• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održana Skupština Zvezde: Nećemo se uspavati

Autor mondo.rs

Crveno-beli ozvaničili novi mandat predsedniku Svetozaru Mijailoviću i najavili da ih sjajni rezultati u 2018. godini neće uljuljkati.

 Održana Skupština Zvezde: Nećemo se uspavati Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kraj na sjajnu 2018. godinu godinu, u FK Crvena zvezda spušten je sednicom najvišeg klupskog tela - Skupštine.

U sali Medija centra na stadionu Rajko Mitić okupilo se 41 od 70 delegata, koji su verifikovali izbor Svetozara Mijailovića za predsednika kluba, zapravo, njegov ostanak na toj funkciji pošto je na nedavnim izborima bio jedini kandidat.

Godina na izmaku obeležena je prvim evropskim prolećem posle više od dve decenije (u februaru igrana šesnaestina finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA - 0:0, 0:1), ali i povratkom među najbolje evropske klubove još od 1992. godine.

Igranje u grupnoj fazi Lige šampiona donelo je crveno-belima ogroman profit, pa je 2018. verovatno i finansijski najuspešnija godina za Crvenu zvezdu u postbarijevskoj eri.

Zato je predsednik Mijailović godinu na izmaku okarakterisao kao "zlatnu" kada su u pitanju rezultati tima, finansije i radovi na infrastrukturi i najavio da neće menjati tim najbližih saradnika, odnosno da će Upravni odbor ostati u istom sastavu.

"Hvala svima koji su podržali moju kandidaturu i izabrali me za predsednika kluba. Ukazano poverenje predstavlja čast i obavezu koju ću sa zadovoljstvom obavljati uz ljude sa kojima sam radio i do sad. Aktuelna godina ostaće zapisana zlatnim slovima po rezultatima koje smo postigli. Rezultatski, finansijski i infrastrukturni učinak govore sami za sebe. Ponosan sam na rezultate kao i svi zvezdaši širom sveta, a posebno bih istakao jedinstvo svih kojima su crveno-bele boje u srcu. To je ta dodatna snaga koja je našem timu pomogla da postigne uspehe. Nastavićemo da ostvarujemo zacrtane ciljeve, a paralelno ćemo raditi na daljem okupljanju zvezdaša. Svaki navijač može dati svoj doprinos bilo gde da se nalazi. Želja nam je da armiju zvezdaša učinimo aktivnim članovima kluba. Cilj je da u 2019. godini stignemo do 50.000 članova, a trenutno smo na 7.500 seniora i 5.000 omladinaca sa plaćenom članarinom, imajući u vidu koliko nas ima to je skromno i želimo da se ta brojka u narednom periodu uveća i da na taj način pokažemo da smo najbolji i na tom polju", poručio je Mijailović okupljenima.

UPRAVNI ODBOR

"Opredelio sam se za tim koji će voditi klub, a članovi Upravnog odbora će biti dr Miljko Ristić, dr Velimir Marković, Igor Milojević, Milenko Kostić, Stojan Bujko, Slobodan Babić, Jug Radivojević, Željko Popović, Aleksandar Jovanović, i članovi koji će pokrivati sportski sektor - Jovan Kule Aćimović, Vladimir Pižon Petrović i Boško Đurovski", naveo je predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović.

Počasni predsednik kluba, Dragan Džajić, pozvao je aktuelno rukovodstvo da se ne uspava i nastavi sa odličnim radom, a generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je da minuli rezultati neće uljuljkati nadležne, odnosno da će Crvena zvezda pokušati da u 2019. bude još uspešnija.

"Kad je najbolje treba biti i najoprezniji, poznajem dobro ovaj klub, 56 godina sam u Crvenoj zvezdi i znam kako diše. Izrazio bih zadovoljstvo jer je aktuelno rukovodstvo napravilo ogroman uspeh. Ostvarili smo dobre rezultate na sportskom i organizacionom polju. Čelnici, a pre svega Zvezdan Terzić, učinili su sve kako bi se klub našao na visini na kojoj je. Naravno da se oni neće uspavati na lovorikama već da će nastatviti istim tempom. Crvena zvezda ne sme da se zadovolji postignutim, pa makar to bile i titule svetskog i evropskog prvaka, već mora da se dokazuje iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan. Znam da to nije lako i da je potrebno mnogo odricanja, ali ljudi koji rade u klubu su svesni toga i jasno im je da moraju da nastave u tom pravcu", naglasio je Džajić.

Treća "Zvezdina zvezda" posebno je istakao značaj podrške koji navijači daju klubu.

"Godina na izmaku je bila vrlo lepa i uspešna. Crvena zvezda mora da nastoji da se ne zadovolji samo time da je pobedila Liverpul, već da pobeđuje dobre rivale u seriji. Ovo je klub koji zna kako treba da se orijentiše i radi, a iskoristio bih ovu priliku da istaknem da smo tek na pola puta kad je sezona u pitanju i da ne smemo da se zavaramo da je titula već osvojena. Imamo lepu prednosti, zvezdaši su zadovoljni, ali moramo biti svesni da je ovo klub koji ne dozvoljava ni dan opuštanja. Imamo sjajne navijače, gro utakmica pratila nas je grupa najvernijih pristalica. Oni su bili u Gornjem Milanovcu, Surdulici, Subotici... Bez te grupe navijača verovatno ne bismo bili tako uspešni kao što jesmo. Lako je napuniti stadion protiv Liverpula, ali je podrška potrebna i u drugim duelima, pa želim da u 2019. godini oni koji su dolazili nastave da nas bodre, a da im se pridruže i gledao ci koji su dolazili na Evropske utakmice", priželjkuje Džajić.

Zvezdan Terzić je prvo čestitao Svetozaru Mijailoviću, potom se zahvalio na pohvalama za uspešan rad, a onda i sam rezimirao 2018. godinu.

Izvor: MN PRESS

"Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo u ovoj godini. Istina je da je ovo najbolja godina koju smo imali od Barija do danas, na sportskom i infrastrukturnom planu. Ne treba da budemo skromni, imamo mnogo razloga da se pohvalimo. Iako svi znate kakve smo sportske uspehe ostvarili, iskoristiću priliku da podsetim sve na ono što je urađeno i, naravno, da se zahvalim onima koji su najzaslužniji, igračima na čelu sa fantastičnim šefom srtučnog štaba Vladanom Milojevićem. Ovu godinu smo počeli tako što smo posle 26 godina dočekali proleće u Evropi. Malo je nedostajalo da prođemo i tu prepreku, ali i pored toga imali smo sjajno proleće, dominantno smo u maju osvojili 29. titulu šampiona države. Od početka smo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i po prvi put u istoriji ovog takmičenja neki klub je od prvog kruga ušao u grupnu fazu Lige šampiona. Utakmica sa Salcburgom je po svim ocenama zasluženo dobila epitet istorijske kada je ostvaren san generacija da Zvezda igra u društvu najboljih. Dan kasnije kada smo otišli na žreb posle kojeg nam nisu davali mnogo šansi, proglašeni smo za autsajedere od strane čitave fudbalske Evrope. Međutim, pokazali smo da Crvena zvezda ponovo izrasta u veliki klub i na meču sa Napolijem potvrdili smo da nikome neće biti lako na Marakani. Već utakmica sa Liverpulom je bila spektakl koji će se prepričavati decenijama. U jesenjem delu domaćeg prvenstva takođe smo dominirali i osvojili smo jesenju titulu sa 15 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, plasirali smo se u četvrtfinale Kupa Srbije i jasno stavili svima do znanja da nam je cilj da posle 12 godina Crvena zveda osvoji duplu krunu", naglasio je Terzić.

Osvrnuo se generalni direktor crveno-belih i na finansije...

"Kada je reč o poslovnim rezultatima često kažem da je sportski rezultat generator velikih prihoda. Kada se tome doda i izvanredna transfer politika koju smo imali dolazimo do ostvarenih rezultata. Želim da istaknem da 90 posto naših prihoda ostvarujemo iz inostranstva, potpuno legalno, stopostotno, kompletno preko računa. Na sve transakcije plaćamo porez po raznim obavezama. Tako smo samo u 2018. godini uplatili u budžet naše zemlje 6.700.000 evra".

Govorio je i o tome šta je urađeno na poboljšanju infrastrukture, ali i naveo koji su planovi.

"Mnogo novca smo iz tekućeg poslovanja izdvojili za infrastrukturne radove, planiramo da uradimo internat za našu Omladinsku školu, što je decenijski san. Kada je reč o prvom timu planiramo da uradimo mediko blok sa teretanom i još jedan teren sa veštačkom travom za naše fudbalere. Pregršt toga je urađeno na stadionu i oko njega, kao što su parking na istočnoj tribini, češljevi na ulazima koji zamenjuju ljudski faktor, stepenicce i plato za ulazak na severnu tribinu. Nastavićemo sa ulaganjem u infrastrukturu i naredne godine, pre svega predstoji nam rekonstrukcija zapadne tribine, nadam se da ćemo od marta krenuti sa radovima. U međuvremenu, raspisali smo konkurs za idejno rešenje za uređenje čitavog stadiona. Rok za predaju rešenja je do 31. januara. Formirana je komisija koja će odlučiti koje je najbolje rešenje, sa atletskom stazom i bez nje".

Istakao je Terzić, takođe, značaj koji su imali njegovi najbliži saradnici na povratku kluba u elitno društvo evropskog fudbala.

"Crvena zvezda je ozbiljna mašina koja melje, koja ne dozvoljava opuštanje. Svesni smo očekivanja armije Zvezdinih navijača, znamo da smo podigli lestvicu i da smo sami sebi nametnuli nove obaveze u narednom periodu. Ovom prilikom bih se zahvalio svim svojim zaposlenima, najbližim saradnicima i prededniku Mijailoviću i počasnom predsedniku Džajiću, predsedniku Nadzornog odbora Draganu Miloševiću, sportskom direktoru Mitru Mrkeli, poslovnom direktoru Stefanu Pantoviću i finansijskom direktoru Marku Petroviću. Bez njihove pomoći sigurno ne bih mogao da uradim ništa od ovoga, to je fantastičan tim vrhunskih profesionalaca i stručnjaka i zalog za budućnost. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji. Zahvalnost dugujem i sponzorima, koji su nas pratili na ovom putu, Telekom Srbiji, Rašku Markoviću koji je ovde prisutan kao i Gazpromu. Oni su nam bili dobar vetar u leđa. Zahvalio bih se i navijačima koji su nam bili dvanaesti igrač. Svi smo svedoci toga, bez ikakve kurtoazije, da je Crvena zveda jedan tim na našem stadionu uz svoju publiku, a drugi na strani, što pokazuje koliko su navijači važni za Crvenu zvezdu", zaključio je Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC