• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu ne, u Fiorentini da, a sada i Šalkeu?

Autor mondo.rs

Matija Nastasić i Adem Ljajić mogli bi ponovo da zaigraju u istom klubu.

 Šalke Torino Adem Ljajić Matija Nastasić transferi Izvor: MN PRESS

U Partizanu nisu, u Fiorentini jesu u sezoni 2011/12, a od naredne sezone mogli bi ponovo da igraju zajedno - ali u Šalkeu.

Matija Nastasić (25) mogao bi u narednim danima na aerodromu u Gelzenkirhenu da sačeka godinu dana starijeg saigrača iz reprezentacije Srbije, Adema Ljajića, čiji odlazak iz Torina sve glasnije najavljuju italijanski mediji.

"Gazzetta dello Sport" najuticajnija je kuća koja je objavila vest o tome da Šalke i Torino pregovaraju o transferu ofanzivnog veziste, čiji ugovor ističe u junu 2020. godine, a čija se vrednost procenjuje na oko 15 miliona evra.

Ljajić/golovi/utakmice

2008-10 Partizan 12/57

2010-13 Fiorentina 16/88

2013-16 Roma 15/75

2015-16 Inter* 4/29

2016-?? Torino 18/64

---

2010-?? Srbija 6/32

---

*napomena: U Interu je bio na pozajmici

Pored Šalkea, kao zainteresovani za fudbalera koji je po odlasku iz Partizana pre osam godina nastupao samo u Seriji A navedeni su još Olimpik Marsej, gde bi se eventualno sreo sa Nemanjom Radonjićem, kao i turski klubovi Bešiktaš i Trabzonspor.

Kada je Torino polovinom prošle sezone otpustio srpskog trenera Sinišu Mihajlovića i postavio italijanskog stratega Valtera Macarija, Ljajić je jedno vreme provodio na klupi za rezervne igrače, ali se u prolećnom delu sezone vratio među startere i bio impresivan sa tri gola i pet asistencija na poslednjih 11 mečeva "bikova" pred razlaz i početak priprema za Mundijal u Rusiji.

Tamo, Ljajić je nastupio u svakom od tri meča Srbije, što kao starter, što kao rezervista, a kada se vratio u Torino sačekale su ga i vesti o tome da se ne nalazi u Macarijevim planovima za startnu postavu o čemu svedoče i utakmice sa Kozencom u Kupu (4:0) i Romom u Seriji A (0:1) u kojima nije odigrao ni minut.

Fiorentina je platilja Ljajića 6,8 miliona Partizanu, prodala ga za 12 miliona Romi, koja ga je u sezoni 2015/16 ustupila Interu na pozajmicu za 1,75 miliona, da bi posle toga prešao u Torino za devet miliona evra.

Gelzenkirhen su ovog leta napustili štoperi Tilo Kerer (PSŽ, 37 miliona) i Benedikt Havedes (Lokomotiva, 5), kao i desni bek Koke (Levante, 1,5) dok su kao slobodni igrači otišli Leon Gorecka (Bajern), Maks Mejer (Kristal Palas), Luk Hamerih (Aue) i Donis Avdljaj (Viljem II).

Uprkos tome što je lošom kadrovskom politikom izgubio desetine miliona evra na odlascima Gorecke i Mejera, Šalkea je tokom letnjeg prelaznog roka napravio plus od 5,8 miliona evra na odlascima i dolascima igrača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC