• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Mendi? Dođe mi nekad da ga ubijem

Autor mondo.ba

"Nekada želite da ga ubijete, a nekada kažete 'vau kakvog igrača imamo'", rekao je trener Mančester sitija o igri svog lijevog beka nakon trijumfa protiv Arsenala

Pep Gvardiola je nakon meča bio zadovoljan igrom svoje ekipe koja je nakon trijumfa protiv Čelsija u Komjuniti šildu u Londonu slavila i na "Emirejtsu" koji je i dalje drugi najveći stadionu u gradu, sve dok se ne otvori novi "Vajt Hart Lejn".

U rutinskoj pobjedi za Siti, ali i još jednom "vengerovskom" porazu Arsenala, Katalonac je za odličnu igru svog tima "okrivio" već dvogodišnju saradnju između njega i fudbalera koji su dosta upoznatiji sa načinom na koji on želi da oni igraju.

"Dosta smo zajedno i to se vidi. Arsenal i Čelsi su sada na početku sa novim trenerima i uvijek je potrebno vrijeme da bi se ekipa uigrala", rekao je Gvardiola.

Za razliku od prošle sezone Siti je ove godine "jači" za Bendžamina Mendija koji je odigrao sjajnu utakmicu, upisao dvije asistencije pa se u nekim trenucima utakmice činilo da igra na poziciji napadača, a ne lijevog bočnog.

"Da, to nije dobro ali Mendi je Mendi. To je što je. Nekada želite da ga ubijete, a nekada kažete 'vau kakvog igrača imamo'. On nam daje dodatnu energiju u paru sa Kajlom Vokerom na drugoj strani pošto su veoma konstantni u napadu. Ipak, Mendi ima mnogo prostora da napreduje i nadam se da će malo 'zaboraviti' na društvene medije i fokusirati se na ono šta mora da popravi", dodao je katalonski stručnjak.

Naravno, Mendi je našao vremena da se nakon meča oglasi na Tviteru nakon "prozivke" svog šefa.

U suprotnom taboru, Unai Emeri nakon poraza na debiju na svom stadionu, koji je bio sablasno "vengerovski" prazan u posljednjih deset minuta, nije imao šta da zamjeri svojim igračima.

"Momci su se borili, trudili, trčali i u završnici drugog poluvremena pokazali duh kakav želim da vidim kod njih. Jednostavno, Siti je izuzetno snažan timski i individualno i danas su bili bolji od nas. Njima je ovo već treća godina sa Gvardiolom dok smo mi tek na početku. Ostaje nam da radimo i vjerujemo u sebe", rekao je trener Arsenala.

Siti u narednih šest kola igra protiv timova koji su u posljednje dvije godine ušli u ligu, prvi na redu je Hadersfild, dok Arsenal u narednom meču gostuje na "Stemford Bridžu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC