• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azar se obrukao, pa se "vadio"

Autor mondo.ba

U Bundesligi je u utorak i srijedu na programu vanredno, 16. kolo, koje su otvorili Borusija iz Menhengladbaha i Nirnberg.

Bundesligaši danas i sutra igraju vanredno, 16. kolo, a u prvom meču snage su odmjerili Borusija iz Menhengladbaha i Nirnberg.

Očekivano, favorizovani domaćini stigli su do slavlja, koje je moglo biti i ubjedljivije, da je najbolji igrač Borusije uspio da iskoristi veliku priliku s kraja prvog dijela igre.

BORUSIJA MENHENGLADBAH - NIRNBERG 2:0 (0:0)

Florijan Nojhaus srušen je u šesnaestercu gostiju, dugo su arbitri razmišljali da li da dosude najstrožu kaznu, a onda je VAR "presjekao" - bio je to penal za "koltove".

Odgovornost je preuzeo Azar, ali je izuzetno loše šutirao. Svjestan da se obrukao, ostalo mu je samo da isprati let lopte, koja je završila visoko preko prečke. Nedugo zatim označen je kraj prvog poluvremena.

Ipak, samo dva minuta u nastavku bila su potrebna Belgijancu da se iskupi za promašaj iz finiša prvog dijela.

Bio je to brz kontranapad domaćina, Ibrahima Traore je asistirao, Denis Zakarija promašio loptu, ali ne i Azar, koji je već deveti put ove sezone zatresao protivničku mrežu.

Azar je u vrhu liste najboljih golgetera lige, koju predvodi Bajernov Pako Alkaser (11 pogodaka), dok njegova Borusija ostaje na visokom drugom mjestu, sada udaljena od imenjaka iz Dortmunda samo šest bodova.

Do kraja su domaći uspjeli da potvrde trijumf, takođe iz kontre, u trenucima kada su igrači Nirnberga krenuli na sve ili ništa.

Nije dugo Azar bio usamljen na klupskoj listi strijelaca, jer je konačnih 2:0 postavio Alasan Plea, takođe devetim ovosezonskim golom.

BUNDESLIGA - 16. KOLO:

Borusija Menhengladbah - Nirnberg 2:0 (0:0)
/Azar 47, Plea 86/

Herta - Augzburg
Volfsburg - Štutgart
Fortuna - Borusija Dortmund

U srijedu:

Šalke - Bajer Leverkuzen (18.30)
Bajern Minhen - RB Lajpcig (20.30)
Verder - Hofenhajm
Frajburg - Hanover
Majnc - Ajntraht

TABELA: Borusija Dortmund 39, Borusija Menhengladbah (+1) 33, Bajern Mihnen 30, Lajpcig 28, Ajntraht 26, Hofenhajm 23, Herta 23, Volfsburg 22, Verder 21, Majnc 19, Bajer Leverkuzen 18, Frajburg 17, Šalke 15, Augzburg 14, Štutgart 14, Fortuna Diseldorf 12, Nirnberg (+1) 11, Hanover 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC