• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksiko nije iznenadio, Nejmar vuče Brazil!

Autor mondo.rs

Videli smo mnogo iznenađenja na ovom Mundijalu, ali to neće biti eliminacija Brazila u osmini finala. Meksiko krenuo dobro, pa ostao bez snage da "ugrize" rivala. Nejmar malo briljirao, malo folirao!

Brazil je peti četvrtfinalista Svetskog prvenstva!

"Selesao" je bio apsolutni favorit ovog vrelog popodneva u Samari (34 stepena Celzijusa), ali ako smo nešto navikli na ovom prvenstvu - onda je to da su velika iznenađenja moguća i da ne pobeđuje uvek "jači na papiru".

Ta činjenjica kao da je dala snage Meksiku koji je krenuo silovito i dominirao u prvih 20 minuta, ali kada su se "ohladili" bez učinka - Brazil je zaigrao svoj prepoznatljiv fudbal.

Lako su stvarali šanse pred golom Meksika, a očekivano posebno se isticao Nejmar koji je više puta uspevao da prođe svoje čuvare i da šutira, onda i da pogodi početkom drugog poluvremena, pa i da asistira u 88. za Firmina i za potvrdu plasmana dalje.

Brazilce koji jure svoju šestu titulu na svetskim prvenstvima u četvrtfinalu čeka bolji iz duela Japana i Belgije koji je na programu od 20 časova.

BRAZIL - MEKSIKO 2:0 (0:0)


Svaki napad u kome su Brazilci stigli do poslednje trećine terena, a takvih je bilo mnogo, značio je opasnost za Giljerma Očou koji uprkos tome što je i na ovo meču bio odličan (i trenutno ima najviše odbrana na Mundijalu) - nije mogao da zaustavi Brazil u 51. minutu.

Nejmar je ostavio loptu petom za Vilijana na "kapici" šesnaesterca, ovaj je napao netipično po levoj strani, oštro poslao loptu na drugu stativu - i Nejmar je uklizao za gol.

I drugi pogodak na meču došao je posle "uklizavanja", samo je sada u ulozi asistenta bio Nejmar, doduše posle slabog udarca u pravcu Očoe, a na drugoj stativi je loptu čekao Roberto Firmino koji je ponovo ušao sa klupe. Posle nove slabe partije Žesusa, neće biti iznenađenje ako rotiraju mesta.

Meksikanci do kraja meča nisu uspeli da nađu novu energiju i ponovo su eliminisani u osmini finala Svetskog prvenstva.

Zvuči neverovatno, ali ovo im je sedmi uzastopni put da su zaustavljeni u ovoj fazi takmičenja. Ipak, pamtićemo ih po dobrom fudbalu i borbenom karakteru koji ih je krasio i ovoga puta, ali je individualni kvalitet bio na snazi Brazila.

Potencijalni problem za selektora Titea, koji je odmorio Marsela na današnjem zbog manje povrede, jeste to što je Kazemiro dobio drugi žuti karton i neće ga biti u četvrtfinalu.

BRAZIL: Alison - Fagner, Miranda, Silva, Luis - Kazemiro, Paulinjo (od 80. Paulinjo), Kutinjo (od 86. Firmino) - Vilijan (od 90. Markinjos), Žesus i Nejmar.

MEKSIKO: Očoa - Alvarez (od 55. Dos Santos), Salsedo, Ajala, Galjardo - Markez (od 46. Lajun), Erera, Gvardado - Vela, Lozano i Ernandez (od 59. Himenez).

Meč je sudio italijanski arbitar Đanluka Roki.



N   A   J   A   V   A

Nagledali smo se iznenađenja na ovom Mundijalu, videli "seču" favorita, pa da li će Meksiko biti još jedna reprezentacija koja je uspela da prevari sve prognozere?

Brazil je prikazao dobar fudbal za sada i pripada prvom redu favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, ali ni oni nisu (još uvek) prikazali fudbal koji toliko odskače od drugih. Remizirali su sa Švajcarcima, jedva pobedili Kostarikance, nešto lakše izašli na kraj sa našom reprezentacijom, ali upravo taj teret "već viđenog šampiona" im možda najviše i pravi problema.

Sa druge strane, fudbaleri Meksika su odlično izgledali protiv Nemačke i Južne Koreje, ali su potpuno razočarali protiv Šveđana i umalo su ostali bez prolaska u nokaut fazu.

Imaće ogromnu podršku u danas vreloj Samari (trenutno je 34 stepena Celzijusa), kao i Brazilci, a najveće nade polagaće u svoj odličan napad koji je naročito opasan u tranziciji, i čija je jedna od udarnih igara Irving Lozano, o kom ste mogli da čitate danas na MONDU, odnosno Havijer Ernandez čija će vas frizura...šokirati.

Tite je izabrao svoj najjači tim koji ima na raspolaganju, a pošto se Marselo nije oporavio na vreme - zameniće ga Filipe Luis.

IZ MINUTA U MINUT:

90+6' - KRAJ! BRAZIL JE POBEDIO 2:0!

90+1' -
Vilijana menja Markinjos. Šest minuta nadoknade.

88' - GOL! FIRMINO! 2:0!

"Otvorio" se Meksiko i to koristi Nejmar. BIla je to očajna ofsajd zamka koju koristi najbolji Brazilac, istrčava pred Očou, i opet slabo šutira, ali Firmino natrčava iz drugog plana i vodi Brazil u sledeću fazu.

86' -
Firmino je zamenio Kutinja, sada Brazil ima dvojicu napadača na terenu, videćemo i koliko dugo.

80' -
Fernandinjo na terenu umesto Paulinja.

77' -
Sve nervozniji Meksikanci, Salsedo je "pokupio" Nejmara i dobio žuti karton.

71' - Prljav potez Migela Lajuna koji je prišao Nejmaru koji je ležao na travi i NAMERNO ga je nagazio na stopalo. Zanimljivo, Đanluka Roki nije odlučio da pregleda snimak, a možda je tome doprinela i loša Nejmarova gluma da preuveliča situaciju...

68' -
Ponovo je "zaplesao" Vilijan i napao po "suprotnoj" strani od one na kojoj bi trebalo da bude, odložio je i ovoga puta za Nejmara - kači lopta Ajalu i ide u korner.

63' -
Himenez odmah trči u kontri i biva izblokiran, a daleko ozbiljniji pokušaj beleži Vela, iz kolena, ali Alison je na mestu. Strahovit šut VIlijana posle prolaska Salseda, ali Očoa to vrhovima prstiju šalje u korner.

59' - Paulinjo!

Velika šansa za Brazil posle "viška" na desnoj strani i povratne lopte za Paulinja na 10 metara, ali poluvisoku loptu "skida" odlični Očoa. Njegova 21. odbrana na SP. 

Kazemiro dobija žuti karton i neće igrati u četvrtfinalu, a Himenez menja Ernandeza.

55' -
Alvareza menja Džonatan dos Santos. Meksikanci sve ofanzivniji...


51' - GOL! BRAZIL VODI! NEJMAR!

Ovo je već Brazil!

Sjajna saradnja Nejmara i Vilijana kome je fudbaler PSŽ-a ostavio loptu petom da bi on napao po levoj strani, ušao je u kazneni i poslao oštru loptu na drugu stativu, a tamo su čekali Žesus i Nejmar...

Poranio je sa uklizavanjem igrač Sitija, ne i Nejmar. Spakovao je loptu u mrežu, njegov drugi gol na ovom Svetskom prvenstvu.

50' -
Posle dugo vremena kontra Meksika i šut Galjarda, metar iznad prečke.

48' -
Kutinjo je opet u svom stilu "naslagao" nekoliko igrača Meksika, došao u fenomenalnu poziciju da šutira, ali Očoa najviše i voli ovakve situacije.

46' -
Migel Lajun na terenu umesto Markeza, videlo se da nema više snage 39-godišnjak.

45' -
Odmah problemi za Luisa pored Vele i žuti karton. To je ujedno bila i poslednja stvar koju smo videli u prvom poluvremenu koje je završeno bez golova. Meksiku je pripalo prvih 20, a ostalih 25 minuta Brazilu.


38' -
Imao je idealan klizeći start na loptu koja je bila kod Nejmara, ali sada pravi izuzetno grub prekršaj, visoko podignuta noga, za žuti karton. Probao je fudbaler PSŽ-a iz slobodnjaka sa 25 metara, ali ide ta lopta daleko pored gola...

Vela i Lozano menjaju strane, da vidimo kako će se Luis i Fagner snaći.

33' - Žesus! Kutinjo!

Brazil je sada preuzeo dominaciju na terenu. Sve su češće na polovini rivala i to odmah znači šansu, ali Očoa je za sada sjajan. Lep dribling je napravio Žesus, oslobodio se dvojice čuvara i šutirao levom, ali pravo u golmana Meksika, dok u nastavku akcije Kutinjo ima možda i još povoljniju priliku - no, sada dobro blokiraju defanzivci "El Tri".

27' - Kutinjo!

Sjajna tri minuta Brazila i panika Meksikanaca, jedva je intervenisao Očoa rukom, pa šutiraju Žesus i Kutinjo - nedovoljno dobro.

25' - Nejmar!

Evo i njega... Prošao je kao od šale pored Alvareza, lako ga izbacio driblingom, ali Očoa izlazi na vreme i spušta "roletnu".

22' - Erera!

Meksikanci lako ulaze u šanse... Briljiraju po krilima i u pritisku na zadnju liniju, pa sada posle fenomenalnog prijema i prodora Vele po levoj strani, lopta stiže do Erere na ivici kaznenog, ali nameštao se na levu nogu i tako omogućio Brazilcima da uđu u blok.


15' -
Meksikanci bolji za sada. Odlična duga lopta Gvardada i idealan prijem Lozana koji je odmah napao Luisa, kao da se iznenadio kako ga je lako prošao, ali lopta je bila prebrza za "Čičarita".

10' -
Dobar tempo u prvih deset minuta, Meksikanci napadaju Fagnera i stvaraju mu dosta problema, ali pokazuje i Nejmar da je raspoložen. Očoa je pogrešio, ali su se snašli igrači "El Tri".

1'
- Meč je počeo.

- Rafael Markez će danas peti put na svetskim prvenstvima nositi kapitensku traku. Pročitajte kako je greškom debitovao za Meksiko kod Bore Milutinovića. OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC