• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin i Begić otvorili nove prostorije FSBIH

Autori mondo.ba Autori Fena

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin i predsjednik FSBiH Elvedin Begić danas su službeno otvorili novo administrativno sjedište bh. saveza u Sarajevu.

Ovim svečanim činom, kako je istaknuo predsjendik UEFA-e, ispunjen je važan zadatak.

"Svijet se ovih dana divi rezultatima vaše reprezentacije koja se plasirala u A Ligu nacija. To je veliki uspjeh. Uz takve uspjehe lako se zaboravi kako je sve počelo. Malo koji  savez u Evropi je imao težu startnu poziciju od FSBiH i svejedno ste uhvatili korak sa elitom. Zasluge idu svima i dobrom radu saveza i dobrim trenerima, talentima koje imate više nego neke druge države vaše veličine", rekao je Čeferin.

Podsjetio je još jednom na izuzetno lošu nogometnu infrastrukturu te o važnosti timskog rada bez kojeg je realizacija ovakvih projekata nemoguća.

Moderna zgrada Fudbalskog  saveza Bosne i Hercegovine, čija je vrijednost 10 miliona KM, zadovoljava sve kriterije po standardima UEFA-e i FIFA-e. FSBiH je novac za ovaj projekt dobio od UEFA i FIFA.

"Podršku koju imao od krovnih organizacija FIFA i UEFA znači nam puno i nećemo iznevjeriti njihova očekivanja i povjerenje. Bez pomoći ovih institucija, ali i pojedinaca danas ne bi bili ovdje", istakao je Begić.

Današnjoj svečanosti otvaranja nove zgrade administrativnog centra FSBiH u Sarajevu prisustvovali su vodeći ljudi svjetskog, evropskog i regionalnog nogometa.

U sklopu nove zgrade NSBiH nalazi se kongresni centar s tri sale, muzej, fan shop, trofejna sala, restoran s kuhinjom, podzemna garaža, vanjska parking mjesta za ukupno 80 vozila, fontana i zelene površine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC