• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije smak svijeta ako ne pobijedimo Rudar Prijedor

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Trener Borca Darko Vojvodić i kapiten Saša Kajkut oprezni, ali najavljuju tri boda u krajiškom derbiju protiv Rudar Prijedora, koji je na programu u subotu od 13 časova.

 Nije smak svijeta ako ne pobijedimo Rudar Prijedor Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Eliminacijom u Kupu RS od prnjavorskog Ljubića (1:2), fudbaleri Borca prekinuli su seriju bez poraza, koja je trajala od početka sezone.

U prvenstvenom duelu sa Rudar Prijedorom, koji je na programu u subotu od 13 časova, kada se igraju i svi ostali mečevi 15. kola Prve lige RS, tim Darka Vojvodića nastojaće da se vrati na pobjednički kolosijek.

Borac je bez većih problema u prvom ovosezonskom krajiškom derbiju, odigranom u septembru, slavio 3:0. Junak susreta bio je nekadašnji igrač "rudara" Demir Jakupović, koji je mrežu svog bivšeg kluba zatresao dva puta, dok je jedan gol postigao Aleksandar Radulović.

"I poslije te prve utakmice, koju smo dobili 3:0, rekao sam da ne sumnjam da će njihov trener (Nedžad Žerić, prim. aut.) uspjeti da to posloži kako treba, jer radi se o kvalitetnom stručnjaku. Na kraju je to i uradio. Radi se o ekipi sa tradicijom, kojoj je Premijer liga BiH prošle godine izmakla za jedan korak. Očekujem nas teška utakmice, jer dueli Rudar Prijedora uvijek su bili zanimljivi, pravi derbiji", istakao je Vojvodić u najavi meča. 

Prijedorčani su, poslije nešto slabijeg starta sezone, uspjeli da se konsoliduju i trenutno su trećeplasirani tim lige, ali za Borcem zaostaju čak 16 bodova.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

TRADICIJA

Borac je u duelima sa Prijedorčanima zabilježio šest uzastopnih pobjeda (gol-razlika 15:3), a posljednji put "rudari" su slavili u oktobru 2015. godine, i to na Gradskom stadionu u Banjaluci. Bilo je 2:1 za Rudar Prijedor.

"Žao mi je što je Rudar Prijedor bio u krizi na početku, i što se zajedno sa nama i Slogom ne bori za sami vrh. Položaj na tabeli govori da moramo ići na pobjedu. Ali, i ako do nje ne dođemo, neće biti smak svijeta. Ako bismo bili jesenji prvaci, a idemo prema tome, za mene, igrače i ovaj klub bio bi to ogroman uspjeh", poručio je kormilar "crveno-plavih".

Kapiten Borca Saša Kajkut istakao je da su on i njegovi saigrači prethodna dva dana iskoristili da se oporave i psihički konsoliduju poslije eliminacije iz Kupa RS.

"Poslije turbulente sedmice i nezgodne utakmice u Prnjavoru, dolazi nam gostovanje u Prijedoru, gdje uvijek budemo dočekani 'na nož'. Očekujemo čvrstog i motivisanog domaćina, a mi ne treba ništa da krijemo - idemo na pobjedu", poručio je Kajkut, a u video prilogu pogledajte šta je još rekao.

Vojvodić za sutrašnji meč neće moći računati na "kartoniranog" Vladana Danilovića, koji je bi igrao ni da nije suspendovan s obzirom da je na okupljanju sa mladom reprezentacijom BiH, Aleksandra Radulovića, te Demira Jakupovića, koji se oporavio od povrede i biće na klupi, ali vjerovatno neće igrati.

Duel u Prijedoru povjeren je arbitru Aleksandru Njegomiroviću iz Prnjavora, a pomagaće mu Dobojlije Davor Maksimović i Darko Vukojević.

PRVA LIGA RS - 15. KOLO:

Sloga - Željezničar
Slavija - Sutjeska
Rudar Prijedor - Borac
Sloboda - Drina
Alfa Modriča - Kozara
Podrinje - Tekstilac

TABELA: Borac 38, Sloga 34, Rudar Prijedor 22, Željezničar 18, Podrinje 17, Kozara 17, Sloboda 16, Slavija 16, Alfa Modriča 15, Tekstilac 14, Sutjeska 14, Drina 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC