• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinci naciljali novog selektora - Gvardiolu!

Autor mondo.rs

Čelnici agentinskog fudbala žele da menadžer Mančester sitija naslijedi Horhea Sampaolija i navodno su spremni da ga čekaju godinu ili dvije

Argentinci su se vratili kući iz Rusije nakon poraza u osmini finala, i nakon što su se stvari malo slegle, krenula je analiza o tome zbog čega su opet ostvarili loš rezultat na Mundijalu.

O tome ko je posljednji put igrao za nacionalni tim tek će se pričati, a razmatra se i promjena selektora, iako Horhe Sampaoli ima ugovor do 2022. godine.

Dijego Maradona se odmah poslije poraza ponudio da besplatno sjedne na klupu Argentine, na kojoj je već bio od jeseni 2008. do ljeta 2010, i predvodio ekipu do četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Pominju se imena Dijega Simeonea, Marsela Galjarda, trenera River Plate, ali i Rikarda Gareke, koji je nedavno podnio ostavku na mjesto selektora Perua poslije eliminacije sa Mundijala u Rusiji.

Ipak, Argentinci su, kako tvrde tamošnji mediji, spremni da odu dalje i angažuju već dokazanog stručnjaka - Pepa Gvardiolu.

Adut u tim pregovorima trebalo bi da bude kapiten Lionel Mesi, koji sa Gvardiolom ima sjajan odnos poslije saradnje u Barseloni, ali i Serhio Aguero, kojem je trenutno trener u Mančester sitiju.

Katalonac, međutim, ima čvrst ugovor sa Mančester sitijem do 2021, i velike planove sa tim klubom, ali nije isključeno da bi mogao da ga privuče novi izazov.

Argentinski mediji navode kako su čelnici tamošnjeg fudbalskog saveza navodno spremni i da pričekaju Gvardiolu godinu ili dvije, ako im obeća da će sigurno preuzeti reprezentaciju, a onda sa njim krenu u projekat "Mundijal 2022".

Spremni su da mu za to plate 12 miliona dolara, ali prije toga moraju da obezbijede i novac za obeštećenje Sampaoliju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC