• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić: Ovo je veliko, ali možemo i više

Autor mondo.rs

Kapiten selekcije Hrvatske ističe karakter ekipe, kvalitet Subašića i snagu Engleza u prekidima. O "Zlatnoj lopti" ne razmišlja.

Luka Modrić je igrom i zalaganjem tokom 120 minuta utakmice Rusija - Hrvatskazaslužio sreću u penal seriji, kada je njegov šut na neverovatan način prošao ispod Akinfejeva i posle udarca u stativu završio u mreži.

Mada mu udarci sa 11 metara ne prijaju previše (Kasper Šmajhel ga je "pročitao" u prethodnom meču protiv Danske), Modrić je plasmanom Hrvatske u polufinale Mundijala istakao kandidaturu za najboljeg igrača turnira.

"Iskreno, najvažniji mi je uspeh reprezentacije, da napravimo nešto veliko. Ovo je već veliko, ali možemo i više. Pojedinačne nagrade su vredne, ali ne razmišljam o njima. Samo sam fokusiran da donesemo medalju kući, koja će to biti - videćemo", rekao je 32-godišnji Modrić posle četvrtfinala na Olimpijskom stadionu u Sočiju, a preneo portal "24 sata".

Sledeći rival je Engleska, "kolevka fudbala", u kojoj je euforija na vrhuncu posle prvog plasmana u polufinale SP nakon 1990. godine.

Hrvati su isti uspeh ostvarili drugi put u kratkoj istoriji njihove države.

"Nadam se da ćemo ići dalje nego 1998. Imamo sve predispozicije - odličan stručni štab, ekipu i atmosferu. Nadam se da možemo i do finala", poručio je Modrić.

Rusija je po receptu iz duela sa Španijom, bila "tvrd orah" i žilav protivnik tehnički jačim Hrvatima.

4:2 ZA ENGLESKU

Englezi i Hrvati sastali su se sedam puta i skor je 4:2, uz jedan remi. Poslednji put igrali su u kvalifikacijama za SP 2010. u Južnoj Africi i tada je bilo 1:4 u Zagrebu (Mandžukić - Volkot 3, Runi), pa 5:1 na Vembliju (Lampard 2, Džerard 2, Runi - Eduardo).

Domaćin je u prvom poluvremenu poveo sjajnim golom Čeriševa, ali je ubrzo izjednačio Kramarić.

Potom su "vatreni" imali znatno više od igre, u produžecima su poveli preko Vide, međutim, Fernandez je pet minuta pre kraja izborio penale.

Hrvati su, kao protiv Danske šest dana ranije, imali jače nerve i golmana Subašića da im ulije sigurnost.

"Trebalo je da završimo pre penala, ali valjda je bila suđena dodatna drama... Igrali smo protiv dobro organizovanog protivnika, imali smo povređenih igrača, ali mislim da smo bili bolji. Bilo je i stativa i šansi, trebalo je ostati fokusiran do kraja. Suba je bio na velikom nivou, pogotovo kada je odbranio prvi penal i dao nam samopouzdanje", ističe Luka Modrić.

Englezi su do polufinala došli uz manju potrošnju energije, kako u grupi, tako i u subotu, kada su Šveđane savladali takoreći rutinski (2:0). Čini se da im je i zdravstveni bilten bolji.

"Očekujem tešku i zahtevnu utakmicu, kao što je svaka na Mundijalu. Videli smo koliko su jaki u prekidima i tu moramo bolje, jer smo drugi gol od Rusa primili iz prekida".

RASPORED ZAVRŠNICE SP

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC