• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinja menjaju DVOJICA Italijana?

Autor mondo.rs

Ukoliko Zidan ne bude pristao da odmah nasledi Portugalca na klupi Mančester junajteda, Glejzeri i Vudvard imaju i rezervnu opciju.

Nasledio ga je u Čelsiju i osvojio Premijer ligu.

Da li će ga naslediti i u Mančester junajtedu?

Bivši selektor reprezentacije Italije i trener Areca, Barija, Atalante, Sijene, Juventusa i Čelsija, Antonio Konte (49), mogao bi mimo očekivanja da postane menadžer Mančester junajteda ukoliko se vlasnici kluba odluče za smenu Žozea Murinja i pritom ne ubede Zinedina Zidana da odmah preuzme rastrzan i demotivisan sastav "đavola".

I ne samo to.

Italijanski mediji navode da se na "Old trafordu" razmatra i opcija po kojoj bi, uporedo sa Konteom, u klub došao i jedan od najboljih operativaca u evropskom fudbalu, generalni direktor Juventusa, Đuzepe Marota.

Trofejni direktor "bjankonera", čiji su potezi pomogli klubu da u rekordnom roku "prođe" kroz Seriju B i uspostavi nezapamćenu dominaciju u italijanskom fudbalu - uz dva plasmana u finale Lige šampiona 2015. i 2017. godine - objavio je da će napustiti kancelariju u Torinu najkasnije do 25. oktobra.

"Corriere dello Sport" najavljuje da su za "Bepea" Marotu već zainteresovani brojni klubovi, ne samo iz Evrope, a da je izvršni potpredsednik Junajteda, Ed Vudvard, rešen da mu ponudi ulogu sportskog direktora - atipičnu za ostrvski fudbal.

Englezi su decenijama insistirali da prve timove ne vode treneri, već menadžeri, čiji su zadaci bili i da pronalazi pojačanja, učestvuje u pregovorima, određuje visine zarada igračima, razgovara o nastavku saradnje ili obeštećenju prilikom odlaska, ali se taj model pokazao kao prevaziđen i gotovo neprimenljiv u modernom fudbalu.

Uoči rastanka sa Arsenom Vengerom, londonski Arsenal je prvo žestoko pojačao kancelarije kluba poslovnim direktorima i skautima iz Barselone i Borusije Dortmund predajući Vengerovom nasledniku, Unaiju Emeriju, manje-više ulogu trenera kakvu je imao u Valensiji, Sevilji, Pari Sen Žermenu... Sportske direktore ili direktore fudbalske igre uvelo je još nekoliko klubova u Premijer ligi, a izgleda da su se i Glejzeri u dogovoru sa Vudvardom odlučili za isto.

Kada je u decembru 2015. drugi put dobio otkaz na "Stamford bridžu", takođe u prvom delu treće sezone u klubu, Murinja su privremeno odmenili Stiv Holand i Gus Hidink, nakon čega je Konte preuzeo ekipu u junu naredne godine i "iz prve" osvojio titulu uz nekoliko žestokih rasprava sa Murinjom - na terenu i van njega.

Konte je posle dve sezone u Engleskoj morao da ustupi mesto zemljaku, Mauriciju Sariju, a tri meseca kasnije mogao bi drugi put u karijeri da nasledi portugalskog stručnjaka, kom vreme na "Teatru snova" ističe…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC