• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska u polufinalu, deluje nezaustavljivo!

Autor mondo.rs

U prvom četvrtfinalu Francuska pobedila Urugvaj 2:0. Strelci Varan i Grizman, a tragičar Muslera. U polufinalu protiv pobednika duela Brazil – Belgija.

Francuska gazi ka finalu, dok se Urugvaj oprostio od Mundijala u Rusiji.

"Trikolori" su postali prvi polufinalisti 21. Svetskog prvenstva. Zasluženo su među četiri najbolje ekipe planete, što su dokazali u petak popodne. Francuska je bila bolja od Urugvaja, a ono što su "galski petlovi" pokazali na terenu u Nižnjem Novgorodu
potvrđeno je rezultatom – 2:0 (1:0).

Urugvaj u ovom trenutku, protiv moćne mašinerije Didijea Dešana, nije mogao više. Iako je reč u vrlo kavlitetnoj postavi, koju je selektirao Oskar Tabarez, žreb je učinio svoje i stavio ih, ispostavilo se, na daleko težu stazu ka završnici Mundijala.

Još kada se u obzir uzme da su utakmicu četvrtfinala odigrali bez jednog od najboljih, povređenog Edinsona Kavanija – jednostavno, kraj je bio neminovan.

Ali…

Urugvaj ima za čim da žali. Primio je jeftine golove i tako rivalu pomogao da lakšim putem prođe u narednu rundu.

Trebalo je da prekidi budu jača strana "Urusa", a upravo su iz jednog primili gol u 40. minutu. "Madridska veza" zaslužna je za prvi gol Francuza. Antoan Grizman je odlično izveo bočni slobodan udarac, a Rafael Varan poleteo i glavom majstorski smestio loptu iza leđa Fernanda Muslere.

Golman Urugvaja tragičar je četvrtfinala.

Taman kada je Tabarez povukao dvostruku izmenu kako bi još jače pritisnuo Francusku, usledila je u 61. minutu polukontra svetskih prvaka iz 1998. i udarac Grizmana sa skoro 30 metera.

Šut je bio snažan, ali po sredini gola, pravo u Musleru. Ipak, čuvar mreže Urugvaja pokušao je da uhvati "projektil", ali se on izmigoljio iz šaka i završio u mreži.

Nadama Urugvajaca bio je kraj…

Francuska je ozbiljan kandidat za titulu, što je posle duela sa Argentinom potvrdila i u petak. Da li će se 15. jula u Parizu i širom Francuske slaviti druga titula, teško je za sada proceniti, jer nas već u polufinalu čeka spektakl protiv Belgije ili Brazila.
"Zlatna boginja" će u Montevideo nekom drugom prilikom. Ni posle 68 godina Urugvaj neće postati prvak sveta.



Počinje!

Rasplet 21. Mundijala, čiji je domaćin Rusija, je pred nama. Danas su na programu dva meča četvrtfinala Svetskog prvenstva, a već se od prvog, između Urugvaja i Frnacuske, očekuje se spektakl.

PAROVI ČETVRTFINALA:

petak:

Urugvaj – Frnacuska 0:2 (0:1)
/Varan 40, Gruzman 61/

Brazil – Belgija 20.00

subota:

Švedska – Engleska 16.00
Rusija – Hrvatska 20.00

Urugvaj je dvostruki prvak sveta, ali na titulu čeka već 68 godina. Poslednji put Urusi su bili prvaci planete u Brazilu, kada su senzacionalno savladali domaćina pred 200.000 ljudi na Marakani.

Francuzima pripadaju poslednje decenije. "Trikolori" su, nakon što sjajna generacija Mišela Platinija nije uspelada na svetskim prvenstvima preskoči prepreku zvana Zapadna Nemačka, uspeli da 1998. na svom terenu prigrle "zlatnu boginju", a osam godina kasnije i stignu do finala, gde su posle penala poraženi od Italije.

Edinson Kavani je povređen i njegov izostanak mogao bi da bude i odlučujući u prvom četvrtfinalu, jer će znatno otupeti oštricu fenomenalnog napada u tandemu sa Luisom Suarezom.

Francuska ima Kilijana Mbapea, sve boljeg i ubojitijeg, željnog da na Mundijalu sa već 19 godina dotakne zvezde. Da je zreo pokazao je već protiv Argentine u osmini finala, kada je bio nezaustavljiv. Zrela je i cela ekipa Francuske predvođena Didijeom Dešanom… Ne igraju Matuidi zbog kartona i Mendi zbog povrede lista.


URUGVAJ – FRANCUSKA

Čak četiri od sedam duela Urugvaja i Francuske završena su bez golova. Južnoamerikanci imaju dve, a Francuzi jednu pobedu.

15. jul 1966. (SP): Urugvaj – Francuska 2:1
21. avgust 1985. (Interkontinentalno prvenstvo): Urugvaj – Francuska 0:2
06. jun 2002. (SP): Urugvaj – Francuska 0:0
19. novembar 2008. (prijateljska): Urugvaj – Francuska 0:0
11. jun 2010. (SP): Urugvaj – Francuska 0:0
15. avgust 2012 (prijateljska): Urugvaj – Francuska 0:0
5. jun 2013 (prijateljska): Urugvaj – Francuska 1:0

Nižnnji Novgorod (43.319)
Sudija: Nestor Fabijan Pitana (Argentina)

SASTAVI:

URUGVAJ: Muslera - Kaseres, Himenez, Godin, Laksalt - Nandez (od 73' Ureta), Toreira, Vesino, Bentankur (od 59' Rodrigez) - Suarez, Stuani (od 59' Gomez).

FRANCUSKA: Loris - Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez - Pogba, Kante - Mbape (od 88' Dembele), Grizman, Toliso (od 80' Nžonzi) - Žiru.


UŽIVO:

KRAJ!

84' Francuska polako privodi meč kraj. Urugvajci se trude, ali, za sada, uzaludno.

GOOOL!

61' Au, kakva greška Muslere! Antoan Grizman je tukao po sredini gola sa skoro 30 metara. Lopta je išla pravo u ruke Musleri, ali ju je propstio kroz šake i ona je pala iza gol linije. Urugvaj je u vrlo teškoj poziciji,  "trikolori" imaju kapitalnu prednost.

60' Urugvaj pritiska, pokušava da izjednači... Sve je uzbudljivije u kaznenom prostoru Francuske. Oskar Tabrez povukao je dve izmene, mogu li Rodrigez i Gomez da promene nešto... Još malo više od pola sata nade za Južnoamerikance.

53' Čeka se dobar napad... Za sada Francuzi i dalje imaju veći posed i pokušavaju da reše meč drugim golom. Međutim, i Urugvaj kada god se približi kaznenom prostoru protivnika deluje vrlo opasno.

- Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

ZAMALO 1:1!

44' Kaseres je tukao glavom posle prekida, lopta je išla u ugao, ali je Loris panterskom intervencijom sprečio izjednačenje. Urugvaj je bio blizu.

GOOOL!

40' Prekid i Francuska vodi 1:0. Antoan Grizman je izvep slobodan udarac, a Rafael Varan poleteo i glavom poslao loptu iza leđa Muslere.

30' Oprezno igraju oba tima, ali se ne libe da krenu u napad svaki put kada im se ukaže šansa.

NAJBOLJA ŠANSA!

15' Ali za Francuze. Žiru je posle centaršuta Pavara bio najviši u kaznenom prostoru, ali je vratio loptu na "prvu stativu", gde je Mpabe ostao sam. Zbunio se mladi napadač, umesto da prihvati loptu, jer je imao dovoljno vremena ili je sačeka na prvu, on je mlako odigrao glavom preko gola.

14' Urugvaj je imao dobru šansu posle kornera koji je izveo Toreira. Ugo Loris je intervenisao ispred Stuanija, koji je od strane defanzivaca Francuza povučen, taman toliko da ne stigne do lopte.

5' Urugvaj ima više loptu, a pre minut je izveo i vrlo opasan napad, koji je mogao da im donese prednost. Sada je i Stuani imao šansu. Urugvaj je napao Francusku. Obećava početak!

- Počelo je, uživajmo u fudbalu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC