• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senegalci: Fer-plej? Pa, Japanci su bili nefer!

Autor mondo.rs

Afrička reprezentacija kivna na Japan i na FIFA zbog pravila o fer-pleju koje ih je izbacilo sa Mundijala.

Senegal je imao sve u svojim rukama (nogama), ali je dozvolio Kolumbijcima da iskoriste trenutak nepažnje odbrane, a onda je pokušavao da se spašava. Sa druge strane, Poljaci su odigrali pošteno protiv Japana, dali su gol i sačuvali su svoj obraz.

A Japanci?

Mnogima se nije dopalo što su "samuraji" u finišu posljednje utakmice grupne faze Mundijala u Rusiji samo pipkali loptu, dodavali se, trošili vrijeme, osluškujući šta se dešava na drugoj utakmici između Senegala i Kolumbije.

Opet, cilj opravdava sredstvo i ne može se mnogo zamjeriti Japancima što nisu srljali, iako bi ih gol Senegala zakopao. Na kraju, Japan i Senegal su u svemu bili poravnati. Japan je, međutim, otišao u osminu finala zahvaljujući novom pravilu FIFA o fer-pleju, tačnije o kartonima, jer je Senegal imao dva žuta kartona više.

Nekoliko dana poslije eliminacije, Senegalci su se obratili Svetskoj fudbalskoj federaciji, smatrajući da to fer-plej pravilo, zapravo, uopšte nije fer.

"Ono što su radili Japanci vi smatrate fer-plejom? Pa, Japan je morao da bude kažnjen zbog onoga! Ovo pravilo nema smisla, Japanci su prestali da igraju. Razočarani smo ponašanjem Japanaca i zato ovo pravilo ne treba da se primjenjuje u ovakvim situacijama", piše u pismu Fudbalske federacije Senegala upućeno na adresu FIFA.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC