• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIVER: Prvo slavlje, pa pravac Emirati

Autor mondo.rs

Novi prvak Južne Amerike verovatno će direktno iz Madrida otputovati na Svetsko klupsko prvenstvo.

Višenedeljna saga oko finala Kopa Libertadores između gradskih rivala River Plate i Boke Juniors završena je pobedom Rivera od 3:1 posle produžetaka, u revanš meču.

Posle 2:2 na "Bombonjeri" i 1:1 u regularnom toku utakmice izmeštene na madridski "Santjago Bernabeu", produžeci su počeli isključenjem Vilmara Bariosa, što je ekipa Rivera iskoristila da "projektilom" Fernanda Kintera u 109. minutu dođe do preokreta.

"Ni o čemu nisam razmišljao. Kamilo (Majada) mi je dodao loptu, gledao sam da pronađem malo prostora i šutnuo sam ka golu. Bio je to prelep pogodak, koji treba proslaviti", poručio je Kintero.

Konačan rezultat postavio je u poslednjim sekundama utakmice Gonzalo Martinez, kada su svi igrači Boke otišli u kazneni prostor protivnika i ostavili mrežu potpuno nezaštićenom.

"Zaslužili smo ovo, jer smo bili jedini tim koji je pokušavao da pobedi. Proveli smo čitavu utakmicu na njihovoj polovini", rekao je strelac trećeg gola.

Odlaganjima revanš meča, zbog incidenata koji su mu prethodili na dan kada je originalno bio planiran (24. novembra), stvorena je nesvakidašnja situacija, da River kao predstavnik Južne Amerike odmah posle osvajanja trofeja - četvrtog u klupskoj istoriji - mora da se okrene Svetskom prvenstvu klubova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


River će startovati u polufinalu 18. decembra, ali će zbog vremena potrebnog za aklimatizaciju i pripreme, najverovatnije otputovati na Bliski istok direktno iz Madrida.

"Prvo ćemo, ipak, da proslavimo. Želimo to, pošto ne verujem da ćemo ikada više osvojiti Kup protiv Boke, na ovakav način", rekao je Lukas Prato, koji je sredinom drugog poluvremena izjednačio na 1:1.

Klupski Mundijal počinje u sredu, utakmicom domaćeg Al Aina i novozelandskog Velingtona. Pobednik tog meča 15. decembra će u četvrtfinalu igrati protiv Esperanse iz Tunisa, a bolji iz tog duela ide na River Platu.

U drugom delu "kostura" Real čeka Kašimu Antlers (Japan) ili Gvadalaharu (Meksiko).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC