• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić: Ključne su bile Zidanove reči

Autor mondo.rs

Hrvat se ne seća se trenutka kada je sam pomislio da će osvojiti Zlatnu loptu, ali dobro pamti razgovor koji ga je podstakao i uticao na to da bude proglašen za najboljeg na svetu

Bez pogovora, 2018. je godina Luke Modrića!

Uspeo je da kompletira sva indivudualna priznanja, sa Real Madridom osvojio je Ligu šampiona, a sa reprezentacijom Hrvatske stigao je do najvećeh uspeha u istoriji - finala Svetskog prvenstva u Rusiji, gde je poražena od selekcije Francuske.

Nakon što su ga UEFA i FIFA proglasili najboljim igračem, a na Mundijalu je izabran za najkorisnijeg fudbalera šampionata, osvojio je i Zlatnu loptu Frans fudbala.

Tako je dobio još jednu potvrdu da je bio neprikosnoven ove godine, iako je sam priznao da ne pamti trenutak kada je sebi rekao da može da bude najbolji.

Ali pamti drugi trenutak koji je uticao na to, a u kojem je glavni akter bio njegov bivši trener u Realu Zinedin Zidan.

Hrvatski fudbaler ispričao je da se to dogodilo u januaru 2016.

"Postoji jedna stvar koju nikada neću zaboraviti. Kada je Zidan postao trener Reala pozvao je jednom posle treninga u svoju kancelariju. Tada mi je objasnio kako me vidi kao igrača i šta očekuje od mene. Rekao mi je da me vidi kao veoma važnog za ekipu i kao nekog ko bi mogao da jednog dana osvoji Zlatnu loptu", ispričao je Modrić.

Rekao je da je to bio veliki podsticaj za njega.

"Kada vam neko poput Zidana, koji ima ogromnu harizmu i iskustvo to kaže, onda i sami počnete da verujete u sebe. Divio sam mu se kao igraču i uvek ga poštovao. Video me je kao nekog sličnog sebi - mirnu i pomalo stidljivu osobu. Tražio je da budem otvoreniji, da postanem važan deo ekipe i te njegove reči mnogo su mi pomogle da napredujem", otkrio je Modrić. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC