• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na Mundijalu: Ko će prvi u finale?

Autor mondo.rs

Utakmica koju mnogi smatraju "finalom pre finala" počeće u 20 časova, u Sankt Peterburgu.

 Danas na Mundijalu: Ko će prvi u finale? Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Vreme je za deo Svetskog prvenstva koji se najduže pamti.

Utakmicom Francuska - Belgija u nekadašnjoj prestonici Ruskog carstva, Mundijal ulazi u fazu u kojoj će se četiri ekipe do kraja boriti za medalje.

S obzirom na prikazano, na snagu timova i na pojedinačni kvalitet igrača, neizbežno je večerašnji meč "trikolora" i "đavola" proglasiti susretom odluke, jer ko god da pobedi biće proglašavan bar blagim favoritom u velikom moskovskom finalu protiv Engleske ili Hrvatske.

Francuzi u poslednjih 20 godina znaju šta znači osvajati veliko takmičenje, kao što znaju i kako to da urade. Uostalom, na njihovoj klupi je kapiten najveće generacije "Galskih petlova", Didije Dešan, koji je kao igrač osvajao Mundijal. Njegova ekipa na tragu je fudbalskih velikana svoje zemlje i dva trijumfa je dele od ponavljanja uspeha iz Pariza 1998, a jedan od povratka Francuske u finale, u kojem je poslednji put bila 2006, u Nemačkoj.

Sa druge strane, Belgijanci su samo jednom stigli do polufinala - 1986. godine, kada su Svetsko prvenstvo u Meksiku završili na četvrtom mestu. Među njima u utorak neće biti suspendovani desni bek Toma Menije i to bi moglo da predstavlja problem selektoru Robertu Martinezu, koji će pokušati da reši zajedno sa svojim asistentom i čovekom kome će u Sankt Peterburgu biti najteže - Tijerijem Anrijem.

Najbolji strelac u istoriji "trikolora" sa klupe suprotne francuskoj pratiće meč u kom će Edenu Azaru, Romelu Lukakuu, Kevinu De Brujneu i saigračima davati savete kako da pobede njegove zemljake, među kojima će ponovo biti Blez Matuidi, nakon što je odslužio suspenziju.

Duel u drugom najvećem ruskom gradu sudiće Urugvajac, Andres Kunja, a ovo su potencijalni sastavi timova u prvom polufinalu Svetskog prvenstva:

Francuska: Loris - Ernandez, Umtiti, Varan, Pavar - Kante, Pogba - Matuidi, Gizman, Mbape - Žiru

Belgija: Kurtoa - Vertongen, Kompani, Vermalen, Aldervejld - Karasko, Vitsel, De Brujne, Šadli - Azar, Lukaku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC