• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić svrgnuo Ronalda!

Autor mondo.rs

U paketu sa žrebom grupne faze Lige šampiona, dodeljene su godišnje individualne nagrade UEFA.

Unija evropskih fudbalskih saveza (UEFA) u četvrtak je osmi put proglasila najboljeg igrača koji je u minuloj sezoni igrao za klub na njenoj teritoriji.

Među desetoricom kandidata izdvojila su se trojica - Kristijano Ronaldo (Juventus, kandidovan kao član Reala), Luka Modrić (Real) i Mohamed Salah (Liverpul) - a nagrada je završila u rukama hrvatskog "veziste"!

Tako je Luka Modrić nastavio dominaciju fudbalera Reala, s obzirom na to da je Ronaldo trijumfovao u ovom izboru 2016. i 2017.

Hrvat je sa "kraljevićima" osvojio Ligu šampiona četvrti put (treći put zaredom), dok je u Rusiji zauzeo drugo mesto na Mundijalu sa reprezentacijom Hrvatske i za to bio nagrađen "Zlatnom loptom" FIFA, kao najbolji igrač turnira.



Ronaldo je igračem godine UEFA proglašen tri puta (2014, 2016, 2017), Lionel Mesi dva (2011, 2015), a Andres Inijesta (2012) i Frank Riberi (2013) po jednom.

Žiri koji čini ukupno 80 trenera - 32 iz klubova učesnika grupne faze Lige šampiona i 48 učesnika grupne faze Lige Evrope 2017/18 - kao i 55 novinara, po jedan iz svake članice UEFA.

Oni se odlučuju za trojicu igrača, kojima dodeljuju pet, tri, odnosno jedan bod. Pri glasanju se uzima u obzir učinak u domaćim, evropskim i međunarodnim takmičenjima.

Četvrto mesto u ovogodišnjoj anketi pripalo je Antoanu Grizmanu (Atletiko Madrid i Francuska) sa 72 boda, peti je Lionel Mesi (Barselona i Argentina) sa 55, šesti Kilijan Mbape (Pari sen Žermen i Francuska) sa 43, sedmi Kevin De Brujne (Mančester siti i Belgija) sa 28, osmi Rafael Varan (Real i Francuska) sa 23, deveti Eden Azar (Čelsi i Belgija) sa 15 i deseti Serhio Ramos (Real i Španija) sa 12 bodova.

Proglašeni su najbolji u još pet kategorija, vezanih za Ligu šampiona.

Golman godine: Kejlor Navas.
Defanzivac godine: Serhio Ramos.
Vezista godine: Luka Modrić.
Napadač godine: Kristijano Ronaldo.
Fudbalerka godine: Pernile Harder.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC