• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić za MONDO: Gledaću Zvezdu uživo u Parizu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"Za Zvezdu ne bi bio neuspjeh da izgubi sa jedan, dva razlike", kaže Safet Sušić, najbolji inostrani fudbaler Pari sen Žermena u istoriji pariskog kluba.

 Safet Sušić za MONDO o PSŽ - Crvena zvezda Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Legendarni fudbaler "svetaca" Safet Sušić u razgovoru za naš portal naglasio da su iznenađenja i čuda u fudbalu svakodnevna, ali da ne bi bio neuspjeh da Crvena zvezda izgubi sa golom (ili dva) razlike na "Parku prinčeva".

Popularni Pape je proglašen najboljim igračem Bosne i Hercegovine u 20. vijeku, najboljim inostranim fudbalerom PSŽ-a svih vremena i to u konkurenciji jednog Ronaldinja ili Zlatana Ibrahimovića, a dosad je i jedini fudbalski trener koji je odveo selekciju BiH na neko veliko takmičenje (Mundijal 2014. godine u Brazilu).

VAHA NE IDE NA ZVEZDU ZBOG NANTA

Na pitanje da li će njegov kolega iz PSŽ-a Vahid Halilhodžić, koji je nedavno preuzeo Nant, takođe uživo gledati meč protiv Zvezde, odgovorio je odrečno. "Ne vjerujem da će doći u Pariz da gleda Zvezdu jer se francusko prvenstvo nastavlja u subotu i očekuje ga mnogo posla s obzirom da je klub loše startovao, a imali su visoke ambicije pred početak sezone".

Sušić je na početku razgovora za MONDO potvrdio da će utakmicu Crvene zvezde u Parizu, gledati uživo na stadionu "Park prinčeva", dok će ostali "manje srećni" ljubitelji fudbala pratiti susret na kanalima TV Arena sport (srijeda, 18.55).

"Zvao sam danas klub da mi ostave ulaznice, ići ću najvjerovatnije da uživo gledam utakmicu, a navijaću za dobar fudbal", rekao je Sušić.

Iako je ostavio mogućnost da se u fudbalu svakodnevno dešavaju iznenađenja, ne vjeruje da izabranici Vladana Milojevića mogu da otkinu bod u Parizu.

"Objektivno, sumnjam da Zvezda u Parizu može nešto posebno da napravi. U Beogradu je moguće iznenađenje kakvo je uostalom napravila protiv Napolija, ali ovdje jako teško. Posebno jer su 'sveci' poraženi od Liverpula u prvom kolu, pa je realno očekivati da će zabilježiti pobjedu. Ali, neka ne bude više od gola ili dva razlike. Mada u fudbalu se nikad ništa sto posto ne zna. Iznenađenja se dešavaju svakodnevno, ali Pariz sa onom trojkom u napadu (Kilijan Mbape, Nejmar i Edinson Kavani)...Malo ekipa na svijetu može doći na 'Park prinčeva' da ne primi dva gola. Zato kažem, za Zvezdu ne bi bio neuspjeh da izgubi sa jedan, dva razlike".

Prema njegovim riječima, najgori scenario za crveno-bijele bio bi neki rani pogodak u mreži Milana Borjana.

"Ako na početku prime gola, onda će morati više da se otvore, a u takvim situacijama su Parižani stvarno pakleni. Zvezda je napravila veliku uslugu PSŽ i Liverpulu jer je s Napolijem odigrala neriješeno. Te dvije ekipe su nesporno favoriti za prolaz u osminu finala, a za treću poziciju će se voditi borba između Napolitanaca i Zvezde".

safet-susic-1.jpg
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sušić je donedavno bio trener turskog Akhisara, ali je otpušten poslije lošeg starta u tamošnjem prvenstvu i to pred početak nastupa u Ligi Evrope.

"Ništa u ovom poslu nije moguće planirati. Ako bude nekih interesantnih ponuda, nastaviću trenersku karijeru i opet otići negdje raditi. Zasad odmaram", istakao je Pape.

Uvijek prati sva dešavanja oko reprezentacije BiH, koja je na startu Lige nacija zabilježila dvije pobjede i ima realne šanse da izbori prvo mjesto u svojoj grupi pod selektorskom palicom Roberta Prosinečkog.

"Protiv Austrije je bilo dosta dobro, Prosinečki je ostvario šest bodova i ima dobre šanse da osvoji prvo mjesto, što bi bio lijep uspjeh. U Sarajevu ga cijene, ali moram priznati da je reprezentacija BiH dosta slabija u odnosu na onu ekipu koju sam ja vodio. Oprostili su se neki igrači poput Vedada Ibiševića, Harisa Medunjanina, Mensura Mujdže, Edin Džeko je bio dosta mlađi...Neće biti lako da se BiH domogne Evropskog prvenstva, što jeste cilj i to bi bilo jako dobro", podvukao je legendarni Sušić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC