• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo kao Ferguson, ako ne pobedi Njukasl

Autor mondo.rs

Ako ne pobedi Njukasl, Junajted će imati pet vezanih utakmica kod kuće bez poraza. To se nije dogodilo još od 1990…

Od silnih rekorda koje je za vreme višedecenijskog boravka u Mančester junajtedu postavio Aleks Ferguson, Žoze Murinjo blizu da sruši jedan – ali negativan.

Za sada je portugalski stručnjak vrlo blizu da veže šest utakmica bez pobede na Old Trafordu.

Pre više od 28 godina, u sezoni 1989/1990 Mančester junajted imao je šest vezanih mečeva kod kuće bez trijumfa. Serija započeta 25. novembra 1989. remijem protiv Čelsija na Old Trafordu, završena je 3. marta naredne godine ubedljivom pobedom nad Lutonom 4:1.


 Bodove iz "teatra snova" odnosili su redom Čelsi (0:0), Kristal Palas (1:2), Totenhem (0:1), KPR (0:0), Derbi kaunti (1:2) i Mančester siti (1:1).

Posle toga Junajted je do danas vezao još dva puta po četiri utakmice bez pobede pred svojim navijačima. I to oba puta pod vođstvom Žozea Murinja. S tom razlikom što ova druga crna serija traje i može da ugrozi onu koju je krajem osamdesetih i početkom devedesetih napravio klub pod vođstvom ser Aleksa Fergusona.

Na Old Traford za vikend dolazi Njukasl junajted i ukoliko ostane neporažen, Mančester junajted imaće pet utakmica za redom koje nije dobio u svom domu. Sve je počelo 27. avgusta, kada je Totenhem pobedio 3:0, a nastavilo se preko Vulverhemptona u Premijer ligi, Derbi Kauntija u Liga kupu (2:2, eliminacija posle penala) i Valensije u Ligi šampiona.

Olakšavajuća okolnost za Murinja i Junajted je ta što im u goste dolazi jedan od najgorih timova Premijer lige ove sezone. Ekipa Rafe Beniteza na čak devet utakmica nije slavila pobedu, a poslednji put je u gostima pobedila u aprilu, Lester siti.

Ali…

U klubu su uplašeni da bi Mančester mogao do još jednog lošeg rezultata, kojim bi se i definitivno odjavio iz borbe za titulu, a i plasman među četiri najbolja tima bi bio ozbiljno ugrožen.

Situacija u timu je katastrofalna i Murinjo ne da ne uspeva da je smiri, već vatru raspiruje iz dana u dan. Čini se da je Portugalac pogubio sve konce, a to se najbolje vidi po tabeli u Premijer ligi, gde zauzima deseto mesto.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC