• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona dovela rezervu Valensije

Autor mondo.rs

Iako je ove sezone na terenu proveo 270 minuta, Kolumbijac je ostvario transfer u jedan od najvećih klubova sveta.

Teške povrede Samuela Umtitija i Tomasa Vermalena, zbog kojih trener Ernesto Valverde na raspolaganju već neko vreme ima samo dvojicu "originalnih" štopera, naterale su čelnike Barselone na nesvakidašnji potez.

Kolumbijski odbrambeni fudbaler Džejson Muriljo (26), koji je ove sezone odigrao samo 270 minuta za Valensiju, provešće ostatak sezone na pozajmici u Barseloni.

Katalonci će klubu sa "Mestalje" platiti odmah dva miliona evra, a još 25 miliona ako u junu odlučio da otkupi kompletan ugovor.

Pretpostavlja se da je Muriljo samo privremena opcija do leta, kada će Barselona pokušati da dovede talentovanog fudbalera Ajaksa Matijasa De Ligta (19).

Inače, Valensija je letos kupila Murilja od Intera za 12 miliona evra, posle sezone koju je Kolumbijac proveo među "slepim miševima" kao pozajmljen fudbaler "nerazura". U Milanu se zadržao samo dve sezone po dolasku iz Granade za osam miliona evra.

Valverde se na kraju odlučio za Kolumbijca, ispred nekadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije i štopera Zenita iz Sankt Peterburga, Branislava Ivanovića (34), odnosno nekadašnjeg defanzivca Liverpula, sada fudbaler Fenerbahčea, Martina Škrtela (34).

Muriljo je tokom karijere bio član još Udinezea, Granade, Kadiza, Las Palmasa i Intera.

PIKE POSTAO VLASNIK KLUBA

Đerar Pike, pored aktivnog bavljenja fudbalom i ulaska u tenis kao jedan od vlasnika komercijalnih prava nad novim Dejvis kupom, od 3. januara postaće i vlasnik španskog petoligaša, Andore.

Lokalni mediji prenose da je Pikeova kompanija "Kosmos", iza koje stoji moćan investicioni fond iz Japana, iskoristila novi zakon u španskom sportu i dogovorila da vodi klub koji se takmiči u regionalnom delu Katalonije.

Pike i saradnici isplatiće sve dugove niželigaša, a spekuliše se da će isti ljudi da preuzmu trećeligaša Reus koji takođe ima finansijske probleme.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC