• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusije dvije, ali zna se koja je "prava"

Autor mondo.ba

Više od 80.000 gledalaca u Dortmundu ispratilo je duel imenjaka, u prvom susretu 17. kola Bundeslige, a na kraju je "žuti zid" proslavio pobjedu domaće Borusije.

Rasprodati "Zignal-Iduna-Park" bio je poprište najzanimljivijeg meča 17. kola Bundeslige, ujedno i posljednjeg u 2018. godini, koje su otvorili imenjaci, Borusija Dortmund i Borusija Menhengladbah.

Više od 80.000 gledalaca ispratilo je derbi susret, a zadovoljniji su stadion napustili domaći navijači, čiji tim je slavio 2:1 (1:1), te zabilježio sedmi uzastopni prvenstveni trijumf protiv Menhengladbaha, koji je posljednji put iz ovog dvoboja kao pobjednik izašao u aprilu 2015. godine.

Briljirao je dvostruki asistent Mario Gece, dok su golove postigli Džejdon Sančo i Marko Rojs. Utješni pogodak za Menhengladbah djelo je Krištofa Kramera.

DORTMUND - MENHENGLADBAH 2:1 (1:1)

Iako su gosti iz Menhengladbaha pokazali zašto su, uz Bajern Minhen, najbliži pratioci lideru, Dortmund je ipak bio bolji i na kraju zasluženo slavio, te se učvrstio na vodećoj poziciji na tabeli i čini se, na najbolji način zaboravio šokantan poraz od Fortune, prvi u sezoni prije tri dana.

Prvi strijelac Dortmunda, ali i Bundeslige uz Luku Jovića, Pako Alkaser odigralo je samo pola sata, nakon čega je zbog povrede morao da napusti teren, ali se to nije previše odrazilo na igru raspoloženih "milionera".

Uzbudljivo je bilo u prvom poluvremenu, ali su golovi viđeni tek u finišu.

U 42. minutu Sančo je primio pas od Gecea, "izlomio" protivnika, a onda iskosa, iz veoma teške pozicije, pogodio suprotni ugao gola gostiju.

Ipak, domaći nisu uspjeli da sačuvaju prednost do odmora. U nadoknadi prvog dijela Kramer se dobro snašao u šesnaestercu domaćina, malo se poslužio i rukom, ali nije bilo namjere i na semaforu je zasijalo 1:1.

Ali, ni 10 minuta nije prošlo u nastavku, a mnogobrojni domaći navijači ponovo su dobili povod za slavlje.

Rojs je sada samo na gol zaostatka iza Jovića i Alkasera, koji su postigli po 12 pogodaka.

Sjajnu napadačku akciju odigrali su fudbaleri u žutim dresovima, Gece je još jednom bio asistent, ovaj put Rojsu, koji je klizeći po terenu sproveo loptu u mrežu i 11. ovosezonskim golom drugi put na meču osigurao prednost domaćinu.

Mogao se Gece, poslije dvije asistencije (što mu je prvi put pošlo za rukom na jednom meču još od 2013. godine), upisati i u listu strijelaca, ali se u 65. minutu ispriječila stativa.

Ovim trijumfom Dortmund je uvećao prednost u odnosu na najbližeg pratioca na devet bodova, pa će Bajern Minhen u subotu, na gostovanju Ajntrahtu u Frankfurtu (18.30) imati priliku da prestigne Menhengladbah i dođe do druge pozicije.

BUNDESLIGA - 17. KOLO:

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:1)
/Sančo 42, Rojs 54 - Kramer 45+1/

U subotu:

Bajer Leverkuzen - Herta (15.30)
RB Lajpcig - Verder
Štutgart - Šalke
Hanover - Fortuna
Nirnberg - Frajburg
Ajntraht - Bajern Minhen (18.30)

U nedjelju:

Augzburg - Volfsburg (15.30)
Hofenhajm - Majnc (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund (+1) 42, Borusija Menhengladbah (+1) 33, Bajern Mihnen 33, RB Lajpcig 28, Ajntraht 27, Volfsburg 25, Hofenhajm 24, Herta 24, Verder 22, Bajer Leverkuzen 21, Majnc 20, Frajburg 18, Augzburg 15, Šalke 15, Fortuna Diseldorf 15, Štutgart 14, Hanover 11, Nirnberg 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC