• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema pomoći Milanu i Gatuzu

Autor mondo.ba

Trener Milana Đenaro Gatuzo će najvjerovatnije biti otpušten poslije četvrtog uzastopnog meča na kojem "rosoneri" nisu postigli nijedan gol. Na gostovanju kod Frozinonea novi remi - 0:0, iako je domaćinu poništen "sumnjiv" pogodak.

Ni poslije proslave Božića nije krenulo Milanu!

Tim Đenara Gatuza ni u četvrtom uzastopnom meču nije postigao gol, što bi konačno moglo da košta posla italijanskog stručnjaka, kojem se već odavno drma klupa na "San Siru". I to na gostovanju kod pretposljednjeg tima Serije A.

FROZINONE - MILAN 0:0

Treći remi bez golova uz poraz od Fiorentine u prethodnom kolu katastrofalan je bilans "rosonera" u posljednjih mjesec dana iako su u srijedu očekivano bili bolji od domaćina.

"Rosoneri" su od samog starta meča na stadionu "Benito Stirpe" nametnuli "svoj" ritam ali nisu uspjeli da "otključaju" mrežu Marka Sportijela.

Već u trećem minutu Patrik Kutrone je bio neprecizan iz izgledne situacije, potom je u 18. minutu Samu Kastiljeho pogodio stativu, a zatim je šest minuta kasnije Španac poslije solo prodora ponovo propustio odličnu šansu.

Frozinone je prvi put zaprijetio ekipi sa "San Sira" poslije pola sata igre kad je Đanluiđi Donaruma sjajno odbranio šut Paola Giljonea, ali ni golman Milana nije mogao da spriječi vođstvo u 37. minutu.

Izabranici Đenara Gatuza su izgubili loptu na 40-ak metara od gola domaćih, a potom je sijevnula brza kontra, koju je sjajno iz prve završio Kamilio Ćijano, ali je arbitar Marko Gvida poništio pogodak nakon što je pregledanjem snimka (VAR) ustanovio navodni prekršaj nad Hakanom Čalhanogluom prilikom oduzimanja lopte. A da li je i bio faul, sami procijenite...

U nastavku su crveno-crni takođe imali inicijativu i posjed lopte, ali nijednom nisu uspjeli da kreiraju šansu iz kategorije stopostotnih, ali jesu u par navrata ozbiljnije zaprijetili pretposljednjem timu Serije A, koji je ove sezone upisao samo jednu pobjedu.

Gatuzo je dvostrukom izmjenom u posljednjih 15-ak minuta sve karte bacio u napad kako bi spasio posao, ali ni rezervisti Andrea Konti i Dijego Laksalt nisu uspjeli da zatresu mrežu.

Najbolju šansu propustio je Gonzalo Iguain u 89. minutu kada je ostao sam kao duh na desetak metera od gola domaćina, ali je šutirao visoko iznad prečke. Argentinac već dva mjeseca nije zatresao mrežu što svakako predstavlja najveći problem kad je u pitanju realizacija "rosonera".

Na kraju su gosti čak mogli da ostanu i bez jednog boda da Đanluiđi Donaruma nije odbranio "zicer" Ćanu zbog čega su navijači Milana na društvenim mrežama već "otpustili" Gatuza, a koji je na klupi krajem novembra prošle godine naslijedio Vinćenca Montelu.

SERIJA A, 18. KOLO

Frozinone - Milan 0:0


15.00

Atalanta - Juventus

Bolonja - Lacio

Kaljari - Đenova

Fiorentina - Parma

Sampdorija - Kjevo

Roma - Sasuolo

18.00

SPAL - Udineze

Torino - Empoli

Inter - Napoli (20.30)

TABELA: Juventus 49, Napoli 41, Inter 33, Lacio 28, Milan (+1) 28, Sampdorija 26, Fiorentina 25, Sasuolo 25, Atalanta 24, Roma 24, Torino 23, Parma 22, Đenova 19, Kaljari 17, Empoli 16, SPAL 16, Udineze 14, Bolonja 13, Frozinone (+1) 10, Kjevo 5*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC