• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Slobode zbog mantila kažnjen "hiljadarkom"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je novčanu kaznu strategu Slobode Zlatanu Naliću zbog "zanemarivanja obaveze po Kodesku oblačenja". "Nosio sam zvanični kišni mantil za trenere UEFA", kaže Nalić.

  Prema prijavi delegata utakmice Radnika i Slobode Ferida Čovčića, "disciplinci FS BiH" su izrekli kaznu od 1.000 KM šefu struke ekipe sa "Tušnja", koju ću u kasu Saveza morati da uplati u roku od 15 dana kad odlluka postane pravosnažna.

TIm povodom, naš portal je kontaktirao Nalića, koji je potvrdio da će rado platiti "kaznu" ukoliko se smatra da je bio neprikladno obučen.

Interesantno, nakon utakmice u Bijeljini, nedavno otpušteni trener Mančester junajteda Žoze Murinjo protiv Fulama takođe je nosio identičan kišni mantil, ali nije dobio nikakve sankcije od Fudbalske asocijacije Engleske.

Sporan je bio njegov kišni mantil, koji je u okviru 18. kola šampionata obukao na Gradskom stadionu u Bijeljini.

"Vrlo rado ću pogledati sliku mog 'stajlinga' uzetu u spornoj utakmici i saslušati obrazloženje kako bi se prilagodio zahtjevima Primjernog oblačenja FS BiH. Koristim najčešće oficijelnu garderobu UEFA namijenjenu za vođenje utakmica po njihovim standardima. Na pomenutoj utakmici nosio sam zvanični kišni mantil za trenere UEFA, koji sam dobio za sva evropska takmičenja i Svjetsko prvenstvo u Rusiji", objasnio je Nalić i dodao da je tog 25. novembra padala kiša.

"Kišni dan je bio u Bijeljini za vrijeme utakmice", naglasio je trener Slobode, koja je tada zabilježila minimalnu pobjedu nad Radnikom (0:1) pogotkom Tonija Livančića.

Sloboda je jesenji dio sezone okončala na petom mjestu prvenstvene tabele sa 28 bodova uz učinak od osam pobjeda, četiri remija i sedam poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC