• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Jahorini otvoren "Piksi kup", Koroman promoter

Autori mondo.ba Autori SRNA

Na sportskim terenima hotela "Bistrica" danas je otvoren 12. Međunarodni fudbalski turnir "Piksi kup - Jahorina 2018" koji je okupio više od 1.500 djece uzrasta od sedam do 13 godina iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije

 Na Jahorini otvoren 12. Međunarodni fudbalski turnir "Piksi kup - Jahorina 2018" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Osnivač i idejni tvorac turnira Goran Ivković rekao je novinarima da je riječ o jednom od najmasovnijih turnira na ovim prostorima koji se održava 12. put.

Ivković navodi da su djeca stigla juče, a da se turnir "Piksi kup" završava u nedjelju, 26. avgusta.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je veoma važna promocija sporta i da više od 1.500 mališana učesnika dovoljno govori o tome koliko je Jahorina primamljiva za sportski turizam.

On je zahvalio organizatoru koji je uspio da okupi ovako veliki broj djece i uveliča slavske dane opštine Pale.

"Djeca će boraviti četiri dana na Jahorini i imaće šta da vide. Popunjeni su svi smještajni kapaciteti i nadam se da će uživati", rekao je Jugović.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić kaže da ovakvi i slični sportski događaji doprinose promociji turizma u Sarajevsko-romanijskoj regiji.

"Jahorina je postala prepoznatljiva i sadržajna. To potvrđuju pripreme muške i ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, te kampovi najtrofejnijih klubova bivše Jugoslavije", istakao je Tošić.

Šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Jugović kaže da ovakve manifestacije služe za promociju turizma na području grada i na olimpijskoj ljepotici Jahorini, zbog čega će grad nastaviti da ih podržava.

Promoter ovogodišnjeg turnira, bivši fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman zahvalio je gradu Istočno Sarajevo i opštini Pale za pomoć u održavanju ovog tradicionalnog turnira.

On je istakao da ovakvi skupovi utiču na socijalizaciju djece.

"Piksi kup" je jedna od manifestacija koje se održavaju u okviru ovogodišnjih Gospojinskih svečanosti kojima opština Pale obilježava krsnu slavu i Dan opštine - Uspenje Presvete Bogorodice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC