• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki test za Pepa - igrač kakvog nije gubio

Autor mondo.rs

Kao trener Barselone i Bajerna, pa i Mančester sitija, Pep Gvardiola pratio je brojne fudbalere na oporavke od povreda, ali teško da ga je nekad zadesila ovako komplikovana situacija.

Najmanje tri meseca, a to znači četiri runde Lige šampiona i derbije sa Totenhemom, Liverpulom i Mančester junajtedom, menadžer šampiona Engleske Pep Gvardiola moraće da priprema bez ključnog fudbalera za uspehe iz prethodne dve sezone, Kevina De Brujnea (27).

Belgijanac se na štakama pojavio sinoć tokom premijere filma posvećenog pohodu "građana" ka tituli u Premijer ligi, nakon čega će otputovati u Barselonu kod doktora Ramona Sugata i obaviti hirurški zahvat na ligamentima kolena i to istog koji je operisao u januaru 2016. godine.

Siti se još nije zvanično obratio javnosti i odredio period oporavka, ali "insajderi" sa "Etihada" tvrde da se ne radi o najtežoj mogućoj povredi ligamenata kolena - kidanju prednjih ukrštenih ligamenata - koja po pravilu zahteva šest i više meseci pauze.

Tada je pauzirao dva meseca i propustio 12 utakmica, u kojima je njegovo odsustvo moglo prilično jasno da se uoči u igri Mančester sitija.

S njim u timu, računajući od povratka u Englesku iz nemačkog Volfsburga 2015. godine, Siti je odigrao 91 utakmicu, zabeležio skor 59-21-11, postizao prosečno 2,3 gola i osvajao 2,2 boda, dok je bez njega na 20 mečeva ostvario skor 12-1-7, uz prosek od 1,8 gola, odnosno 1,9 boda po susretu.

Gvardiola će sada morati da pronađe novog igrača u veznom redu, koji će preuzeti odgovornost, a opcije su Bernardo Silva, Ilkaj Gundogan, David Silva i mladi Fil Foden. Ovo nije prvi put da se katalonski stručnjak susreće sa ozbiljnim povredama svojih prvotimaca, bilo ih je i u Barseloni i u Bajernu, ali teško da se ikada dogodilo da je ostao bez tako bitnog igrača na startu sezone i to samo nekoliko dana po isteku prelaznog roka.

De Brujne je prošle sezone sa Sitijem osvojio Premijer ligu, postigao je osam golova i imao je 16 asistencija.

Ne postoji igrač koji je u prethodne tri sezone zabeležio više asistncija u Premijer ligi od De Brujnea (43), koji je među trojicom najboljih i po broju kreiranih šansi (291) i po broju kompletiranih pasova u protivničkoj trećini terena (2.260). U sve tri kategorije na prva tri mesta pored KDB-a nalaze se Kristijan Eriksen iz Totenhema i Mesut Ozil iz Arsenala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC