• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavlje Hrvata: "Teško za gledati, a ne igrati"

Autor mondo.rs

"Drago mi je da sam pomogao svojoj reprezentaciji i svome narodu", poručuje golman Danijel Subašić.

Velika radost širom Hrvatske...

"Vatreni" su poslije velike drame u finišu produžetaka i promašenog penala Luke Modrića za pobjedu - smogli snage i ipak slavili poslije penal serije u kojoj su se istakla dvojica golmana. Danijel Subašić za jednom više...

Tri puta je zaustavljao udarce fudbalera Danske i donio reprezentaciji Hrvatske plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, prvog od njihovog najboljeg nastupa 1998. godine.

"Šta reći... Dobro je, prošli smo. Penali su lutrija, a ovaj put je sreća bila na našoj strani. Drago mi je da sam pomogao svojoj reprezentaciji i svome narodu", rekao je golman iz Zadra.

Dok je Subašić morao da motri na svaku loptu i ima savršenu koncentraciju - njegov selektor Zlatko Dalić nervozno je sjedio na klupi i nije mogao da gleda izvođenje jedanaesteraca. U izjavi za hrvatski javni servis poslije meča, poručio je da je njegova ekipa zasluženo prošla dalje.


"Srećna drama, ali smo zaslužili. Bilo je teško kad smo promašili penal, bilo je teško za gledati, a kamoli za igrati. Borbena utakmica, ali smo zasluženo pobijedili. Znali smo kako će Danska igrati, ali se nismo najbolje snašli. Pokazali smo karakter i na kraju izvukli utakmicu. Napravili smo još jedan korak i idemo dalje", kazao je Dalić poslije velikog rezultata Hrvatske.

Naredni korak jeste plasman u polufinale, ali moraće da pobijede domaćina - Rusiju.

"Sada ćemo se malo odmoriti, a onda pripremiti za Rusiju. Nismo došli ovdje da samo prođemo grupu, nego da napravimo velike stvari.Neka navijači uživaju, ovo je pobjeda za njih".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC