo svoj tim u četrvtfinale, a posle...

PENAL SERIJA:

Inijesta - 1:0

Smolov - 1:1 (De Hea je imao loptu na ruci)

Pike - 2:1

Ignaševič - 2:2

Koke - ostaje 2:2, brani Akinfejev!


Golovin - 3:2

Ramos - 3:3

Čerišev - 4:3

Aspas - Odbranio je Akinfejev! Rusija je u četvrtfinalu!







"Verujemo u čudo", glasio je jedan od naslova u ruskoj štampi, a Artjom Dzjuba je ovako opisao duel sa Španijom:

"Ovo je meč naših života".

Ruski navijači izneli su pred početak utakmice veliki transparent na kojem piše: "Rođeni ste da bajku pretvorite u stvarnost!".

I Rusi jesu bajku pretvorili u realnost, jesu napravili čudo! Džaba sada Špancima što su ostvarili "milion" pasova, što su imali ubedljiv posed lopte, kada će se vratiti kući, drugi put uzastopno posle osmine finala...

Kakav kraj legende Andersa Inijeste!

Zanimljiv je podatak koji smo objavili pre utakmice - Španci nikada nisu imali sreće sa domaćinima mundijala. Španci su igrali osam puta sa domaćinima svetskih ili evropskih prvenstava i uvek su gubili, čak i od Južne Koreje!

Crna serija se nastavlja!

POGLEDAJTE ATMOSFERU NA STADIONU POSLE POBEDE RUSIJE



- SASTAVI -

ŠPANIJA: De Hea - Naćo (od 70. minuta Karvahal), Pike, Ramos, Alba - Koke, Buskets, David Slva (od 67. minuta Inijesta) Isko - Asensio (od 104. minuta Rodrigo), Kosta (od 80. minuta Aspas).

RUSIJA: Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Kudrijašov,  Žirkov (od 46. minuta Granat) - Samedov (od 61. minuta Čerišev), Kazajev (od 97. minuta Erokin), Zobnin - Golovin, Dzjuba (od 65. minuta Smolov).

TOK UTAKMICE:

11' - GOOOOL! Španija vodi 1:0! Strelac Serhio Ramos... Ne, ipak je autogol Sergeja Ignaševiča!. Posle ubacivanja sa strane, Ramos je u padu krenuo na loptu, Ignaševič je bukvalno legao na njega, a od noge Ignaševiča (njemu je prpisan ovaj gol, tačnije autogol) i ona se odbila u mrežu.

POGLEDAJTE GOL RAMOSA


36' - Kakva šansa za Rusiju! Zobnin se borio i izborio za loptu, dodao je do Golovina koji je šutirao sa 15 metara. Probao je da je plasira u levi ugao gola De Hee, ali nije bio precizan.

40' - Penal za Rusiju!!! Posle kornera, glavom je probao Dzjuba a lopta je pogodila Pikea u ruku, koji je bio okrenut leđima. Dzjubaaaa precizan!!! 1:1! Njegov treći gol na šampionatu.

***Dzjuba je prvi igrač koji je dao gol za Rusiju (Sovjetski Savez) u nokaut fazi svetskog prvenstva još od Igora Belanova koji je postigao het-trik u porazu od Belgije 3:4 na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

POGLEDAJTE PENAL I GOL


***Ovo je bio 26. penal na šampionatu, a odigrana je 51 utakmica! Iskorišćeno je 20 penala.

POGLEDAJTE ATMOSFERU U MOSKOVSKOM RESTORANU PRILIKOM PENALA ZA RUSIJU


- Kraj poluvremena u kojem su Španci imali više loptu u nogama (71% prema 29%!!!), ali su Rusi na krilima navijača odigrali srčano.

***UTISAK NAŠEG REPORTERA NIKOLE JANKOVIĆA SA STADIONA LUŽNJIKI:

"Svi stadioni na kojima se igra Svetsko prvenstvo su pokriveni, akustični i rasprodati, ali je buka danas na Lužnjikiju dva puta jača od bilo koje do sada
. Bukvalno zazvoni u glavi kad je penal, gol ili šansa...  Šteta što nemaju neke prave navijačke pesme, doživljaj bi bio još bolji. U svakom slučaju, posebno iskustvo.  Čini mi se da bukvalno ne postoji slobodna stolica".


Drugo poluvreme:

47' - Španci su odmah imali šansu za novo vođstvo, ali se nije snašao Alba.

56' - Španci imaju mnogo više loptu u nogama, ali Rusi su do sada izveli četiri kornera, protivnik nijedan. Igrajku Španci lepo na momente, ona njihova prepoznatljiva igra na prvu, ali nema opipljivog učinka...

57' - Šansa za Iska, ali umesto da šutira, on je hteo da se ušeta u gol!

66' - Rusi su tražili novi penal, ali je Kujpers odlično procenio - Golovin se okliznuo i sam je pao, Ramos ga nije ni dotakao.

67 ' - Važan trenutak: Inijesta ulazi sa klupe u igru umesto neprimetnog Davida Silve. Inijesta je dobio aplauz celog stadiona, a na tribinama je više od 78.000 ljudi.

80' - Rusi su parkirali TENK ispred svog gola, napad ih apsolutno ne zanima. A Španci kruže oko odbrane...

85' - Umalo da Inijesta zatrese mrežu Rusije! Odlično je šutirao, ali je Akinfejev spasao svoj tim.

89' - Ofanziva Španaca. U prvom poluvremenu nisu imali nijedan korner, u drugom - šest.

90+3 ' - Jedan od retkih napada Rusa u drugom poluvremenu, ali je Samolov loše šutirao iz izgledne pozicije. Mogao je bolje.

- PRODUŽECI -

Iste scene na "Lužnjikiju". Rusi se brane i čekaju penale, Španci ne znaju kako da probiju "bunker".

100' - Marko Asensio iz kolena, ali se Akinfejev nije dao iznenaditi.

Završen je prvi produžetak.

109' - Izvanredan prodor Rodriga, udarac sa oko 7,8 metara iskosa, Akinfejev ponovo spasilac!

115' - Španci su tražili penal. Ignaševič je sa obe ruke držao Pikea prilikom prekida, pao je, tu se našao i Ramos, koji je takođe pao... Nema VAR-a!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC