• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEČ SEZONE: Arsenal vodio, gubio - pobedio!

Autor mondo.rs

Drugi današnji derbi Londona ispunio očekivanja i doneo sjajnu utakmicu.

Nedeljni program 14. kola Premijer lige doneo nam je dva duela londonskih klubova. Prvo su se u zapadnom delu grada sastali Čelsi i Fulam, a potom nešto severnije Arsenal i Totenhem.

Na "Stamford Bridžu" nije bilo iznenađenja, u utakmici u kojoj je Aleksandar Mitrović poneo kapitensku traku Fulama, dok je na "Emirejtsu" viđena fantastična utakmica! "Prštalo" je od uzbuđenja gotovo svih 90 minuta.

Postignuto je čak šest golova, viđena su dva preokreta, nekoliko odličnih šansi, dva penala, crveni karton, tenzija, umalo i tuča igrača. Sve to od starta je podiglo publiku na noge, a većina ih je - navijači domaćeg Arsenala - tribine napustila zadovoljno:

Arsenal - Totenhem 4:2 (1:2).

"Tobdžije" su izuzetno motivisano ušle u utakmicu i od prvog minuta krenule u juriš. To im se vratilo penalom u 9. minutu, zbog igranja rukom, koji je u pogodak pretvorio Pjer- Emerik Obamejang.

Totenhem je potom pojačao svoje napade i u razmaku od četiri minuta uspeo da dođe do preokreta. U 30. je Erik Dajer uspeo da izjednači udarcem glavom na asistenciju Eriksena iz prekida, a onda je u 34. Hari Kejn doneo vođstvo Totenhemu iz diskutabilno dosuđenog penala. Da li je sudija Majk Din pogrešio ili je Holding zaista zakačio po nozi Sona, teško je reći. Na snimku se čini da kontakta nije bilo, ali fotografija pokazuje drugačije...

Kako bilo, Kejn je precizno šutirao sa 11 metara za 2:1 u korist Totenhema posle prvog poluvremena.

U pauzi između dva dela igre, Unai Emeri odlučio je da napravi dvostruku izmenu, pa su u svlačionici ostali Henrik Mhitarijan i Aleks Ivobi, dok su se na terenu našli Aron Ramzi i Aleksandre Lakazet.

U narednom kolu, već u sredu, Arsenal igra protiv Mančester junajteda u gostima, dok će Totenhem biti domaćin Sautemptonu.

Te izmene ispostavile su se kao odlične. Arsenal je u drugom poluvremenu imao potpunu inicijativu, a prvo je Remzi lepo iz uklizavanja proigrao Obamejanga čiji je šut iz prve sa 18 metara završio iza Lorisovih leđa, da bi potom u 74. minutu pritisak naterao Hojta na grešku, što je iskoristio Kolašinac da mu ukrade loptu i proigra Lakazeta, koji je bio precizan sa ivice kaznenog. Iako se okliznuo prilikom šuta, imao je sreću da lopta zakači jednog od igrača Totenhema i završi u mreži.

Samo tri minuta kasnije, Lukas Toreira je zapečatio sudbinu gostiju, a Obamejang posle golova upisao i asistenciju odličnim dodavanjem.

Nervoza kod igrača Totenhema kulminirala je drugim žutim kartonom Janu Vertongenu, koji je u 85. minutu morao van terena. Prvi put Belgijanac je opomenut već u 9. minutu.

Arsenal je u ovoj utakmici uputio duplo više šuteva ka protivničkom golu (22-11) i imao veći posed lopte (59.4-40.6), što jasno pokazuje da su "tobdžije" motivisanije ušle u ovu utkamicu. Donelo im je to tri boda, kojima su se izjednačili sa današnjim rivalom na četvrtom mestu tabele.

PREMIJER LIGA, 14. kolo:

nedelja

Čelsi - Fulam 2:0 (1:0)
/Pedro 4, Loftus-Čik 82/

Arsenal - Totenhem 4:2 (1:2)
/Obamejang 10p, 56, Lakazet 74, Toreira 77 - Dajer 30, Kejn 34p/

Liverpul - Everton 1:0 (0:0)
/Origi 96/

subota

Kristal Palas - Barnli
2:0 (1:0)
/Mekartur 16, Taunsend 77/

Hadersfild - Brajton 1:2 (1:1)
/Jergensen 1 - Dafi 45+4, Andone 69/

Lester - Votford 2:0 (2:0))
/Vardi 12p, Medison 23/

Mančester siti - Bornmut 3:1 (1:1)
/B. Silva 16, Sterling 57, Gundogan 70 - Vilson 44/

Njukasl - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Čičarito 11, 64/

Sautempton - Mančester junajted 2:2 (2:2)
/Armstrong 13, Soareš 20 - Lukaku 33, Erera 39/

Kardif - Vulverhempton 2:1 (0:1)
/Gunarson 65, Hojle 77 - Doerti 18/

TABELA: Mančester siti 38, Liverpul 36, Čelsi 31, Totenhem 30, Arsenal 30, Everton 22, Mančester junajted 22, Lester 21, Bornmut 20, Votford 20, Brajton 18, Vulverhempton 16, Vest Hem 15, Kristal Palas 12, Njukasl 12, Kardif 11, Hadersfild 10, Sautempton 9, Barnli 9, Fulam 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC