• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Neka svi čuvaju mene, a ostali zabijaju

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko pred utakmici Lige nacija u Beču govorio o taktici koju za njega spremaju Austrijanci, ali i odnosu sa Aleksandrom Dragovićem i Markom Arnautovićem.

 Edin Džeko pred utakmicu Austrija BiH Liga nacija: Neka svi čuvaju mene, a ostali zabijaju Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

/od MONDO reportera iz Beča/

Austrijanci su najavili drugačiju utakmicu od one u Zenici i da će veliku pažnju posvetiti Edinu Džeki.

"Što se mene tiče. mogu svu pažnju posvetiti meni, a da ostali daju golove, ne bih imao ništa protiv", rekao je kapiten bh. selekcije, te dodao:

"Utakmica će biti različita jer njima ovdje igra samo pobjeda. Kad igraju pred svojom publikom, iako će biti dosta naših navijača, oni će sigurno napasti, ali i mi imamo kvalitet i pokušaćemo da ih napadnemo i da zadržimo formu."

Kakvi su odnosi sa protivničkim igračima, bilo je mnogo prašine poslije prijateljske utakmice i slikanja sa Austrijancima?

"Očekujem fer i korektne odnose sa protivnikom. To što je bilo u prijateljskim utakmicama, to se odmah riješilo. Sa Dragovićem se odmah sve riješilo, vidjeli smo se i nema problema. Sa Markom Arnautovićem sam se družio i dok sam bio u Mančesteru, a on u Stouku. Ono što su mu napravili austrijski mediji je pretjerano, i da smo mi izgubili ja bih išao s njim. Ne družimo se od utakmice do utakmice, kako god da se utakmica završi mi ćemo se družiti. A normalno svako od nas daće maksimum za svoju reprezentaciju, on za svoju, ja za svoju."

Džeko ističe da ne treba miješati ono što se dešava na terenu i van njega.

"I jesam i nisam iznenađen pažnjom austrijskih medija. S obzirom da sam i sam doživio neke slične stvari, nisam očekivao da će novinari da napadnu Marka. I da smo mi izgubili, vidjeli bismo se Marko i ja, samo bi mene 'masakrirali'. Poslije utakmice stvari idu u privatnom smjeru i to nema veze sa utakmicom", zaključio je Džeko.

Duel Austrije i BiH, na kojem će biti i reporteri MONDO portala, na programu je u četvrtak od 20.45 časova, a meč ćete uživo moći pratiti na www.mondo.ba

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC